Zelenszkij és Márki-Zay együttvéve sem tett annyit a Fidesz győzelméért, mint Gáspár Győző, a csodálatos

Győzike példamutató módon befolyásolta a magyar parlamenti választásokat. Ha felbukkant, akkor a kormányzó jobboldallal valami nagyon jó történt. Bemutatjuk a 2022-es év legnagyobb csodáját, aki bravúrosan végezte ki az ellenzéket. A Győzike show előre megy, nem hátra!

2022 duplán fantasztikus év, hiszen nemcsak jósolhattunk, hanem választást is értékelhettünk. Így aztán akinek nem jött be a tippelgetés, annak szinte azonnal lehetősége volt a javításra.

A jövendölés közel sem egyszerű műfaj, amit jól mutat, hogy április 3-a után látványosan megszaporodtak a választási eredményeket értékelő tanulmányok. Százak, sőt, ezrek elemezték (korrigálták korábbi véleményüket) a Fidesz–KDNP-pártszövetség nem várt mértékű győzelmének, illetve az ellenzék súlyos vereségének az okait.

Ez mind szép és jó, de mit ért az egész, ha éppen a lényeget nem sikerült kiszűrni?

Ugyanis egy olyan valakinek központi szerepe volt a sorsdöntő választás kimenetelének alakulásában, akiről az égadta egy világon senki se emlékezett meg:

Gáspár Győző Győzikének, aki olyan ütemérzékkel lépett be a Fidesz–KDNP mellé a politikai küzdőtérre, mint Mark Zuckerberg annak idején a tőzsdére.

Forrás: Facebook/Gáspár Győző

Akármennyire furcsának tűnhet elsőre, de a kereskedelmi csatornák agyhalottnak tűnő csillaga, a gázos Romantic nevű együttes alapítója, a bulvármédia rosszhírű címlapfiúja politikai időzítésben olyan, mint Laurence Olivier a filmművészetben vagy Diego Maradona a fociban.

Zseni.

Pedig a legtöbbünk fejében az él, hogy Győzike egy súlyosan tahó ember, aki azzal keresi a pénzét, hogy nagy nyilvánosság előtt bunkóságokat mond, és bunkóságokat csinál. Csorgatta ő már a nyálát rúdtáncosokra, kurvaanyázott cigány akcentussal élő adásban, és anyagi helyzetével kérkedve vásárolgatta a Ferrarikat.

Egy azonban eltagadhatatlan tőle:

egyetlen pislantásával képes kicsinálni Pulai Andrást, elsőéves politológushallgatóvá lefokozni Závecz Tibort és lenullázni az örökmozgó Karácsony Gergelyt. Ő az élő példa arra, hogy bárkiben ott lapulhat a mesterdiplomás politológus, az elsőrangú államférfi.

Egyik sasszemű olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy

Gáspár Győző alapjaiban befolyásolta a magyar választásokat. Ugyanis – érvelt – ha az újdonsült konzervatív botrányhős felbukkant, akkor mindig valami nagyszerű dolog történt a Fidesz–KDNP-vel. És mivel a kampányhajrában sokszor bukkant fel, ezért a Fidesz–KDNP megnyerte a választásokat.

Persze, ez így elég ostobán hangzik, de ha alaposabban megnézzük a logikai a láncolatot, illetve annak legfontosabb pontjait, akkor teljesen világossá válik: betűről betűre igaz, amiről olvasónk írt.

De hogy teljesen érthető legyen a kiváló történet, nem árt tisztázni: Győzike nem a nulláról indult. Ellentétben a hiedelmekkel, már idejekorán érdeklődést tanúsított a politikai és a történelem iránt. Egyik korábbi műsorában arról vallott, tudja mi az a honfoglalás, sőt, még azzal is tisztában van, eszik vagy isszák a Hattyúk tavát.

1848-tól 2013-ig zseniális tudásom van. Tudom kívülről, mi az a honfoglalás, a Hattyúk tava, minden. Történelemtudásból nagyon ott vagyok.

