Több drogrehabilitációs központ található azon a dominikai környéken, ahol Potocskáné fia cserediák volt

Elgondolkodtató, hogy milyen célból küldi el valaki a tizenéves gyermekét 8000 kilométerre Dominikára, valószínűleg egy rosszabb középiskolába tanulni, mint Magyarországon. Pláne, hogy több százezer forint csak egy repülőjegy, a tandíj pedig közel 3 millió forintba kerül.

  • Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy Potocskáné Kőrösi Anita Jobbik-alelnök gyermeke közel 3 millió forintért volt cserediák a közép-amerikai Dominikai Köztársaságban, ami azért különösen ciki, mert a politikusnő igyekszik magát átlagos családanyaként beállítani.
  • De a több mint 8000 kilométerre lévő iskola választása igen szokatlan, ráadásul a Kontra arra is felfigyelt, hogy több drogrehabilitációs központ is található Dominika azon a részén, ahol a politikus gyermeke tanult.
  • Nem állítjuk, hogy rehabilitációs célból érkezett a távoli országba Potocskáné fia, de mindez különösen elgondolkodtató annak a fényében, hogy – ahogy korábban megírtuk –, a politikus gyermeke metamfetamin előállításával dicsekedett a TikTok-oldalán.

A Kontra többször is felhívta már a figyelmet Potocskáné Kőrösi Anita, az ellenzék Somogy megye 4-es számú választókerülete jelöltjének álságosságára.

Leírtuk, hogy a jobbikos politikusnő időről időre igyekszik elhitetni a választókkal, hogy a nép egyszerű gyermeke, egy átlagos körülmények között élő siófoki családanya.

A valóságban azonban nagyon nincs így.

A Jobbik-alelnök rendszeresen egy siófoki panelből jelentkezik be, miközben majdnem készen várja egy kétszintes családi ház, hogy a család végre beköltözzön.

Forrás: Kontra
Forrás: Kontra

De arról is írtunk, hogy a Potocskáné gyermekének fővárosi lakásából nyíló kilátás kísértetiesen emlékeztet arra a belvárosi Nádor utcára, ahol történetesen az Országgyűlés Hivatala bérel lakást Potocskánénak havi potom 345.000 forintnyi közpénzből.

Emiatt felmerült bennünk a gondolat, hogy véletlenül nem a képviselőnő fia használja-e azt a luxusingatlant, amelyet az adófizetők pénzéből bérelnek Potocskánénak elvileg munkavégzés céljából.

A jelek szerint azonban nem biztos, hogy jót tesz a fővárosi magány a jobbikos képviselőnő fiának, hiszen a birtokunkba jutott videó arról tanúskodik, hogy a magát a családanyák gyöngyének beállítani szándékozó Potocskáné csemetéje kábítószer, egészen pontosan metamfetamin előállítását tervezgette, legalábbis ezzel hencegett a közösségi oldalán.

Potocskáné felnőtt fia nem mindig élt Budapesten, hiszen korábban arra is telt a családnak, hogy közel 3 millió forintos dominikai cserediák-programra fizessék be a nagyobbik gyermeküket.

kapcsolódó

  • Potocskáné közel 3 milliós dominikai tanulmányútra fizette be fiát

    Potocskáné közel 3 milliós dominikai tanulmányútra fizette be fiát

    A képmutatás netovábbja: miközben a Jobbik alelnöke mindenáron a nép egyszerű gyermekének kívánja beállítani magát, több ingatlan fenntartása, egy építkezés és egy dominikai cserediák program is belefért a család költségvetésébe. Így "szenvednek" az ellenzéki politikusok a Fidesz Magyarországán.

A Jobbik-alelnök gyermeke a kutatásaink szerint a dominikai Puerto Plata városában járt gimnáziumba az AFS Nemzetközi Cserediák Alapítvány „Középiskolai tanév Dominikán” című programján keresztül, és mintegy 10 hónapot tölthetett a közép-amerikai országban.

A Kontra most azt is kiderítette, hogy azon a környéken, ahol a Jobbik-alelnök gyermeke cserediák volt az egzotikus országban, több olyan drog-, illetve alkoholrehabilitációs intézmény is található, amely akár egy súlyos függőséggel küzdő fiatalnak is segítséget nyújthat.

Így például tíz percre található Puerta Plata városától a Cristo Transforma nevű katolikus rehabilitációs központ, ahol mint  képeken is jól látszik, hogy a fialok kerti munkával gyógyulnak a szabadban.

Forrás: vimeo
Forrás: vimeo

De 16 perc alatt elérhető a Centro de Transformación Jesús Tiene Compasión de Ellos nevű elvonóközpont is, amely bemutatkozásából kiderül, hogy szintén keresztény rehabilitációs központ, ahol akár alkoholról, marihuánáról, cigarettáról vagy bármilyen más szerről való leszokást is elősegítik. A kertészkedés ebben a központban is a kezelés része. 

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

De van egy másik, szintén a közelben található központ is, az Always Hope Addiction Rehab, igaz, ez már 40 percre van a fent említett várostól.

Persze nem állítjuk, hogy Potocskáné fia kifejezetten drogrehabilitáció céljából került volna a Dominikai Köztársaságba, csak épp elgondolkodtató, hogy miért küldi el valaki cserediáknak a tizenéves gyermekét a világ másik felére, több mint 8000 kilométerre Magyarországtól, majdnem egy egész évre.

Pláne, hogy csak a repülőjegy több mint 400 ezer forintba, a tandíj pedig 3 millió forintba kerül.

 

És bár lehet, hogy gyönyörű ez a világrész, a helyi iskolák valószínűleg mégsem annyira jók, mint az európai vagy észak-amerikai intézmények, hogy a képzés színvonala miatt mégis megérje a szülőknek ezt a nagy anyagi áldozatot.