VV Zsoltika 2006-ban nyelte a könnygázt

És mivel elképesztően idős-érett Férfi, ezért automatikusan csak neki lehet igaza

Van az életnek egy-egy olyan gondtalan szakasza, amikor boldog tudattalanságban, mi több: ártatlanságban létezhetsz - mert egyszerűen nem tudtál dolgokról, vagy azt hitted, hogy ilyen csak a mesében létezhet. Kicsit olyan ez, mint amikor a stilizált ábrán felnőtt fejjel egy meztelenül ölelkező szerelmespárt látunk - a gyerekek meg csak lubickoló delfineket.

Életem egyik első nagy rádöbbenése volt 1990 tájékán, amikor a Mátyás templomban igazi koldust láttam - nem hittem korábban soha, hogy ilyen Magyarországon, a való világban (direkt volt) előfordulhat.

Sorolhatnám persze tovább, de lényegtelen életem egy másik síkjában hasonló gondtalan-tudattalan korszak ért véget akkor, amikor egyik kedves kishölgy-kolleginánk felhívta figyelmünket Osváth Zsolt ZSHOW time-csatornájára a YouTube-on - meg úgy eleve az emberre. Még most is úgy érzem, hogy talán csak ártó szándékkal tette ezt, és bárcsak visszacsévélhetném életem VHS-kazettáját, hogy kitörölhessem ezt a borzasztó élményt.

De ki ez az ember? Nézzük, mit írt róla a Bors 2018-ban:

Osváth Zsolti a ValóVilág legutóbbi szériájában sem titkolta, hogy transzvesztita előadóként vállalt fellépéseket - ráadásul nagy sikerrel. A reality óta ugyan nem öltötte magára a női gúnyát - ám most minden megváltozik: Zsolti ugyanis elhatározta, ha csak egy estére is, újra Duvall-ként fog tündökölni az éjszakában.
– A döntésem oka egyszerű: hiányzott. Tudod, akit egyszer a mozdony füstje megcsapott... A színpadi lét az életemben mindig meghatározó volt, már a ValóVilág előtt is. A közönséggel való fizikai kontakt a televízióban nem mindig adott, itt most ebből nem lesz hiány – kezdte a Borsnak Zsolti, aki hosszú évek óta nem öltözött nőnek.

Hát, biztos velem van a baj, de engem nem győzött meg, hogy nekik tényleg való gyerek - még ha örökbefogadott is.

De fogadjuk el, hogy az embereket tényleg érdekli az ilyesmi, ahogy a Való Világ vagy a Big Brother is - és nem véletlen, hogy minden közért kasszájánál olyan 20 fajta rejtvény- és tévéújság található, mert azokra is még mindig van igény. A párhuzamos társadalmakban ezekért még pénzt is adnak, Zsoltinak pedig 147-sok-ezer feliratkozója van a YouTube-on - ennyi ember itt sem tévedhet. Gondolom, meg is él belőle - erről szól a piacgazdaság, ő pedig nem fél arcát-nevét adni az egészhez, korrekt.

Akkor az azonnali.hu-s gyerekgyűlölő válaszposztnál már jól bevált kérdezz-felelek-stílust vegyük elő itt is! Szó szerint ritkán fogok idézni, nagyrészt vázlatos jegyzeteket láthattok alább.

kapcsolódó

Hosszas bevezetés: a tarhálás itt sem maradhat el (jár a keményen dolgozó youtuber kisembernek a kőkemény munkájáért - a YT pedig hálás azért, ha minél hosszabban beszélsz a semmiről); George Soros-párbeszéd angolul: jó poén, túljátszott magyar akcentus, jót nevettünk. Soros-terv nincs, mint az közismert, a fontot se shortolta soha. Jóemberkedés: ChariTime - OK, sok sikert hozzá. Túl sok duma, de tényleg csapjunk már bele, tényleg elképesztően jó emberek vagytok - meg vagyunk véve!