Ez pedig tökéletes alap volt ahhoz, hogy felküzdje magát a politikatudomány halhatatlanjai közé, abba a körbe, ahová Török Gábornak, Lengyel Lászlónak és a többi balféknek soha nem lesz esélye bekerülnie.

Sokáig úgy tűnt, hogy nagyon szoros lesz a Fidesz és a baloldali összefogás között a mérkőzés, de

ekkor megérkezett Győzike, a polgári oldal új klasszisa.

Ez utóbbi nem volt magától értetődő, hiszen pár éve még a börtönt is megjárt, exszocialista Zuschlag Jánossal üzletelt. Olyan jó volt a viszony közöttük, hogy barátját meglepte egy méregdrága Ferrarival.

De, ami késik, az nem múlik! A béke és a család hívószavak meghozták a kedvét a politikai szerepvállaláshoz, és március 15-én a Békemenet első sorában debütált.

Forrás: Facebook/Gáspár Győző

Ekkor még csak találgatni lehetett, hogy a Fidesz vagy a kereszténydemokraták állnak közelebb a szívéhez, de nem sokkal később erre is fény derült. Az mindenestre tény, hogy ifjabb Gáspár Győzőtől kettővel arrébb fogta a molinót Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.

De most nem is ez a lényeg, hanem az, ami ezután következett. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis tőle teljeséggel szokatlan módon két és fél héttel a voksolás előtt győzelmi beszédet mondott. Bár a hátrelévő időben mindenkit a munka elvégzésére kért, kijelentette, hogy a csillagok állása a jobboldalnak kedveznek, olyannyira, hogy akár Pestet és Budát is bevehetik a kormányerők. Magyarán miután Győzike előkerült, biztossá vált a kormánypártok újabb választási sikere.

Véletlen lenne? Aligha!

Az újabb bizonyíték március 28-ára esett. Ifjabb Gáspár Győző újra megjelent, ezúttal Budai Gyula miniszteri biztos irodájában, ahol aláírta a Fideszbe való belépési nyilatkozatot. (utólag tagadták az érintettek, nehéz lenne azonban máshogy értelmezni a jelenetet)

Erre mi történik? Két nappal később kijön a baloldali közvélemény-kutatók cégek közül a legmegbízhatóbbnak tartott Medián a Fidesz–KDNP földcsuszamlásszerű, 10 százalékos előnyét mutató mérésével. Úgy, hogy az ezt megelőző kutatások mindegyike jóval szorosabb állást mutatott. Nem csoda, hogy teljesen kiakadtak a baloldalon, és kezdték elveszíteni a reményt, hogy megnyerhetik a választást.

Győzike tehát ismételten felforgatta a hazai belpolitikát!

A vigyorgó celebhős azonban nem állt le, és a választás napján feltette az i-re a pontot. „Kérek mindenkit tisztelettel szavazzon a Fideszre, és támogassa Becsó Zsoltot! Nemzetünk biztonsága a tét, és gyermekeink jövője!" – írta ki Facebookra, megörökítve a pillanatot, ahogy Bea asszonnyal leszavaz a Fidesz–KDNP-re, azaz a békére és a családra. 

Az igazán kegyetlen lépés azonban nem is ez, hanem az volt, ahogy a választások estéjén szabályszerűen kivégezte a Gyurcsány–Márki-Zay-koalíciót. Mindenkit megelőzve odasietett a kormánypártok eredményvárójának helyszínére, a Bálnához, és sorra adta a nyilatkozatokat. Ekkor már pontosan tudni lehetett, hogy 

a Fidesz–KDNP újabb kétharmados győzelmet arat, de lehet, hogy a háromnegyedes mandátumarány is összejön. 

Forrás: 24.hu
Forrás: 24.hu

Így is lett. Olvasónknak köszönjük szépen az ok-okozati vonalvezetőt, nélküle nem derült volna ki, hogy ifjabb Gáspár Győző mire képes. 

És csak halkan jegyezzük meg: jelenleg is tartanak a kormányalakítási tárgyalások, ahol az nyer, aki jókor bukkan fel jó helyen!