Tóta W. álruhában: Miért nekem kell olvasnom azt, ha ti hülyeségeket írtok?

A Bolygó akkor menekül meg, ha nem születik több magyar (proli)gyerek

A vélemény szent, én pedig értem az iróniát.
Mivel Vági Márton, az azonnali.hu alkalmi szerzője is kipróbálta magát egy Tóta W-s, bedés, provokatív-vicces stílusban, ezért hasonlóan túlzó, komolyan nem vehető tartalommal szeretnék reagálni.
A terjengős, öncélú írás és a halmozott, ám mindig ismétlődő hülyeségek miatt inkább csak kiragadok 1-1 részt, és arra reagálnék kérdezz-felelek formátumban - kezdve rögtön a címmel.

MIÉRT NEKEM KELL FIZETNEM AZT, HA TE GYEREKET AKARSZ?

Nem kell. Nem tudom, mennyit keresel, de lehet, hogy kevesebbet, mint én. Ha mégis rengeteget "adózol", akkor pedig vedd úgy, hogy se a gyerekeimre, se a stadionokra nem ment belőle egy fillér sem - azt én álltam. Te pedig "fizetheted" a színházakat, HétköznaPI CSAlódások-féle garázskoncerteket.

A túlnépesedett, globális klímakatasztrófa felé sodródó bolygón miért nem annak jár jutalom, aki nem hoz a világra egy újabb, széndioxidot kibocsátó, komoly ökológiai lábnyommal bíró embert?

Ez tuti generátorral készült. Ráadásul már a kérdésedben állítást fogalmazol meg. Nézd, én tiszteletben tartom, hogy te hiszel abban, hogy "bolygó" meg "klímakatasztrófa", de akkor tartsd te is tiszteletben, hogy én pedig abban hiszek, hogy a Föld lapos, és az is szimuláció.

Miért taszít ki a társadalom csak azért, mert én egyáltalán nem akarok gyereket, nem is szeretem őket, és másét sem vagyok hajlandó eltartani?

Senki nem akart még annyira mártír lenni, mint a magyar ellenzék - ennek amúgy kiváló példája volt, amikor Ferenc testvér csak elvitette magát a végén a rendőrökkel egyszer.

Beszéljünk komolyan: senki nem taszít ki senkit, bár nagyon igyekszel.

Kösz, nem kell eltartanod a gyerekeimet. Ha nem gond, akkor légy szíves, a tanulmányaidra fordított összeget viszont fizesd vissza NEKEM, mert azt pedig én fizettem. Megbántottál, nem érdemelted meg.

Gyermektelenként valóban kevesebb lennék, mint a gyermekesek?

Sajnos igen. Az élet értelme a gyerek. Főleg persze, ha magyar, fideszes gyerekről beszélünk. De nem kötelező, szabadon bojkottálhatod a családalapítást, jobb ez így - és ha nem lehet gyereked, arról nem tehetsz.

De ami engem a legjobban érdekel: miért vállalsz gyereket, ha nem tudod eltartani?

Én vállalok, és el tudom. Most mi van? De akkor hadd kérdezzek vissza: az Azonnali miért csinál újságot, ha nem tudja eltartani? 2019-ben -105 milliós saját tőke, 15 milliós árbevétel, biztos kell ezt erőltetni? Ráadásul 15 alkalmazottal azóta, hát ez eléggé felelőtlen működés... 

A mai, klímakatasztrófa felé tartó, túlnépesedett, a robotizáció áttörésének határán álló földön azonban, ahol a bolygó erőforrásait durván feléli az emberiség...

Újabb generátorral írt hülyeség. Jönnek már az önvezető autón a robotok, akik elveszik a sportmenedzser-doktorandusz újságírók munkáját? Szerintem már elvették, ahogy látom :D

De figyelj, szerintem inkább írj angolul más kontinensekre, ott állítólag jobban növekszik a népesség (ha hiszünk abban, hogy léteznek egyáltalán más kontinensek), hátha nagyobb hatást tudsz elérni.

A robotizáció itt van a nyakunkon. Számos olyan szakma fog eltűnni a földről, amit ma még milliók űznek világszerte.

Megint jönnek a robotok! Amúgy látszik, hogy sose dolgoztál még pl. egy SAP-bevezetésen éjszakákat, akkor tudnád, hogy az ember pótolhatatlan - bár imádnék SAP-bevezető -és működtető robotokat, igen.

