Trump lecserélte a jogi szakértőjét, készülnek a hosszas pereskedésre

Amerikai kampányértesülések szerint új jogi tanácsadója van Donald Trump-nak: a republikánusok hosszas pereskedésre készülnek. A Kontra is beszámolt számos, gyanús ügyletről, és maga az elnök is kijelentette, hogy rengeteg pert fognak indítani a választás tisztaságának megőrzése érdekében.

Az amerikai elnök kampánystábja olyan jogi szakértőt szeretett volna maga mellett tudni az elkövetkező időszak jogi csatározásaihoz, akinek már van tapasztalata hasonló esetekben. Így döntöttek James Baker mellett. 

Az ügyvédnek komoly szerepe volt George W. Bush 2000-es választási győzelmében, amikor Flordiában újraszámlálást kellett tartani.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, három nappal a szavazás lezárását követően sincs még végleges eredmény öt csatatér-államban, bár Biden lényegesen közelebb van a győzelemhez. Tegnap éjjel nem fejezték be a számolást Pennsylvaniában, itt Joe Biden 28 883 szavazattal vezet. Ha itt jogerősen nyer, maga mögött hagyja a 270 elektori szavazatot, ami az elnökséghez szükséges.