Miért káros a PestiTV? Alig 0,004% nézi, de ha csak az a kevés is továbbmegy a TikTokra, akkor ott szédíti tovább a fiatalokat. Van ott egy fiatal srác (Olivér), aki talán csak trollkodik, de annyira ellenszenves, hogy Zsoltinak szekunder szégyene lesz. 

És ha szerinted káros, akkor mi van? Be kéne tiltani, hogy az a 0,004% se nézhesse, netán úgy gondolod, hogy előled veszi el a helyet? Ennyire lenézed a fiatalokat, hogy nem tudják maguktól eldönteni, mivel értsenek egyet? Ha nekem vagy sokunknak te vagy ellenszenves, akkor mi van? Téged is tiltsunk be inkább? Kész szerencse, hogy a YouTube sose tiltana be szereplőket csak azért, mert nem ért velük egyet..!

20 éves lehet a srác. Száraz KSH-adatokat gyűjt össze és tesz közzé, féligazságokat pufogtat, nincs is tisztában velük (hogy is lenne, hiszen akár fideszes is lehetne, no meg fiatal! - a szerk.). Zsolti is külső segítséget kért a válaszadásban.

Oké, majd én is segítséget kérek a csatahajók terén - én meg azokhoz nem értek. De ÉRZEM, hogy mit kellene gondolni. Ja, és mivel én meg nálad vagyok idősebb, ezért biztos mindenben nekem lesz igazam.

Mészáros Lőrinc alig 6,8%-ot ért el a közbeszerzésekből? Reakció: hogy lehet igazságosan felosztani a tortát 100 ember között, ha abból HÉT szeletet rögtön elvesz Lölő? "A kurva anyád!"

Mármint kinek a kurva anyját? Diktatúra van, hogy ilyeneket lehet belenyomni az éterbe büntetlenül, ugye? A stílus maga az ember, gratulálok. Amúgy milyen jó lenne minden közbeszerzést a Strabag-nál tudni, nem? Ja, hogy ma is kapnak eleget? Még többet adjunk nekik? Konkrétan melyik Mészáros-beruházással szemben vannak amúgy kifogásaid? Az M6-os alagútjai nem tetszenek esetleg? Nézz utána kérlek, milyen cégek voltak a kivitelezők (osztrák-német), és ki volt akkoriban a miniszterelnök (Gyurcsány Ferenc), köszi.

Munkanélküliségi ráta: ÍGY nem igaz, olvasnám a pontos adatokat - 2010 előtt volt egy VILÁGVÁLSÁG! Nagyon pici fiú volt még akkor ez a srác, de ÉN azért emlékszem! 2013-ig is emelkedett a munkanélküliségi ráta, már a Fidesz alatt is, CSAKUGYAN lement a konjunktúra alatt, de 500 ezer magyar külföldre távozott + a KÖZMUNKA hatását ne felejtsük el!

Igazad van, tényleg jobb volt 2010 előtt. Hol a cáfolat? Az MSZP rémuralma alatt, 2009 előtt ugye nem volt világgazdasági konjunktúra? Pár mutatót nézz még hozzá, kérlek: GDP-arányos államadósság, államháztartási hiány. A fokozatosan kivezetett közmunkával amúgy mi a bajod? Az már nem munka? Vagy igenis segítsen az állam, de ne így, és ne a Fidesz?

A 4. legalacsonyabb adóteher Európában? 27%-os áfa (világbajnok), számold ki, hogy egy NYALÓKA után mennyi áfát fizetsz! És cserébe mit kapsz? 18,5%-os tb-járulék... A kft-t most alapítottuk: ha az alkalmazottamat úgy akarom megfizetni, hogy 180 ezer Ft-ot kereshessen tisztán, akkor nekem ez 330 ezer forintomba kerül.