A Hülyék paradicsoma csak egy vígjáték volt, de a film elején látható jelenet hűen tükrözi a mai társadalmunk torzulását: amíg az értelmiségi, rendezett anyagi helyzettel bíró pár többször is átgondol egy szó szerint egész életet befolyásoló döntést, addig a white trash család „potyogtatja” az egyik gyereket a másik után, mindenféle felelősségérzet és megfelelő anyagi állapot nélkül.

Értjük, a white trash a probléma... oké. 

kapcsolódó

illő lenne nem elvárni másoktól, hogy tartsák el azt a gyereket, hogy adózzanak azért, hogy neked legyen pénzed pelenkára meg babakocsira.

Szerintem ez az írás késett olyan 15 évet, haver. Tényleg te vagy Jakab Andor! Esetleg az adóék is nagyon magas itthon?

Én nem akarok gyereket – soha ne mondd, hogy soha, de nagy valószínűleg nem lesz gyerekem. A párom sem akar, így vagyunk boldogok. A túlnépesedett, globális klímakatasztrófa felé sodródó bolygón miért nem annak jár „jutalom”, aki nem hoz a világra egy újabb, széndioxidot kibocsátó, komoly ökológiai lábnyommal bíró embert?

Teljesen jó. Már az is önmagában dicséretes, hogy nem az abortuszra vágytok, hanem csak simán a meg-nem-foganásra. Szerintem ez mindenki számára egy győztes szituáció. Remélem, kutyád sincs, mert annak is jó nagy ökolábnyoma van - ráadásul még csak esélye sincs arra, hogy nyugdíjat termeljen.

Van viszont egy tényleg jó hírem! Karácsony Gergőék kihirdették a klímavészhelyzetet!

kapcsolódó

Nekem nem lesz utódom, aki miatt műanyagot kellene gyártani, aki miatt állatokat kellene megölni, aki miatt utakat kellene építeni, energiahordozókat kellene elhasználni. A soha meg nem születő utódom ökológiai lábnyoma nulla lesz. Mégis: én vagyok büntetve, engem néznek ki a társadalomból ha kijelentem, hogy nem akarok gyereket, én nem jutok emiatt lakáshoz, hiszen a kormány a bevételeim jelentős részét elvonja adó címén (hogy családokat „védjen meg”), meg mert a CSOK miatt a lakásárak elszabadultak.

Thunberg Gréta magyarul tanul, dicséretes.

Újabb jó hírem van: a kormány a 25 éven alattiaknál szja-mentességet vezet be, és semmi köze a gyerekvállaláshoz. Ha esetleg elmúltál volna már 25, akkor viszont lehet, hogy ez is a te adódból fog menni, bocs... :((

Mi lenne, ha azokat a támogatásokat, amiket most a gyermeket vállalók kapnak, például az oktatásba és az egészségügybe csoportosítanánk át?

Eredeti gondolat! És ha én - aki lehet, hogy több adót FIZETEK -, nem ezt akarom, akkor mi van? De ha nem születik több gyerek, akkor 20 év múlva az oktatásban meg az egészségügyben kik fognak dolgozni? Ja, igen: a ROBOTOK, megvan!

Nem annak lenne értelme, hogy aki önerőből egy gyereket tud tisztességesen felnevelni, az egyet neveljen fel, ne hármat?

Dehogynem. Ki mondta, hogy hármat kell? Nem értem.

Kedves gyereket tervező honfitársam!

Mondd.

Kérlek, mielőtt legközelebb védekezés nélkül közösülnél a partnereddel, tedd fel magadnak a fenti kérdéseket. Tedd fel azt a kérdést, hogy tényleg elég tudásod, intelligenciád, pénzed, felelősségtudatod van ahhoz, hogy egy emberi életet rádbízzunk?

Most akkor takarodjon a kormány a hálószobámból, vagy sem? Amúgy van.

Fog ez menni akkor is, ha az adófizetők holnaptól egy forintot sem adnak erre a célra?

Igen, de nem lesz ilyen. "Az adófizetők" között elenyésző az ennyire buta ember, pedig nagy a verseny.

...akkor csupán a munkanélküli, lumpenprolik fogják újratermelni a munkanélküliek és nyomorgók roncstársadalmát. Utóbbira viszont már kevésbé van szükség, és társadalmi hasznosságuk mérsékelt.

Szia, Tóta W.! Társadalmi célú rajzfilmet olcsón tudsz csinálni? És drágán? (De feltétlenül az adófizetők pénzén - a szerk.) 

Tényleg muszáj, hogy mindenki gyereket vállaljon?

Nem. De ahogy föntebb is említettem, légy szíves, kezdd a kritikus tömeggel, a quick winekkel és az alacsonyan csüngő gyümölcsökkel:

hirdesd előbb Ázsiában és Afrikában szuper nézeteidet!