Zelenszkij mindig is Putyinnal akart tárgyalni, de amint erre lehetőség nyílt, inkább elmenekült

Kapásból négy olyan megszólalást találtunk idénről, ahol az ukrán elnök KÖVETELTE, hogy tárgyalhasson Putyinnal. Most, hogy ez a G20-as csúcson megvalósulhatna, inkább mégsem akar személyesen találkozni. Volt és lehet itt minden, mint egy jó házasságban: fenyegetőzés, családi sértődés, pávatánc, kéretés. Gyávaság viszont biztos nem.

A lényeg: Zelenszkij év eleje óta vágyja és követeli a találkozót Putyinnal. De most, hogy ez megvalósulhat, inkább bátor Robinként elfutott.

Amikor még tárgyalni akart ellenfelével

  • 2022. február 25., Zelenszkij tárgyalni akar Putyinnal, aki delegációt küldene Minszkbe.

​„Zelenszkij felszólította Putyint, hogy üljenek le tárgyalni. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken videóüzenetben arra szólította fel Vlagyimir Putyin orosz államfőt, hogy üljenek le tárgyalni, és vessenek véget a vérontásnak.”

  • 2022. március 3., Az ukrán elnök még mindig tárgyalni akar Putyinnal. 

Zelenszkij elmondta, beszélt Izraellel, Lengyelországgal, de a legfontosabb az lenne, hogy Vlagyimir Putyinnal személyesen le tudjon ülni tárgyalni, »de nem 30 méterre tőle«. Az elnök elmondta, hogy nem tudja, mi történik Vlagyimir Putyinnal, de ő készen áll, hogy megbeszéljen vele minden ügyet.”

  • 2022. március 22., Zelenszkij Putyinnal akar tárgyalni. 

Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök ismét közölte, közvetlenül tárgyalna Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, mert szerinte egy ilyen találkozó nélkül lehetetlen teljesen megérteni, hogy az oroszok mire hajlandóak a háború megállítása érdekében.”

  • 2022. május 27., Zelenszkij: tárgyalni kell Putyinnal, hogy „visszakaphassuk az életünket”. 

Volodimir Zelenszkij elnök kijelentette, hogy Ukrajna szuverenitásának és létének megőrzése érdekében tárgyalnia kell Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.”

Forrás: AFP

Októberben már győzelmi jelentést adott

  • 2022. október 6., Zelenszkij Moszkvának: Már vesztettetek. 
  • „Már így is vesztettetek. Vesztettetek, mert még most, a háború 224. napján is meg kell magyaráznotok a társadalmatoknak, hogy miért van szükség a gyilkolásra, a hamis mozgósításra és népetek jövőjének eltiprására.”
  • 2022. október 10., Zelenszkij: Ami most jön, az nagyon fájdalmas lesz Oroszországnak. 
  • „Ukrajnát nem lehet megállítani” – jelentette ki Zelenszkij a közösségi médiában megosztott videójában. Azt is megígérte, hogy az orosz csapatok számára „még fájdalmasabbá teszik a csatateret”. 

Novemberre pedig már sértődötten elutasítja a tárgyalást

  • 2022. november 3., Zelenszkij nem megy el a G20-as csúcsra, ha Putyin is ott lesz​. 

„Ha Oroszország vezetője részt vesz, akkor Ukrajna nem. Majd meglátjuk, mi történik a jövőben” – közölte Volodimir Zelenszkij csütörtökön.


Kemény feltételek, a két háborús vezető tényleg az egymással évek óta haragot tartó rokonokra emlékeztetnek, akik minden családi összejövetel előtt gondosan felmérik, hogy ott lesz-e a másik, mert ők akkor nem jönnek el. Persze rossz a hasonlat, hiszen az ukránok meg az oroszok nem is rokonok (ja, de)!

Persze lehet, hogy Zelenszkij nem is gyáva vagy sértődött, hanem csak meggondolta magát, vagy szórakozik a nagyobbal, ahogy Johnny Firpo a pisztáciával és Charlie-val az És megint dühbe jövünkben:

Amikor kívántam, kifogyott. Most már nem kívánom!

 

Vagy az ukrán elnök csak szemérmesen kéreti magát, igenis vágyik rá, és csak Putyint próbálja lelkileg (?) befolyásolni – na meg talán a saját maga értékét növelni. Egyfajta pávatánc is lehet ez.

Persze mindegy is, hiszen a „beteg állat” Putyinnak úgyis már csak a dublőrei élnek, ő maga rég meghalt, és amúgy is gyógyíthatatlan beteg.

Az ukrán elnök is minden bizonnyal csak emiatt gondolta meg magát!