Áfa: jellemző, hogy rögtön valami egészségtelen szemetet akarsz venni - jó, hogy nem a cigivel jössz. Kedvezményes áfakulcs (5%) alá esnek azonban pl. a humán gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, gyógynövények, tápszerek, távhő, halak, húsok, könyvek, ételfogyasztás, szálláshely, 18%-os kulccsal adózik a tej, a tejtermékek, gabona vagy a liszt. Amúgy a pofám leszakad, hogy az ellenzék most a vendéglátósokat uszítja a kormány ellen, holott a Fidesz előtt senki nem tett ennyit  a vendéglátásért (sem).

Közterhek, járulékok, szja-kulcsok: Zsolt 2021-ben rádöbbent a bruttó és nettó közötti különbségekre. Szar hírem van: 2010-ben kb. 425 ezredbe került volna ugyanez a móka! Szerinted más országban ingyen vannak a közszolgáltatások? Amerika jó minta esetleg az öngondoskodásra? Jó, tudom, de 2010 előtt legalább lehetett a melegeknek házasodniuk... ja, nem. 

Ha pedig nem tetszik az egészségügyi szolgáltatás, javaslom a brit rendszert, ahol egy látogatás a háziorvosnál is olyan 50 font csak receptfelírásra is - mindezt úgy, hogy közben fizetted rendesen a biztosítást.

kapcsolódó

Az átlagfizetés emelkedik? Itt is segítséget kértem, mert zavarnak a számok, de ÉRZEM, hogy Orbánnak buknia kell, akárhogy is! Mészáros Lölő lopja el ezt is! Az átlag torzít, a mediánt kell nézni! "Kisfiú". 2010-ben 4 tagországot előztünk meg, jelenleg Romániát és Bulgáriát. Kisfiú! Tehermentesen saját lakás nagyon keveseknek adatik meg, albérletárak! 60-70%-kal emelkedtek. 

Hát nem vagyunk a leggazdagabb ország, az igaz. De vásárlóerő-paritáson (tehát az életszínvonalat tekintve) Szlovákia előtt vagyunk, és ráadásul nem vagyunk románok, amiről köztudott, hogy megfizethetetlen érzés! Hogy vitapartneredet kisfiúzod meg csattogós lepkézed minden 2. mondatodban, az nem vall erős karakterre. Ha drágállod az ingatlan- és albérletárakat, nézz körbe külföldön (vajon Londonban hobbiból lakik társbérletben annyi külföldi?) - és nem kötelező a belvárosban bérelni. Ja, 2007-hez képest (vásárlóerő-paritáson) még így is olcsóbb az albérlet.

Egészségügyre 1774 milliárd? Infláció, reálérték, rohadt bonyolult fogalmak MÉG nekem is. Nem értem, de utálom az Orbánt! Valaki légyszi segítsen, hogy megcáfolhassuk a tényeket! Igaz, hogy több pénzt költünk az egészségügyre diszkontálva is, NA DE a közvélemény-kutatások szerint 2008-ban a 12-ek, most az utolsó előttiek vagyunk, csak Romániát előztük meg. Hangsúlyozom, én se értek hozzá, de annyira utálom az Orbánt, hogy confirmation biast (megerősítést elfogultságomra) keresek! Propagandavideó!

Ha hozok arra is közvélemény-kutatási adatot, hogy a te csatornád a legszarabb, akkor mi lesz? És mi a baj Romániával? Tökre imádják az ellenzéki oldalon, lehet Kolozsváron reggelizni meg kávézgatni, meg úgyis mindenben megelőztek bennünket. A tiktokos gyerek videója propaganda lenne? Akkor a tiéd nem az, mert a te véleményed és adatod szent?

2006-ban a szemünket lövette ki? ÉN nyeltem a könnygázt, ÉN ordítottam a Székely himnuszt (hisztériába torkolló hanghordozás)!

Egészen biztosan így volt: első sor! Én meg nem nyeltem meg nem ordítottam semmit 2006-ban, viszont a Fideszre szavaztam akkor és 2018-ban is. Kinek lett igaza?

