Szikével nem lehet pszichés betegségeket gyógyítani!

A transzneműség egy súlyos betegség. Az ilyen pszichés megbetegedésben szenvedőknek nem műtétre, hanem egy jó pszichológusra van szükségük.

Nemrég a Mandineren megjelent egy cikket arról, hogy Svédországban 10 év alatt, a 2008-2018 közötti időszak alatt 1500 százalékkal nőtt a transznemű fiatalok száma a 13 és 17 éves korosztályban.

Nem tévedés, 1500 százalékkal, a tinédzserek körében.

Időközben rengeteg fiatalon végeztek nemátalakító műtétet, jelentős részük felnőttként keservesen megbánta, hogy kezelésnek vetette alá magát. Utólag úgy élik meg, hogy egy embertelen kísérlet áldozatai lettek.

Ehhez pedig a szüleik és az orvosok is hozzájárultak. A szivárványos propaganda áldozatairól van szó, a svéd társadalmat teljesen meggyőzték arról, hogy egy tinédzser dönthet arról, hogy születési nemét műtéttel és hormonkezeléssel megváltoztassák.

Tehát néhány gyermek élete nem túl nagy ár a nyitott társadalom eléréséért folytatott küzdelemben. Próbálkoztak, hátha ez a jó irány a fejlődésének, aztán a kísérletet időnek előtte megakasztották.

2019-ben hatalmas botrány kerekedett abból, hogy a gyanú szerint az egyik stockholmi kórház csapata, amely a nemi diszforiában (transzneműség) szenvedő kiskorúak kezelésére szakosodott, elsiette a kezeléseket, 14 éven aluliak esetében végeztek nemátalakító beavatkozásokat, nem mérlegelve megfelelően, hogy a betegek egyéb pszichiátriai vagy fejlődési problémái magyarázhatják-e a testükkel kapcsolatos elégedetlenséget.

Az egyik áldozat édesapja arról panaszkodott, hogy az említett kórházi osztály orvosai 100 százalékban minden kérelmet elfogadnak, amelyek nemátalakításra vonatkoznak. Aki a kórházi osztályra került, azon vita nélkül végrehajtották a beavatkozásokat.

Jó eséllyel azt gondolták, hogy az meglehetősen előítéletes és kelet-európai hozzáállás lett volna a kórház dolgozói részéről, ha kétségbe vonják a kiskorú betegek szexuális irányultságát és inkább a lehetséges pszichés betegségeket kezdik vizsgálni.

A botrány a legjobbkor jött, már ami a sérült gyerekek biztonságát illeti. 2018 őszén ugyanis a szociáldemokrata vezetésű kormány egy meleg, leszbikus és transzneműeket képviselő civilszervezet nyomására új törvényt terjesztett elő.

Ez 18 évről 15 évre csökkentette volna a nemváltoztatás elindításához szükséges minimális életkort és megszüntette volna a szülői beleegyezés követelményét. A törvény ezen felül engedélyezte volna a 12 éves gyermekek számára is, hogy megváltoztassák törvényes nemüket.

A botrány kirobbanásával egy időben filmet forgattak egy közismert svéd transzneműről, aki megbánta, hogy kezelésnek vetette alá magát, illetve egy svéd magazin bemutatta annak a 32 éves transz nőnek az esetét, aki négy évvel a nemátalakító beavatkozása után felakasztotta magát.

Az áldoztatok listája egyre bővült, a tragédiák oka az, hogy visszafelé már nem működik a beteges játék. Aki egyszer átesett egy nemátalakító kezelésen, annak nem tudják visszaadni az egészséges állapotát.

A svéd Egészségügyi és Népjóléti Testület jelentése nemrég megállapította, hogy a születéskor nyilvántartott, nemi diszforiában szenvedő 13–17 éves fiatalok 32,4 százalékánál szorongásos rendellenességet diagnosztizáltak, 28,9 százaléka depressziós, 19,4 százaléka ADHD-s és 15,2 százaléka autista volt.

A megkésett jelentés bebizonyította, hogy ezeknek a gyerekeknek nem műtétre, hanem pszichológusra lett volna szükségük.

Csak hát nyugaton egy transznemű esetében pszichológust emlegetni az nettó nácizmus. Ilyen barbárságot senki nem engedhet meg magának. Mindenki az, aminek érzi magát.

Egy korábbi, szintén svéd tanulmány szerint, amely az 1973 és 2003 között Svédországban átoperált személyeket vizsgálta, kiderült, hogy körükben ijesztően magas az öngyilkosságot elkövetők száma, és a pszichológiai problémáik is megmaradtak, a műtét után is.

A svéd orvosok tehát már korábban is tisztában voltak azzal, hogy a propaganda hazugságai ellenére, nem a társadalmi előítéletek okozzák a szorongást, a depressziót, és a többi mentális problémát.

Éppen fordítva igaz a tétel, a mentális megbetegedés okozza a transzneműséget.

A transzneműek többsége egyszerűen pszichésen beteg. Nem gonosz, nem megrögzött liberálisokról van szó, hanem súlyosan beteg emberekről. Nem abban kellene őket támogatni, hogy megcsonkítsák magukat, hanem szakemberek bevonásával hozzá kellene segíteni őket az egészséges önkép kialakításához.

A transznemű fiatalok számának drasztikus emelkedése el kell, hogy gondolkodtasson mindenkit. A pedofil törvény sűrűjében észre kell venni a párhuzamokat.

Érdemes lenne utána menni, hogy vajon minek hatására lódult meg 1500 százalékkal a transznemű tinédzserek száma Svédországban?

Egy legendásan liberális országról van szó, ahol hosszú idő óta zajlik az iskolai érzékenyítés és a szabad szellemű szexuális felvilágosítás.

Vajon lehet-e kapcsolat a számok növekedése és a szivárványos felvilágosítás megjelenése között?

Vajon az áldozatul esett sérült svéd tinédzserek felvilágosítás nélkül is felfedezték volna magukban a transzneműt? Vagy ehhez kellett némi "szakértői" segítség?