Szerettei társaságában töltheti a Karácsonyt az egyik Deák téri késes gyilkos

A Bíróság a napokban szabadon engedte a Deák téri kettős gyilkosságként elhíresült ügy egyik gyanúsítottját.  A vádirat szerint a már földön fekvő, halálos szúrt sebet kapott áldozatokat rugdaló 19 éves J. Marcell letartóztatását a másodfokú ítélet szerint megszüntették, így egy nyomkövető szerkezettel biztosított bűnügyi felügyelet alá helyezték.

Ez azt jelenti, hogy az áldozatokkal ellentétben a Karácsonyt immár szerettei körében töltheti majd.

Mint ismert, május 22-én éjszaka két társaság eddig ismeretlen okból szólalkozott össze, amit verekedés követett. Ennek folyományaként, a vallomások szerint az egyik vádlott, Cs. Krisztián kést rántott és halálosan megsebesítette a 16 éves, épp a születésnapját ünneplő M. Lászlót és a 21 éves K. Gergelyt. A földre került fiúkat pedig a nemrégiben kiengedett J. Marcell és J. Dániel addig rugdalta, amíg bírták szusszal.

Az esettel kapcsolatban Gál Sándor alezredes, a BRFK életvédelmi osztályvezetője elmondta, hogy már egy ideje a pályán van, de nyílt utcán ilyen brutalitással elkövetett esettel még nem találkozott.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Szóval adott a fenti szituáció és megint ott tartunk, hogy az egyik vétkest szabadon engedi a bíróság. Kísérteties a hasonlóság a 2017-ben nagy port kavart Csenge-üggyel, amikor is a 17 éves lányt félholtra verő, majd egy vízgyűjtő aknában sorsára hagyó B. Rolandot 4 év előzetes után szabadon engedték. Emlékezhetünk, hogy az egykori kézilabdázó Marian Cozma gyilkosainak és csapattársait egy életre megnyomorító állatoknak pedig érthetetlen módon enyhébb büntetéseket osztottak ki az első fokú ítéletekkel szemben jogerősen. A társadalmi felháborodás ellenére azonban rendre ilyen és ehhez hasonló pehelysúlyú ítéletek születtek az utóbbi időben a brutalitásuk miatt nagyobb nyilvánosságot kapó ügyekben. 

Vajon minek kellene történnie ahhoz, hogy egy brutális gyilkos a rács mögött rohadjon meg? Az ilyeneknek nincs helyük a társadalomban. Ezt a független bíróságnak is illene belátni.  

Nem volna probléma, ha a bírósági ítéletek legalább valamelyest közelítenének az emberek köznapi igazságérzetéhez - nem vérbosszút követelünk, csak a józan ész uralmát.