Jó, a Gyurcsányt én se tartom hitelesnek, NA DE nem szabad mindig csak rá mutogatni, hogy mindenről ő tehet.

Akkor a háborús bűnökkel, népirtásokkal, diktátorokkal mi legyen, ne vádoljunk már senkit emiatt, lépjünk túl rajta végre - kormányozzon újra Adolf Hitler?

Ez a kormány nem hozza, ami nekem jó.

Ezt kétségtelenül elhiszem. Oké, választáson mondj esetleg véleményt, rendben? Döntsön a Szt. Piac, tehát a választópolgárok, demokratikus módszerekkel, jó lesz úgy? Engem amúgy nem nagyon érdekel, hogy NEKED mi jó, ne haragudj. Mert NEKEM meg tök jó ez a kormány.

Ezt a srácot többtíz-százezer ember látta a TikTokon, nagyon ellenszenves.

Kinek ki. Nekem ez a szőke fiatalember rokonszenvesebb, még ha csak esetleg tényleg csak trollkodik is. Bár magánvéleményem az, hogy ez egy rendes, jobboldali fiatal, akit most kanosszázni meg magyarázkodni hívsz a műsorodba, te Gulyásmarci-klón!

Lehet csak száraz KSH-adatokra hagyatkozni, de az emberi jogok kérdése nem lehet másodlagos! A melegjogok kimaradnak.

Az emberi jogok teljesen rendben vannak a választópolgárok elsöprő többségének felhatalmazása szerint. Most mit akarsz még: 2019 óta klímavészhelyzet meg Karácsony Gergő is van Budapesten, ez sem elég? Működik a demokrácia. Bocsánat ismét, de kurvára nem érdekelnek a melegjogaid. MÁR ha engem kérdez bárki (ami legalább négyévente megtörténik).

Arra szavazol, akire akarsz, VISZONT ez a fajta retorika, ez konkrétan sokkal ártalmasabb a Fidesznek.

Köszönjük, hogy helyettük is aggódsz. BTW te kire szavaznál, kire kéne húznunk az ikszet, hogy NEKED jó legyen? Csak egy pártot mondj már végre, elő a farbával! Mondjuk legyen a Jobbik? ;)

Ne kezdjünk nagy politikai csatározásokba, normális stílusban szóljatok hozzá...

Lefordítom: ne politizáljunk, de én még elmondom újabb 45 percben, hogy milyen szar a Fidesz, utánam viszont mindenki maradjon csöndben, vagy értsen egyet hangosan. Pl. tőled idéznék: "a kurva anyád" az  normális stílus, ugye?

Lelkileg kifejezetten megterhelő volt végignézni ezt a videót, illetve a folytatást is, ahol a fiatal srácot (Olivért) tetemre hívta Zsolti, és próbálta magyarázkodásra meg bűnbánatra kényszeríteni. Olivér korrektül beleállt, hogy ő marad jobboldali (vagy inkább libertariánus), és "kisebbik rosszként" a Fidesznél. Akinek erős az idegrendszere, az a 21. perc környékén még egy hatalmas toporzékolást is végignézhet Zsolttól, taps, álló ováció, függöny.

Éljen a piacgazdaság!

A statisztikákkal lehet vitatkozni, tényt és véleményt bárki tud hozni arra, hogy a saját elfogultságát támaszthassa alá, de a fő üzenet mégis azért az, hogy:

mindegy, hogy mindenben jobban teljesít Orbán és a Fidesz, én akkor is utálom őket, és jöjjön az MSZP-Jobbik-Momentum!

Ez pedig vélemény, érzés - amivel nem tudunk, és nem is akarunk vitatkozni. Sok sikert a kft-vel!

De ne az MSZP-SZDSZ és utódai alatt akarj adózni, ha egy tanácsot adhatok...

Borítókép, nyitókép forrás: Forrás: YouTube/ZSHOW time