Szent István óta európai nemzet vagyunk, ne hagyjuk, hogy az ellenségeink ezt elvitassák tőlünk!

Ahogy viszonyulunk a szent királyhoz, olyan a magyarságunk is.


Augusztus 20 az államalapítás, az új kenyér, de legfőképpen Szent István, egyben a magyarok legfontosabb ünnepe. Minden magyar ünnepe, éljenek a föld bármely pontján.

Mi, magyarok, az államalapító királyunkra emlékezünk, az első keresztény vezetőnkre, aki visszavonhatatlanul Európa részévé tette országunkat és a magyar nemzete.

Az elmúlt 1100 évben nem volt ennél fontosabb esemény nemzetünk életében. Ahogy Ádámmal minden ember meghalt, úgy Krisztussal, minden ember új életet kapott. Valami hasonló az, ami a nemzetünkkel történt

az önálló keresztény Magyarország megteremtésével.

 

Mindezért Szent Istvánnak adunk hálát, aki hazánk fővédőszentje, Magyarország apostoli királya, a Kárpát-medencében élő népek apostola.

Tőle származik Magyarország, amikor a történelmi Magyarországra emlékezünk, akkor az ő örökségére emlékezünk. A közkeletű hiedelemmel ellentétben nem a III. Ottó ellenében kapott pápai áldást  és koronát István, hanem a császár sógoraként annak szeretetétől és támogatásától övezve.

Hazataláltunk, ezt pedig az akkori Európa legfőbb egyházi és világi vezetője is örömmel vette tudomásul. Minden elem a helyére került.

A magyarok új hazájukban senkinek nem voltak a vazallusai, senki nem állt a magyar király felett, csak és kizárólag

a teremtő Isten.

Azt hiszem, hogy ez a legegészségesebb állapot a magyar állam számára ma is, senkinek semmivel nem tartozunk, nem kell lehajtott fővel közlekednünk sehol Európában, Európa a miénk is, és meg szeretnénk őrizni olyannak, amilyenné eleink alakították állhatatos munkával.

Elszámolással pedig csak Istennek tartozunk, neki kell megfeleljünk, az ő törvényei életünk zsinórmértéke. Az elmúlt évszázadok során a magyar nemzet teljesítette történelmi küldetését:

Megvédtük Európát és a kereszténységet, ezzel nemzetünk a legkiválóbbak közé lépett elő az európai család tagjainak sorában.

Számos szentet köszönhet nekünk a keresztény világ és a szűkebb közösségünk, Európa. Az első és az utolsó királyunkat is szentté avatta az szentegyház.

Nekünk ehhez az örökséghez kell hűnek lennünk!

Nem az uniós tagságunk avatott minket európai polgárokká, hanem a nyugati kereszténységhez tartozásunk, amit Szent Istvánnak köszönhetünk. Ő volt az, aki határozott és magyar érdekű diplomáciával biztosította a helyünket a keresztény Európában.

Nem az LMBTQ kompatibilis polgári törvények, nem az amerikai érdekű civil szervezetek, hanem a kereszténység, a magyar egyházak az európaiságunk zálogai.

István és Koppány harcán pedig sokkal több múlott a trón birtoklásánál, Magyarország keleti vagy nyugati orientációja dőlt el abban a testvérviszályban.

Szent István a nyugat mellett döntött, és ezt nagyon jól tette. Kár, hogy a nyugat közben lemondott a kereszténységről. Engedtek a kísértő gonosz lélek csábításának és feladták a keresztségüket. Nem tudom, hogy hol kezdődött ez az egész őrület, de a legtöbb káros változás a XX. században következett be.

A nemzeti és a nemzetközi szocializmus minden elemében szemben állt azzal, amit Szent István alkotásának nevezünk. Szemben álltak mindennel, ami keresztényi és európai. Mi azonban ragaszkodunk Szent Istvánhoz,

a hozzá való személyes és közösségi viszonyulásunk a magyarsághoz tartozásunk egyik mércéje.

Éppen ezért elgondolkodtató, hogy vannak olyan politikai erők Magyarországon, akik a leggyalázatosabb módon gúnyolódnak a szent királyon. Számukra a szentistváni örökség éppen ennyit jelent. Ez nem igazából bűn, sokkal inkább lelki fogyatékosság.

Érdemes végigböngészi az ellenzéki pártok közösségi médiás bejegyzéseit a huszadikai ünnep kapcsán. Szinte kizárólag az állami megemlékezésen gúnyolódnak, nekik nincs mondanivalójuk Szent Istvánról.

Nem értik, nem érzik a magukénak, az ő országuk 1920 július 4.-én jött létre, számukra az előtt nem volt semmi. Pontosabban semmi, amivel azonosulni tudnának. Kun Béla színre lépése az első mozzanata a magyar történelemnek, amit értékelni tudnak. A többi néma csend.

A mi ünnepünket azonban nem tehetik tönkre. Veselkedjünk neki a következő 1000 évnek, teremtsük újra ezt a hazát, faluról falura!

Isten éltessen Szent István! Isten éltessen Magyarország! Isten éltessen minden magyart, Soprontól Sepsiszentgyörgyön, Clevelandon és New Yorkon át Tel-Avivig.