Stohl András felért a csúcsra: túlmozgásos punciológusként remekel a TV2 trash realityjében

Evelyn? Vera? Annabella? - kérdezi halál komoly arccal a Jászai Mari-díjas kisszínész, aki csajozási tanácsadónak szorult vissza a kereskedelmi csatorna legújabb agymenésben. Stohl élete során már annyi szart bevállalt, hogy miért pont ebből maradt volna ki? De legalább végre van értelme annak, amit csinál, és az üzenet is kifejezetten nemes: viva la pina!

Csajozni nem könnyű, a megfelelő nőt megtalálni pedig egyenesen rázós ügy.

De hát mire vannak a jó barátok, ha nem arra, hogy meg lehessen beszélni velük a párválasztási problémákat? Ez teljesen kancsal, annak görbék a lábai, a harmadik pedig buta, mint a föld, ráadásul a pénzedre utazik, ezért még mindig a tegnapi barna volt a legjobb.  Az legalább valamennyire odavolt érted, meg különben is, nagyon ott van, ha érted mire gondolok.

Végre a TV2 is ráérzett a téma fontosságára, és egy mocskosul szórakoztató, alpárian buta, messzemenőkig lucskos reality showt tett le az asztalra, ez lenne a Nagy Ő.

Az alaptörténetet teljes mértékben az életről mintázták a műsor készítői, abban egy másodpercnyi mesterkéltség sincs: a világbajnok, olimpiai ezüstérmes magyar kajakozó, Tóth Dávid 36 évesen sem találta meg az igazit, ezért több millió tévénéző előtt keresi a szerelmet.

Van honnan/miből merítenie, hiszen a TV2 producerei voltak olyan kedvesek, és kirendeltek mellé tizenvalahány robotlányt. Akad itt mindenféle típus: szőke, barna, tetkós, nem tetkós, szende, vagány, féltékeny, Londonban dolgozó, kisvárosi, nagyvárosi, okos és buta.

De egy valami közös bennük: életük értelme, mozgatórúgója Tóth Dávid. Egész nap arra várnak, hogy szerelmük hozzájuk szóljon, ha pedig véletlenül rájuk mosolyog, attól teljesen elalélnak. Arról pedig inkább ne is beszéljünk, mi történik akkor, ha randizni hívja őket: az egyértelműen a földön túli öröm kategóriájába esik.

Ennyi beindult lány között nem könnyű az ember élete, nem csoda, hogy Tóth Dávidnak is vannak nehéz percei. Olyannyira bizonytalan magában, hogy a csapat felét már most lesmárolta, akit pedig nem, azt vagy megcsöcsörészte, vagy rendesen végigtapogatta. Hatalmas teher nyomja tehát hősünk vállát: hogyan találja meg ilyen sok jelentkező között élete nőjét? Szerencsére a TV2 agyafúrt műsorgyárosai résen voltak, és segítségképpen beküldtek a műsorba

egy bohókás havert, egy minden lében kanál punciprofesszort, aki a legnehezebb pillanatokban felbukkanva tökéletes tanácsokkal, kérdésfelvetésekkel, sugalmazásokkal igazítja útba a döntés súlya alatt összeroppanni látszó barátját.

A kerítősrác szerepét nem másra osztották, mint a Jászai Mari-díjas  Stohl Andrásra, aki eddig is jó sok szarban benne volt, miért pont ebből maradt volna ki.

Teljesen egyértelmű, hogy két válásával, két kokainos és megszámlálhatatlan piás botrányával a háta mögött ő a legrátermettebb és legalkalmasabb ember arra, hogy ország-világ előtt párválasztási tippeket osztogasson.

Ahogy a Nagy Punciológus idén szeptemberben elismerte, sok ostobaságot követett el a múltban, ugyanakkor megnyugtatásként hozzátette, ezeket már nem követné el újra.

Rengeteget tanultam a baklövéseimből 

– nyilatkoztatta ki Stohl, aki a jelek szerint testileg-lelkileg felkészült arra, hogy élesben is megmutassa kiváló képességeit. Azért, mert az életben nem jött össze neki a hosszú távú csajozás, attól egy show műsorban simán beválhat kerítősrácként. A végeredmény pedig egyértelműen őt, és a végtelenül bölcs TV2-t igazolja. Olyannyira, hogy pár adás után teljesen világossá vált:

Stohl András, a neves színész pályát tévesztett.

Már az egészen bámulatos, ahogy képes bármikor a semmiből, teljesen váratlanul felbukkanni, tökéletesen megérezve, hogy haverja mikor kerül érzelmi hullámvölgybe. „A helyzet kezd számára érzelmileg bonyolulttá válni” – vette észre a nagyszerű tanácsadó, aki azon nyomban pattant, miután érzékelte, hogy gáz van. Ahogy az az életben lenni szokott, jellegzetes bakkecskeugrásban közelítette meg bajban lévő társát, hogy aztán lehuppanjon mellé.

„Mi a helyzet Evelynnel?” – vágott a közepébe a Jászai Mari-díjas színművész, akinek majd' kibökte az oldalát a kíváncsiság.

„Ühüm” - kommentálta együttérzően az érdekfeszítő fejleményeket, miközben nehéz helyzetben lévő barátja kiöntötte neki a lelkét.

Mivel a haverja teljesen maga alá került, magától értetődő, hogy a többi hölgyre is rákérdezett, természetesen csak a helyes útra terelés szándékával. 

Vera?

Dr. Stohl sokoldalúságát jól mutatja, hogy nemcsak a női neveket ismeri, hanem tisztában van a női lélek sokoldalúságával és érzékenységével is.

„Beszéltem Dáviddal. Az alapján döntött, hogy ki az, akivel elmélyült a kapcsolata. Ki az, akihez igazán vonzódik” – sodorta mondandójával az ájulás szélére a lányokat, akik így is idegben voltak, hogy szerelmük kiejti-e őket a játékból. 

Majd megérkezett az Imádott Férfi, aki szomorúan csak annyit tudott mondani helyzetére, hogy „ez egyre nehezebb lesz”. Tanácsadója barátilag megsimogatta a vállát, majd végtelenül szerényen kijelentette: 

Én mondtam neked, és ez egyre nehezebb lesz.  

Persze, egy jó haver nemcsak a húzós pillanatokban van ott, hanem akkor is, amikor helyettesíteni kell. „Dávid nincs a birtokon. Nem kell megijedni, nem két lánnyal küldtem el újra randevúzni” – mutatta meg kiváló humorát Stohl, aki azt is elárulta, barátja megkérte, hogy távollétében szórakoztassa a lányokat. Így lett a későbbi program rúdtánc. 

Kérdés, hogy van-e még felfelé Stohlnak, vagy végre felért a csúcsra.