Töréspont: Vona kijelentette a reklámcégét Jakab Péter bizalmasának ügyvédi irodájából

A Kontra információi szerint az utóbbi időben elmérgesedett a viszony a volt pártelnök, és keresztfia, Szotyori-Lázár Zoltán között. Úgy tudjuk, a "szakításukhoz" az vezetett, hogy eltérően ítélik Jakab Péter pártelnöki tevékenységét, és a Jobbikban lejátszódó folyamatokat.

Miután a ’18-as parlamenti választás után Vona Gábor lemondott a Jobbik elnöki tisztségéről, cégalapításra adta a fejét. 2018 augusztusában hárommillió forint törzstőkével létre hozta a Vlog Influence Kft-t, aminek tulajdonosa és ügyvezetője lett. A társaság főtevékenysége a médiareklám-készítés, de emellett – legalábbis papíron biztosan – hírügynökségi, reklámügynökségi tevékenységet is végez, piac- és közvélemény-kutatásokat is készít, valamint üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadást is nyújt.

Vona a Vlog Influence Kft.-t egy szolnoki címre jegyezte be, éppen oda, ahol (több más vállalkozás mellett) Szotyori-Lázár Zoltán jobbikos politikus ügyvédi irodája is székel. Bizonyára nem véletlenül, hiszen kettőjük között rokoni kapcsolat áll fenn: Vona Szotyori-Lázár keresztapja.

Arról nem is beszélve, hogy a Jobbikban „Szotyinak” becézett politikust a volt elnök indította el a politikában, és közvetve neki köszönheti, hogy a párt befolyásos szereplője, majd a szolnoki alapszervezet vezetőségi tagja lett.  Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy családi kapcsolatuk ellenére elválnak az útjaik. A cégadatbázis szerint

Vona a napokban, november 9-én kijelentkezett a Szotyori-Lázár irodájának is helyt adó szolnoki ingatlanból.

Vona Gábor új utakon Forrás: Facebook
Vona Gábor új utakon Forrás: Facebook

Bár elsőre jelentéktelennek tűnhet a váltás, a Kontra információi szerint nem az, mivel az utóbbi időben elmérgesedett a viszony a felek között. Úgy tudjuk, az vezetett a „szakításukhoz”, hogy mostanra szinte semmiben nem értenek egyet az aktuálpolitikai kérdéseket illetően: különböző előjellel ítélik meg Jakab Péter pártelnöki tevékenységét, a Jobbikban zajló folyamatokat, és ezzel összefüggésben másképp látják a párt jövőjét.

Mint ismert, Vona Gábor pártelnökké választását követően többször is élesen bírálta Jakabot.

„A parizer az nem program, és a heti lájkverseny megnyerése pedig nem jelenti a választás megnyerését” 

- mondott oda az előválasztáson a vártnál rosszabbul szereplő utódjának a volt pártelnök, aki szerint morális hiba volt Gyurcsány Ferenccel paktumot kötni, és ezért „valakinek ki kellett innia a DK-bilit.”

Vonával szemben Szotyori-Lázár teljes mellszélességgel támogatja Jakab Pétert, és politikáját. Amikor a sajtó beszámolt a pártelnök eltitkolt élettársi kapcsolatáról, a szolnoki Jobbik-elnök egy 3300 karakteres posztban vette védelmébe felettesét. Annyira felhúzta magát, hogy egyenesen titkosszolgálati akcióként értékelte a történteket. A napokban pedig azt bizonygatta, hogy a „Szebb jövőt!” köszöntés mellett miért van szükség a Jakab által erőltetett "Jólétet minden magyarnak!” felkiáltásra.

A szolnoki politikus többször is helytelenítette közösségi oldalán, hogy miután a volt pártelnök váratlanul lelépett, kívülről kritizálja a Jobbikot. 

Vona egyébként egy budapesti címre, a Röppentyű utcába mentette át a reklámcégét.