Variációk egy témára - fanyalgás-gyűjtemény a tavaszi teraszokról

Nem tetszik a nyitás az ellenzéki megmondóembereknek?

Várható volt, hogy amint a járványhelyzet és az oltottsági arány által megengedett lazítás első lépései életbe lépnek, az ellenzéki pártoknak, politikusaiknak, na meg az őket toló úgynevezett "függetlenobjektív" médiának rögtön savanyú lesz a szőlő.

A díszes társaság úgy tűnik már rögtön az első, szabadtéri teraszos napon járványügyi szakértőre itta magát, mindenesetre elég sok véleményformálónak jutott eszébe megszólalni, miért is nincs az jól, hogy végre ismét megnyithattak éttermek, kávézók – legalábbis szabadtéren.

Az operatív törzsben dolgozó járványügyi szakemberek nyilván nem találomra böktek rá egy dátumra, amikortól már elkezdődhet a normális élethez való visszatérés. Ennek ellenére az első szabad vendéglátós napon tapasztalt, várható és elkerülhetetlen tömeges érdeklődést muszáj volt megszakérteni az alábbiak szerint:

 • „Meg lesz még ennek a böjtje!”
 • „Túl korán!”
 • „Túl későn!”
 • „Ne így!”
 • „Orbán nem is sörözött, kamu az egész!”
 • „Orbán minek sörözött, amikor még nincs vége a járványnak?”
 • „Tökre helytelen megnyitni a teraszokat, én azért ezt most még megiszom itt a teraszon, de nagyon nincs ez így rendben.”

De nézzük kicsit konkrétabban, kinek mi nem tetszik:

 • Az MSZP-s Ujhelyi doktor karikatúra megosztásával igyekszik azon meggyőződésének hangot adni, hogy pontosan tudja, amit a járványügyi szakemberek nem: ez a nyitás NEM volt jó ötlet.

Forrás: Facebook/Ujhelyi István dr.

 • Mindannyiunk kedvenc dékás macskás nénije, Homonnay Gergely kivénhedt háziállatának bőrébe bújva szintén járványügyi szakértőt játszik, majd orbánozik egy öblöset. Sebaj, őt ezért tartják, amíg áramlik a gyűlölet, a gyurcsányista pártkasszából fizetik a Whiskast.

Forrás: Facebook/Erzsi for President

 • A Momentum központi oldalának szerkesztője nem bír magával, ismét elővette a „...de ésszel” panelt. Szeretnénk megnyugtatni az újSZDSZ vezetőségét, hogy ilyen elvárásaink már jó ideje nincsenek velük szemben, még akkor sem, ha ők történetesen ismét szeretnék jobban tudni, hogy is kéne ezt csinálni.

Forrás: Facebook/Momentum Mozgalom

 • A nagykanizsai ellenzék odáig ment, hogy a tavaszi napsütésben hosszú hónapok bezártsága után sörözés aktusának valami pártfegyelemhez kötött, kötelező jelleget tulajdonítottak, a miniszterelnök képét pedig hamisítványnak tartják.

Forrás: Facebook/Éljen VárosuNK Egyesület

 • Gyurcsány Ferenc igazán nincs elkényeztetve. Az arckifejezéséből látszik, hogy ő is tudott volna mit kezdeni egy pohár „imázs-sörrel”, de szigorúan csak a kép kedvéért. Se kávézó, se sör, csak a lopott villa kertje, Converse cipő, kutyák és a savanyú ábrázat. Nem csoda, hogy kiszaladt egy alpári poszt is a jóságos, szeretettől átitatott ellenzéki keresztapából: Gané emberek, akik végre örülnek, hogy vége a bezártságnak!

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Milliók nem tudnak egy kólát se venni a presszóban, szegény pártvezető az Apró család által kisajátított villa kertjében még egy pohár itókát se kortyolhat. Hát micsoda világ ez? Tudod mi a gyomorforgató, Feri? A másnaposság, kijózanodás után például. Tehát ne búslakodj, szárazon jobban jártál. De ha ez mégsem tetszik, ne aggódj, kamerán kívül biztos lehet majd hidratálni!

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

 • Hadházy Ákos például szereti projektálni saját rosszindulatát a vele nem egy súlycsoportba tartozó politikai ellenfeleire. Biztosan tőle kéne etikett órákat vennie Orbán Viktornak. Mit illik és mit nem illik, ugye?

Forrás: Facebook/Hadházy Ákos

 • Juhász Zoli például keserű számonkéréssel feddi meg mindazokat, akiket egy teraszon eltöltött délután igen, a kormánybuktatás szándéka nem mozdítja meg. Tízmillió, otthon hátsót vakaró érdektelen, ostoba országa vagyunk, igaz-e, Zoli?

Forrás: Facebook/Juhász Zoli

 • Vadai Ágnesnek az Akvárium teraszán felszabadultan beszélgető fiatalok látványáról eszébe jut a teljhatalom. Szerintünk legfeljebb a tejhatalom, habos kávén, cappuccinóban, stb… de hát akinek a teraszokról is Mészáros Lőrinc jut eszébe, attól nem lepődünk meg semmin.

Forrás: Facebook/Vadai Ágnes

 • Vannak azonban békésebb ellenállók is, akik messziről kerülik a kormány döntésével elégedett emberek közelségét. Fekete-Győr András például hosszú téli hibernációjából előbújva elégedetten sütkérezik a köveken, mint minden rendes hüllő természetjáró fiatal. Rendkívül férfias, ugyanakkor törékeny jelenség ez a fiú, pont ilyen miniszterelnökre van szükségünk!

Forrás: Facebook/Fekete-Győr András

 • A Momentum másik állócsillaga, Donáth Anna is biztosította minden rajongóját, hogy legjobban a civilizáción kívül érzi magát (természet = kert). Tinédzsereket megszégyenítő virágos szelfije az egyik kedvencünk.

Forrás: Facebook/Donáth Anna