Transzwmn

"Gregor Samsa arra ébredt, hogy Karafiáth Orsolyába oltott Potyondi Edinává változott." Sáros Lilla fikciós írása G. Karafiáth Edina egyik átlagos napjáról.

Egy szörnyű reggelen Gregor Samsa arra ébredt, hogy Karafiáth Orsolyába oltott Potyondi Edinává változott. Gyorsan kitakarította nem létező méhéből Kövér Lászlót, majd elektromos autójába pattant, edzésre sietett.

Edzés után szójaláttét szürcsölt egy belvárosi kávéház teraszán, amikor látta, hogy egy háromgyermekes édesanya logisztikai nehézséggel küzd az államilag megtámogatott nagycsaládos autójánál. Persze, dízel volt, mi más. Ezek a fideszesek!

G. Karafiáth Edina odarohant, az asszony szemébe vágta ökológiai lábméretének nagyságát, és gunyorosan megkérdezte tőle, hogy mikor volt utoljára a Katonában, hát kellett ez neki?!

G. Karafiáth Edina ezután a kedvenc vegán éttermében ebédelt barátnőivel, szörnyülködtek egy sort ezen a fasiszta diktatúrán, amelyben élniük adatott, ha már a fogatlan, mocskos vidéki fideszesek megszavazták. Hazafelé a dugóban ülve felhívta az éppen ébredező Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy beszéljenek arról, miként lehet Budapestet megőrizni a progresszió fellegváraként ebben a mucsai magyar rögvalóban.

A főpolgármester hosszasan magyarázta, hogy statisztikailag sokkal jobban élnek, mint Tarlós idejében, G. Karafiáth Edina egyetértően hümmögött. Volt idejük bőven, a budai kertes házig tartó húszperces utat másfél óra alatt tette meg.

G. Karafiáth Edina délután kicsit dolgozott. Kirakott két Insta- és egy Facebook-posztot, irigykedett a TikTokon hasító fiatalabb Gregor Karafiáth Edinákra, kommentelt itt, kommentelt ott, majd okézta a végső vágást a spontán Youtube-bejelentkezéséről, háromszor kellett visszaküldenie, mert rossz volt a fény, a hang is elcsúszott, és hát a sminkje sem sikerült a legtökéletesebbre.

Ez a kétharmad még a legmegbízhatóbb kollégáit is kibillentette a mentális egyensúlyukból, április 3-a után egyre több hibával dolgozik a tízfős stábja. Mindenki becsomagolt, készülnek külföldre. G. Karafiáth Edina is, de csak nyaralni Dubajba, valahol ki kell pihennie az állandó hajtást. VV Zsoltival megy, szegény, kikészült az is.

Soha többé nem fog kampányban részt venni, döntötte el. Nincs az a pénz, amiért. Ekkor hívta Feri, hogy lenne egy meló, talált egy új üdvöskét, fel kéne építeni jóembernek. Akkora összeget ígért, amire egyszerűen nem lehetett nemet mondani.

G. Karafiáth Edina a fárasztó nap után macskájával kiült a teraszra. Ivott egy pohár jófajta bort, amit Péterfy Jakab Gergely Péter küldött neki Umbriából, majd a Netflix előtt jógázott egy kicsit. Aztán lefeküdt. Álmában tüntetett kicsit.