Újabban már mégis inkább oltakoznak az ellenzéki képviselők

A korábbi gyakorlathoz képest immáron új központi utasítást követnek az ellenzéki képviselők. A néhány nappal ezelőttig masszívan a keleti vakcinák ellen kampányoló szar-szappan-szalámi koalíció tagjai sorra posztolják facebookon, hogy sikeresen beoltották őket valamely készítménnyel. Érdekes véletlennek tűnik, hogy ha most kerültek sorra, még bőven az ellen kampány alatt kellett, hogy regisztráljanak, de ez talán most mellékes is.

Kontra

Gyurcsány, Karácsony, Szabó Tímea és Hadházy Ákos mellett Jakab Péter is megosztotta követőivel, hogy az első oltáson már túl is vannak. (Reméljük, hogy Főpolgármester úr a nyalókáját is megkapta a doktor nénitől, amiért nem sírt a szuritól! -a szerk.) A közös mindannyiukban az, hogy mintha csak utasításra tennék, a szervezést dicsőítik, ami természetesen a kormány intézkedései ellenére megy flottul. Bár itt jegyeznénk meg, hogy ahhoz, hogy mindenhol ilyen tökéletesen és gyorsan menjen a folyamat, lehetséges, hogy a központi szervezésnek is van némi köze a kórházi dolgozók odaadó és lelkiismeretes munkája mellett.

A probléma az új hozzáállással nem csak az, hogy korábban az egészségügyi dolgozók kvalitásában is kételkedtek (gondoljunk csak arra, hogy petícióban mentek neki az Országos Gyógyszerészeti Intézet által elfogadott vakcináknak), vagy éppen a kormány hozzáértését kritizálták, a nemzetközileg elismert orvos-professzor Kásler miniszter urat hentesnek titulálva, hanem az, hogy a hergelésük emberéleteket követelt, legutóbb épp egy DK-s politikustársukét.

A DK ráadásul még online petíciót is indított a kínai Sinopharm vakcina betiltása céljából. Az akciót kísérő kampányvideóban azzal is büszkélkedtek, hogy mindennek hatására az emberek oltakozási kedve alacsonyabb, mint a kormány által elvárt. Az utóbbi napok történései és a kampányuk totális bukása után ez a petíció egyszerűen felszívódott az internetről. Tipikus az egész. Ahelyett, hogy a Demokratikus Koalíció legénysége kiállt volna a szimpatizánsaik elé és egyszerűen bocsánatot kértek volna, szimplán elsunnyogták az egészet.

Ezt tetézve kiadtak egy újabb videót, amiben ellenzéki társaikkal együtt oltásra buzdítanak mindenkit. Mintha csak az elmúlt egy év meg sem történt volna! Orbán Viktor és kormányának nyakába varrva a koronavírus okozta világjárvány egészségügyi és gazdasági hatásait a saját katasztrofális kommunikációjukról elterelve a figyelmet. A politikai haszonszerzés mindennél fontosabb nekik. Épp csak a választóik egészsége és biztonsága nem érdekli őket.