Gyurcsány Ferencnek a jelek szerint nincs ellenére, hogy kiskorú gyermeke megváltoztassa a nemét

Megkérdeztük a baloldal vezető politikusait, támogatnák-e, ha kiskorú gyermekeik azzal fordulnának hozzájuk, nemváltoztatás céljából kés alá feküdnének. Tanulságos reakciók születtek!

 • Nem értjük.
 • Azt hittük, a kivárásra játszanak.
 • Feltételeztük, hogy valami megrendítően hatásos kampánytémával az utolsó pillanatban beleállnak a korábban számukra oly fontos ügybe.
 • Meg voltunk győződve arról, hogy a szabadság 21. századi értelemben vett eszménye van olyan fontos, mint a hatalom megszerzése.
 • De úgy tűnik, tévedtünk.

A baloldali ellenzék magasról tojik az április harmadikára kiírt ügydöntő népszavazásra. Pedig ne felejtsük el: épp miattuk lett erre szükség. 

A hazai baloldal addig sivalkodott – a jogszabályt az érdektelen hazai és nemzetközi közvélemény számára saját szájuk íze szerint értelmezve, tehát torzítva – amíg a nyugati világ úgynevezett civilizáltabb fele egy emberként követelte Magyarország megregulázását egy olyan törvény miatt, amelybe amúgy sem morálisan, sem jogilag nincs senkinek beleszólása. Legalábbis elvileg.

A képviseleti demokrácia ugyanis általában úgy működik, hogy a polgárok kijelölik a törvényhozókat, akiknek a többsége választ egy kormányt, amely aztán politikai szándékai szerint végrehajtja  a programját. A Fidesz nem árult korábban sem zsákbamacskát: nem tartozik azok közé a politikai formációk közé, akik tárt karokkal üdvözlik a hagyományos szerepek és értékek erőszakos felszámolását. Egymás után háromszor mondták a magyar emberek, hogy a Orbán Viktor és kormánya tegye a dolgát úgy, ahogy jónak látja. Nem kis eséllyel most vasárnap negyedszer is ezt fogják mondani.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ennek ellenére a nekünk amúgy jog szerint járó uniós források megvonásával fenyegetőztek a brüsszeli bürokraták, a kormány pedig, hogy elejét vegye a további találgatásoknak, azokhoz fordult, akik ebben az ügyben egyedül illetékesek: Magyarország választópolgáraihoz.

A csak névleg demokrata hazai és nemzetközi baloldalnak ez természetesen nem tetszett. Ahogyan az sem, hogy a kormány az elvárások ellenére nem buzizni fog, hanem arról kérdezi meg a választókat, amiről a törvény szól: a gyermekeket érő szexuális nevelésről.

Forrás: AFP

A népszavazás kérdései (nem nehéz válaszolni rájuk):

 1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
 2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
 3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
 4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Annak ellenére, hogy Gyurcsány-kartell az elmúlt 12 évben szinte sportot űzött a kormány kezdeményezéseinek akadályozásából, most nemhogy kampányt nem folytatnak annak érdekében, hogy megszólítsák választóikat, de mintha szándékosan agyonhallgatnák azt a tényt, hogy a következő parlament összetételén kívül másról is kell majd döntenünk.

Úgy gondoltuk tehát, ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez (kivéve, ha a hegy Magyarországon van, mert akkor Mohamed szépen megvárja a kerítés másik oldalán a bevándorlási kérelmének elbírálását).

Megkerestük a baloldal hat vezető politikusát, akikben azonkívül, hogy feltett szándékuk (volt?) a törvény megakadályozása vagy visszavonatása, az is közös, hogy mindannyian kiskorú gyermeket nevelnek.

 • Gyurcsány Ferenc
   
 • Fekete-Győr András
  Forrás: Youtube/ATV
 • Karácsony Gergely
  Forrás: Facebook/Karácsony Gergely
 • Újhelyi István

Forrás: Facebook/Ujhelyi István

 • Szabó Tímea
   
 • Jakab Péter
  Forrás: Facebook/Jakab Péter

Mindannyiuknak elküldtük az alábbi levelet:

Tisztelt ...................!

Mint bizonyára Ön is tudja, április harmadikán, vasárnap az országgyűlési választásokkal egy időben ügydöntő népszavazásra is sor kerül. Az ellenzéki összefogás 2021-ben élesen bírálta a 2021. évi LXXIX. törvényt, melyet a nyilvánosságban gyermekvédelmi törvénynek neveztek el. A baloldali pártok és politikusok a választási kampány alatt – a korábbiakkal ellentétben – már kevésbé hangoztatják a jogszabállyal kapcsolatos álláspontjukat. Éppen ezért Öntől mint pártja vezető politikusától és kiskorú gyermek szülőjétől a következőket szeretnénk kérdezni:

1. Támogatná-e gyermekét, amennyiben biológiai nemének orvosi úton történő megváltoztatását szeretné? 2. Jóváhagyását adná-e egy ilyen beavatkozássorozathoz? 3. Általában helyesli-e, hogy a kiskorú gyermekek hozzáférjenek ilyen eljárásokhoz?

Segítségét előre is köszönjük! 

Wikipedia

Az Olvasó tippelhet, hogy vajon ki válaszolt a kérdéseinkre!

.

.

.

.

.

.

.

EGYIKÜK SEM.

Úgy tűnik, a baloldal legfontosabb emberei nem tartják fontosnak, hogy egy ilyen fontos kérdésről a sajtón keresztül informálják a közvéleményt. Az úgynevezett „függetlenobjektív” baráti médiából ilyen kérdést ugye nem kapnak, az meg derogált nekik, hogy a szokásos „propagandistákkal nem tárgyalunk” választ elküldjék nekünk.

Ennek több oka is lehet:

 • 1. Bánják már, hogy a törvény ellen tiltakoztak. (Ez azért nem valószínű).
 • 2. Kérdéseinkre igennel válaszoltak volna, de tudják, hogy azzal további szavazatokat veszítenének.
 • 3. Nem tartják a választókat érdemesnek arra, hogy megosszák velük a véleményüket erről a témáról.
  hrc.org
Mi nem szeretnénk találgatni, de azt kijelenthetjük: nem teljesen normális az a szülő, aki hozzájárulását adja ahhoz, hogy gyermekét hormonkezeléssel és csonkítással egy életre megnyomorítsák.

Lapzártáig ugyan egyik politikus se méltatott minket válaszra, de ígérjük, hogy amennyiben mégis érkezik érdemi visszajelzés, azt változtatás nélkül Olvasóink elé tárjuk.