Vajon melyik az a hír, amelyikről a hatalmat ellenőrző média nem számolt be?

Nahát! Ezt a hírt nem tartotta elég fontosnak a hazai független-objektív média!

A híreket saját szájuk íze szerint megformázó ún. független, objektív médiumok esetében nem csak az a fontos, amiről (és ahogyan) beszámolnak, hanem az is, amiről mélyen hallgatnak. 

Azt már ezerszer hallottuk, hogy a média azért fontos, mert ez a „negyedik hatalmi ág“, amely ellenőrzi a hatalmat - csakhogy ha a média maga is hatalmi ág, őket is ellenőrizni kéne a hagyományos logika szabályai szerint. Ezt a lehetőséget rendre toporzékolva-hisztériázva utasítják el, mert hiába hatalmi ág, kötelező nekik autonómiát élvezni, szentek és sérthetetlenek. 

Ez esetben viszont azt megtehetnék - hogy megfeleljenek fényesre nyalt önképüknek -, hogy ők maguk betöltik ezt az ellenőrző funkciót magukkal szemben is. 

Na, az nem szokott sikerülni. 

Mi történt? 

Végül is semmi rendkívüli, csak a CNN (rossz nyelvek szerint Clinton News Network, vagy Communist News Network), a mainstream média veterán zászlóshajója, a független-objektív média ipari sztenderdje belelépett az aranygereblyébe.

Egyik vezetőjük rejtett kamerás felvételeken ismerte be, hogy „propagandát gyártottak“, hogy a vezetőség által meghatározott céljuk végig az volt, hogy Trumpot elmozdítsák hivatalából, és hogy Trump leváltása nélkülük talán meg sem történt volna. Ennek érdekében manipulálták a Trumpról és a Bidenről alkotott képeket is - utóbbit direkt „sportosnak“ bemutatva -, valamint központi utasításra a Black Lives Matter narratíváját tolták. A CNN-vezető arról is beszámolt, hogy a COVID utáni korszakban a klímaváltozás témájával fognak félelmet kelteni, mert „a félelem jól tejel“. (Mondjuk, ez sem nagy meglepetés: amíg nem volt COVID, addig azt kellett néznünk, hogy a jól megírt szöveget felolvasó Greta Thunberg dörgedelmeire tapsviharral válaszolnak Eleanor Roosevelt ÖTYE-Klubjának* sótlan bürokratái).

Fun fact: a leleplezésre válaszul a Twitter letiltotta a Project Veritas fiókját. Csak ezek a sorozatos technikai hibák ne lennének!

Aki nem a média alternatív valóságában, hanem a mindannyiunk által ismert valóságban élt eddig is, azt persze mindezek nem lepik meg. A független-objektív médiumok torz szimulációján kívül mindenki tisztában volt vele, hogy az amerikai választást a teljes globalista média-hadigépezet nyerte meg Bidennek (meg jó néhány halott szavazó). 

De ez azért olyan sztori, amiről illik beszámolni, nem? Mondhatjuk, hogy nem egy kis apróság, ugye?

Nos, a hazai független-objektív médiumok oldalain hiába kerestem a hírt, semmi nem jelent meg arról, hogy a „szakmai sztenderdekkel“ azonosított CNN vezetője hogyan ismeri el nyíltan a hazudozást, propagandát, manipulációt. Egyedül az állítólag „fideszesített“ Index számolt be róla - nos, ha ez a fideszesítés eredménye, akkor érdemes fideszesíteni.

Az Index cikke meg is jegyzi, hogy a CNN-vezetőt leleplező Project Veritas „etikátlan módszereivel“ az egész SZAKMA megvetését kivívta magának. Nos, a SZAKMA teljes megvetése pont az a kóser pecsét, amitől megnyugodhat mindenki, hogy a Project Veritas nagyon is jó úton jár. (Ők azok, akik a nagy tech-cégek cenzorkodó-hatalmaskodó gyakorlatáról is rengeteg rejtett kamerás felvételt hoztak már nyilvánosságra - a szerk.) Ha már a média önmagát képtelen ellenőrizni, örömteli fejlemény, hogy létezik a Project Veritas, akik végre elvégzik ezt a fontos jogállami feladatot a negyedik hatalmi ággal szemben.  

Felejtsük el a függetlenségről, objektivitásról, meg a hatalom elfogulatlan ellenőrzéséről szóló marketing-szövegeket. A média nem az embereket szolgálja, hanem saját, érinthetetlennek gondolt hatalmi érdekeit - a CNN-től és a nagy tech-cégektől kezdve egészen hazai lerakatig (Telex, 444 stb.). 

Az állandó hisztikézés közepette ugyanis elég beszédes a hallgatás. 

*Gy.k. ENSZ