Számos gyanús eset tarkítja a nagyon szoros amerikai elnökválasztást

Cikkünkben összeszedtük a legnagyobb port kavaró választási visszaéléseket az elmúlt néhány napból.

Lassan három napja, hogy lezárult az amerikai választás szavazási szakasza, és még mindig nincs hivatalos végeredmény. A választás végkimentele öt csatatér-államban fog eldőlni, ahol azonban nagyon kis szavazatkülönbségek - Georgia-ban csak pár száz (!) szavazat - vannak. Jelen állás szerint Joe Biden, a demokraták jelöltje áll győzelemre.

Donald Trump tegnap csalást emlegetett, és elmondta, hogy nagyon sok pert fognak indítani a republikánus ügyvédek. De, ahogy arról a korábbi cikkünkben beszámoltunk, Rudy Guliani, New York korábbi polgármestere, a Trump-kampánycsapat egyik vezetője is azt mondta egy tegnapi sajtótájékoztatón, hogy információik szerint több százezer szavazat került be a rendszerbe kívülről, amelyek közül érdekes módon mindegyik Bident támogatja.

 

Alábbi cikkünkben összeszedtük, hogy mennyi valóságalapja lehet Trump állításának, illetve, hogy milyen visszaélésekre derült fény a választási eljárás során.

Az Egyesült Államok választási rendszere több ponton is biztosít lehetőséget a csalásra, ez derült ki a Mandiner tegnapi elemzéséből. A hírportál idézi a februárban készült PragerU-videóját, amelyben Eric Eggers, a Government Accountability Institute oknyomozója összefoglalta, hogy milyen csalási lehetőségek vannak az amerikai választási rendszerben.

 

A legfontosabbak ezek közül az alábbiak:

  • Névsor-manipuláció: Ennek a lényege, hogy felpumpálják a választói névsorokat. A 3243 amerikai megyéből (és annak megfelelő közigazgatási egységből) 244-ben több regisztrált szavazó van, mint ahányan legálisan szavazhatnak. 
Az ötvenből 29 tagállamban több regisztrált szavazó van, mint legálisan ott élő helyi lakos, nyolc államban pedig több regisztrált szavazó van, mint választókorú lakos.

2018-ban a Legfelsőbb Bíróság a Pew Research Center statisztikáit idézve megállapította, hogy

24 millió választói regisztráció érvénytelen vagy elégtelen az Egyesült Államokban. Emellett 3 millió emberről feltételezik, hogy egynél több államban regisztrált.

  • Szavazatszüret:  Bizonyos államokban engedélyezett, hogy harmadik fél gyűjthesse össze a szavazólapokat. Ez konkrétan úgy működik, hogy egy aktivista szervezet bemegy egy intézménybe – például egy idősek otthonába –, összegyűjti a szavazatokat, mondván, eljuttatja a szavazatszámláló bizottsághoz őket, majd utána kidobja vagy megváltoztatja őket.

Hogy a pártok szimpatizánsai nem manipulálják a másik pártra leadott szavazólapokat ezzel a módszerrel, az egyszerűen kideríthetetlen.

A cikk példaként emlegeti Kaliforniát, ahol a 2018-as kongresszusi választások során a szavazatszámlálás éjszakáján elpárolgott a republikánus jelölt több mint 5000 szavazatos előnye. A cikk felidézi, hogy amint engedélyezték ezt a szavazati módszert Kaliforniában, érdekes módon a demokraták elhódították az összes, addig republikánus körzetet abban az Orange megyében, ami évtizedekig republikánus erőd volt. Egy évvel korábban senki nem gondolta volna, hogy ez lehetséges.

Bár biztosat nem tudunk, de azért mindenesetre nagyon érdekes, hogy Trump támogatottsága több csatatér-államban is egyik napról a másikra (pontosabban hajnalban) párolgott el, a fenti, kaliforniai példához hasonlóan, és billent át Biden javára például Michigan-ben.
  • Illegálisok voksolása: A választási csalás harmadik módja a cikk szerint az, ha az állampolgársággal nem rendelkezők szavaznak. A demokrata szavazók 53 százaléka támogatja Amerikában, hogy az illegális bevándorlók szavazati jogot kapjanak – és akkor a legális bevándorlókról, akiknek nincs állampolgársága, nem is beszéltünk.  Ugyan a szövetségi jog tiltja, hogy aki nem amerikai állampolgár, az szavazzon szövetségi választáson, de 11 demokraták által vezetett tagállam valamiképp mégis engedélyezi ezt. Az olyan menedékvárosok (az illegális bevándorlókat deklaráltan védelmező városok), mint Chicago és San Francisco például engedélyezi, hogy bizonyos városi választásokon szavazzanak olyanok, akiknek nincs állampolgársága. Nyilván inkább a liberális demokraták építenek a bevándorlók szavazataira.

  • A Mandiner kiváló összefoglalása mellett meg kell említenünk a levélszavazatokat is, amelyek kapcsán szintén erősen felmerült a gyanú, hogy visszaélésekre adhat alkalmat. 

