Szenzáció! Megmutatjuk, hol bujkálnak köztünk a nyilas Megadják!

Végre igazi újságírónak érezhetem magam, írhatok ÉN-ről!

Ács Dániel cikke után a virológusok mögé felzárkóztak a családfa-kutatók, akik azonnal megállapították, hogy nyilván ez a Megadja annak a Megadjának a rokona. 

Nos, ha Bauer Megadja lennék, valami ilyesmit írnék:

„Idén lenne 102 éves a nagyapám, Ferenc. Nagyon sok rosszat mondanak róla, pedig nagyon kedves ember volt. Marika néninek, a XII. kerület egyik legszegényebb özvegyének mindig tett félre a legfinomabb fűszerekből. Ezeket ingyen adta, a saját kontójára. Családszerető, melegszívű ember volt, aki sose bántott másokat, még a hangját sem emelte föl! A szegények gyámolítója volt, ezért is lépett be a Nyilas Pártba, amit valódi proletár pártnak tartott. Ez valóban sajnálatos tévedése volt. Nyilas keretlegényként tartják számon. Mint annyi minden, ez is féligazság: annyi igaz belőle, hogy a Városmajor utcában található nyilas házban rendszeres látogató volt, és vett részt kihallgatásokon, de sosem bántott senkit - sőt, mint vallomásában el is mondta, ő igyekezett visszafogni a tomboló Kun Andrást! Szökése után Kun András zabigyerekével békésen üzemeltettek egy ügyvédi irodát Buxtonban, Ausztráliában.  Huszadik századi magyar sors volt az ő sorsa is“. 

 

Szóval hol kell keresni a nyilas Megadják utódait?

Elrontom a mókát: nem itt. 

Persze itt nem Tóthokról és Kovácsokról van szó, mégis el kell keserítenem a 444 felbujtóit és a csahosokat: a nyilas Megadják egyikéhez sincs semmiféle közöm. Igazán sajnálom! (Akkor lehetne közöm hozzájuk, ha a szökésben lévő Megadja Ferenc házasságon kívül született gyereke, akivel elindultak a határ felé, kb. 6-7 évesen szült az ország másik végében és vitte magával a nevet is. Bár a liberális és árjamatekban bármire nyílik lehetőség, ki tudja?) 

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a legújabb liberális Nürnbergi törvények értelmében mindkét nagyszülőnek morálisan tisztának kell lennie. Van igazolásom, tisztelt liberális/szocialista/nemzetiszocialista népbíróság: egyik nagyszülőm sem volt sem nyilas, sem kommunista (igen, párttag sem, a mostani állítások ellenére ez is megoldható volt és nem volt kötelező). Szóval sajnálatos módon semmi izgalom - bár tegyük hozzá, hogy azzal, ha volna kommunista, semmi baj nem lenne, sőt! Ha lett volna magas rangú pártfunci, ÁVH-s tiszt vagy pártállami lapfőszerkesztő nagyszülőm, akkor lehetnék megbecsült ojrópéer politikus, üzletember, vagy függetlenobjektív újságíró is. Példának okáért a 444-nél.

Sajnos semmi hasonlót nem tudok felmutatni. Pedig még szadeszosok is voltak szüleim a rendszerváltás idején, de nem igazi a buli ÁVH-s nagypapák nélkül, a fene megette.

Lássuk akkor a miértet. Vagyis miért szentel Ács külön cikket egy Megadja nevű nyilasnak? Írhatott volna portrét a kerületführer Kun Andrásról is, vagy a Bokor-testvérekről. Azt a szószt felejtsük el, hogy azért, mert kalandos története volt. A többi is épp elég kalandos, ha körömtépkedős, terhes nőket püfölő elmebetegekről szeretnénk olvasni a nyilas pártszolgálatosoktól az ÁVH-sokig. 

  • Elsősorban az egész 444-es turul-szobros habverés arról szól, hogy Ács Danika nem tudott belekötni Pokorni Zoltán polgármesterbe parkolás-ügyben, ezért bosszúból keresett egy másik ügyet. (De nála legalább találtak egy nyilas nagypapát!) A kutyát nem érdekli már a szobor, az egész ügy such 2000-es évek, so értelmiségi. Ungváry Krisztiánnak még egy alkalom, hogy beszéljen a kamerába, és ennyi. 
  • Másodsorban pedig ilyen ritka névnél a puszta névegyezés elég ahhoz, hogy a munka lényegi részét a mob végezze el, és ezt Ács nagyon jól tudja. Nem kell neki állítania semmit. Különösebb tanulsága a szokásoson kívül nincs az ügynek azon kívül, hogy a haladó sajtómunkás alapjáraton is hernyógörény. 

Ha pedig még el is hisszük, hogy ezt a csillogó szemű független-objektív újságírót (Cc Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal) a politikai morál motiválja, akkor teljesen értelmetlen ilyen távol keresgélni bármit, hiszen a közvetlen közelében minden van: a pártállami diktatúra haszonélvezői (Gyurcsány Ferenc jut hirtelen eszünkbe, de szívesen soroljuk a média szereplőit is, ha szükséges, a szerzőhöz egész közel is találhatunk ilyet!), „tetűcsúszdázó" és „judapestező" jelöltek, zsidólistázó jólfésült diplomaták, és a „Mocskos zsidók" c. völkisch dalocskát anno a Turul-szobor körül éneklő haladó bázis.  

Sőt: akár még parkolási érdekességekre is bukkanhat kedvenceinél, igaz, nem a XII. kerületben. 

Ez mind megtalálható Ács közvetlen környezetében, velük mozognak együtt, őket támogatják, az ő ügyüket képviselik. Felesleges energiapazarlás a ma élő Pokornik és Megadják között keresni a nyilasok szellemi örököseit - utóbbiak ugyanis Ács és a 444 politikai barátai. 

Szóval tessék szépen független-objektív firkászként megsimogatni barátaid között a nyilas eszmék örököseit, a diktatúrák haszonélvezőit, és a parkolási mutyi szereplőit! Ti mind egy szép, nagy család vagytok így együtt! 

(Borítókép: végre lelepleztük Dunyhás testvért! Üdv, 444.)