Viharos szerelem dúl Ukrajna és Brüsszel között

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter most épp haragszik a Nyugatra, pedig tavaly még köszöntő beszédet is mondott, amikor három ország álciviljei Kijevben tartották éves gyűlésüket.

Mióta elkezdődött a háború, Ukrajna úgy követeli a fegyvert és a pénzt magának, a szankciókat pedig Oroszországnak, mintha tárgyalópozícióban lenne. A morálra hivatkozva sikerült is az egyébként is válság felé robogó Európán még gyorsítani egy nagyot, de semmi nem elég.

A banderás és azovos suhancoknak szánt fegyverek importja sem csillapítja Zelenszkijék vérszomját. Világonsan látszik, hogy a kijevi vezetés az utolsó csepp ukránig kitart majd.

A kormányuk pedig úgy viselkedik, mint az a szerelmes óvodás, akit visszautasít a kislány, miután az udvarlási tevékenysége kimerült annyiban, hogy meghúzta a haját.

Ukrajna így volt először Magyarországgal, amikor Zelenszkij hónapok alatt a k*rvaanyázástól a „Magyarország jó segítőnkig” jutott egy-egy tisztább pillanatában.

Forrás: AFP

Erre tromfolva, Dmitro Kuleba, Zselé külügyminisztere folytatja régóta tartó ámokfutását, de most mintha igazat szólna! Hogy miért mintha, az kiderül mindjárt.

„Az esetek 90 százalékában a nyugati vezetők hozzászoktak ahhoz, hogy Ukrajna meghajol, pózt vesz fel, de a végén letörnek és meggyőznek: hol szeretettel, hol nyomással, hol fenyegetéssel… Természetesen az első reakciójuk mindig az, ha nem hajolunk meg elsőre, hogy »ez nem építő jellegű«. Mindannyiuknak elmondtam: Nem vagyunk építő jellegűek számotokra, mert már nem hajolunk meg előttetek. Joggal várunk el tőletek némi tiszteletet és elfogadást, ha álláspontunk eltérő.”

Forrás: AFP

Ez a nyilatkozat azért érdekes, mert úgy tűnik, hogy a Nyugatnak semmi más célja nincs, mint ezeket a szerencsétleneket kihasználni, kizsákmányolni, ráadásul úgy, hogy hathatós segítséget nem nyújtanak. Ezt nem ingyen teszik persze, szépen lassan felvásárolják az egész keleti határvidéket.

Hogy kik a vásárlók? Ahogy megírtuk, mind-mind Soroshoz köthető cégek, alapítványok, emberek… Utóbbiakhoz tartozik maga Kuleba is, aki a köszöntő beszédet mondta akkor, amikor Soros emberei tavaly megérkeztek az országba.

kapcsolódó

  • Soros harminc éve uralkodik Ukrajnában: politikusok, média és a veteránok is a zsebben

    Soros harminc éve uralkodik Ukrajnában: politikusok, média és a veteránok is a zsebben

    A spekuláns a Nemzetközi Újjászületés Alapítvány körül kiépült egyre nagyobb hálózatán keresztül időről időre beavatkozott az ukrán belpolitikai életbe, minisztereket adott, médiát vásárolt. De félelmetes tény, hogy a krími veteránok több százezres csoportjára is rátette az alapítványa a kezét már a háborút megelőzően.

Az egész patáliának két oka lehet: vagy rendkívül ostoba az ukrán vezetés, és nem érti, hogy nincs ingyen a segítség, vagy kezdenek ráeszmélni arra, hogy a háború végeztével lesz egy orosz és egy rossz értelemben vett nyugati Ukrajna...