 

A levélszavatok kapcsán érdemes megemlíteni, hogy azt már korábban is a Demokrata Párt támogatta erőteljesen. Biden maga is többször szólította fel levélszavazásra, illetve az ajtókon kopogtató szavazóbiztosokon keresztül történő szavazásra a híveit, a koronavírus-járványra hivatkozva. 

Az egész levélszavazási rendszert elsősorban katonák számára találták ki, és nem azért, hogy több 10 millió személy ezzel terhelje a postaszolgálatot.

Érdekes az is, hogy a demokraták már májusban előjöttek a javaslattal, hogy a kormány adjon 25 milliárd dollárt az amerikai postának.

A pletykák szerint ez azt a célt szolgálta volna, hogy a demokratáknak minden postahivatalban legyen saját embere a levélszavazatok „megfelelő kezelésére".

Ennek fényében igen érdekes, hogy számos bizonyított visszaélés történt különböző postahivatalokban.

Ilyen volt például, hogy a Posta Hivatalban (USPS ) dolgozó postás a főnökétől a kollégáival együtt azt a feladatot kapta, hogy minden levélszavazatot a nap végén gyűjtsenek össze, melyeket később egy elosztóközpontba szállítottak.

Az összegyűjtött lapokat azután egy nappal korábbi napra pecsételték át, november harmadikára. Pont azért, mert csak a november harmadikáig elpostázott levélszavazatok számítottak érvényesnek.

A feljelentett Jonathan Clarke az esettel való szembesítéskor a telefont azonnal letette, nem válaszolt a további újságírói kérdésekre.

Ilhan Omar demokrata-párti kongresszusi képviselővel kapcsolatban pedig az derült ki, hogy eltérő összegekért vásárol szavazatokat Minneapolisban.

A rejtett kamerás felvételeken elhangzik, hogy akár 800 dollárt is kaphat egy szavazó, ha az instrukcióknak megfelelően tölti ki a szavazólapját. Ő az első muszlim női kongresszusi képviselő, aki afrikai-szomáliai származású, de már az Államokban született.

A felvételen egy Osman Ali DahQuane nevű férfit is megszólaltatnak, aki szavazatbegyűjtéssel foglalkozik, elmondja, hogy kell neki a pénz, hogy biztonságáért és nyugalmáért fizetni tudjon ezer dollárt az Al-Shabaab nevű terrorszervezetnek, amely közeli kapcsolatban áll az Al-Kaida-val.

Raquel Rodrigez, pedig aki Mauro Garza texasi republikánus kongresszusi jelölt legfőbb segítője, kiderült, hogy beépített ember, és hogy 5-8 dollárt fizetett annak, aki Biden-re szavazott.

Az esetet nyilvánosságra hozó titkos videó és cikk után Garza azonnali hatályal megvált lelkes munkatársától, aki a videóban lelkesen számolja, hogy miért is éri meg neki ezt a munkát elvégezni.

Rodriguez azt is elmondja, hogy őt Biden fizeti, nem szereti Trumpot, annak ellenére, hogy egy republikánus jelöltnek dolgozik. Ő Bidennel van, hiszen ez nem pártszimpátiáról szól, hanem a pénzről.

A videóban az is elhangzik, hogy egy demokrata jelöltnek, Elizabeth Camposnak is lelkesen segít, aki Texas 119-es körzetét szeretné képviselni az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházában. Természeseten ezt sem ingyen teszi, hiszen minden szavazatnak ára van.

Elmondja, hogy jó személyes kapcsolatot épített ki az idősekkel, sokaknak ajándékokat ad a pénz mellett, mindig másik postahivatalt használ, így nem lesz gyanús.

„Tudom, hogy börtönbe mehetek, ezért félek is kicsit elmondani, hogy mit csinálok." -mondta Rodrigez.

A texasi államügyésznek W. Kenneth Paxton Jr. már az oknyomozó újságíró megtette a feljelentést, kérve, hogy védje meg a texasi polgárok szabad választását és vizsgálja ki az esetet.

Freudi elszólás Biden részéről?

A fenti esetek nyilván kiragadott példák, amelyek nem bizonyítanak egy szervezett választási csalást, de mindenesetre érdekes volt Joe Biden részéről az az elszólás, miszerint

A történelem legkiterjedtebb és legexkluzívabb választási csalási szervezetét hoztuk létre.

Íme a videó:

Az is azért elgondolkodtató, hogy a szavazás után lassan három nappal találnak egy Pennsylvaniai postahivatalban még tizenhétezer szavazatot. 

Egy biztos, hogy a demokraták mögött álló óriáscégek, médiabirodalom és globális tőke minden áron el akarta távolítani Trump-ot, és könnyen lehet, hogy ennek érdekében nem válogattak a módszerekben. Trump erejét mutatja, hogy még így is épp hogy sikerülni látszik a tervük.