Szabó Tímea: Angela Merkel befoghatná a száját

A Párbeszéd társelnöke nyílt levelet intézett a német kancellárhoz, amelyben kéri, hogy kormánya ne közölje a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatokat a sajtóval.

Mint fogalmazott, szerinte most sokkal nagyobb a tét néhány ezer német halálánál, mert a demokrácia van veszélyben, aminek záloga, hogy Szabó a következő országgyűlésbe is bejusson.

Márpedig ha a németek továbbra is sokkoló híreket közölnek a járványhelyzetről, akkor romba dőlhet Szabó stratégiája, amit a hazai halálozási és fertőzöttségi mutatók eltúlzására és a védekezéssel kapcsolatos rágalmakra épít.

A botránypolitikus akkor ragadott tollat, amikor a magyar ellenzéki sajtó is lehozta a hírt, miszerint Merkel tovább szigorítaná a korlátozó intézkedéseket, mert

  • egyetlen napon 25 164 új fertőzöttet és
  • 1244 halálesetet regisztráltak, amellyel
  • 43 881 főre emelkedett a halálos áldozatok száma
  • 10 tartományban a kórházak a kapacitásaik végén járnak
  • a sürgősségi osztályok ágyainak 85 százalékát koronavírusos betegek foglalják el
  • csupán a lakosság 1 százaléka kapott eddig oltást.
„Ha Önök ilyen információkkal zavarják meg a magyar szavazók gondolatait, akkor hiába vállaltam a leggusztustalanabb politikus szerpét, hiába kampányolok emberek halálát és rokonaik, barátaik gyászát felhasználva, mindezekért Orbánt felelősnek kikiáltva. Értse meg asszonyom, a német adatokért nem tehetem felelőssé Orbánt! Ilyet még a legelvakultabb DK-s szavazó sem vesz be. Az Önök locsifecsisége, ahogy szinte dicsekednek a sok halottal és fertőzöttel, valamint azzal, hogy az egészségügyi rendszerük sem bírja már sokáig a különleges helyzetből adódó terhelést, keresztülhúzza a demokráciáért vívott aljas kampányomat.”

Ezekkel a szavakkal hívja fel Szabó a német kancellár figyelmét arra, hogy Európa és a világ demokratikus erőinek együtt kell működniük, hogy legyőzzék a nemzeti értékek mentén politizáló kormányokat. Ebben a nemes harcban bármi megengedett. Az viszont nem segíti a demokratikus erőket, ha egyes felelőtlen európai politikusok kifecsegik országuk magyar állapotokhoz hasonló, vagy azoknál rosszabb statisztikai mutatóit.

Az ellenzéki politikus azt is fontosnak tartotta leszögezni, hogy a magyar, és ezáltal az európai demokrácia egyik alapfeltétele az, hogy ő az országgyűlés képviselője, illetve győzelem esetén az új kormány tagja legyen. Mögötte nincs párt, ezért az ellenzéki erők tárgyalásain sem képviseli rajta kívül senki a szempontjait, így ő csak a gusztustalansági versenyben régóta őrzött vezető helyével tud érvényesülni. Neki rengeteg áldozatába került a „Timike, a bevállalós” státusz megszerzése.

„Ha Merkel asszony nem tesz lakatot a szájára, szólok a Nagy Emberbarát a Demokráciáért Központ kapcsolattartójának, aztán könnyen Trump mellett találhatja magát, a nyilvánosságtól elzárva.” – fejezi be gondolatait már nem is a német politikusnak, hanem a népnek intézve Szabó.

Ez az álhír nagyon átlátszó, hiszen senki nem hiszi el, hogy Szabó Tímeát bármilyen tény, adat, a valóság bármely megnyilvánulási formája akár csak minimális mértékben érdekelné, amikor megfogalmazza hisztérikus állításait. A szélsőséges politikusok magabiztosságával és agressziójával képes a legelvadultabb rágalmakat belekiabálni a jobb napokat látott Magyar Országgyűlés falai közé és minden elé tartott mikrofonba.