Sose felejtsük: Az MSZP-SZDSZ két decemberi főbűne

Előbb koccintunk a románokkal, majd kitagadjuk a határon túli magyarokat

Sokszor, sokan elmondtuk:

Nincs még egy ilyen hitvány, hazaáruló ellenzék, mint a miénk - és bár őszintén szólva öngyűlöletben a németek még mindig szintekkel fölöttünk vannak, mindenkinek a sajátja fáj a legjobban (persze a botmixeres Momentum és csatlósai nagyon igyekeznek, de inkább ez maradjon a disztópia kategóriája itthon).

Fiatalabb olvasóink kedvéért egy kis ismétlés: 2002 és 2010 között balliberális pártok próbálták igazgatni (?) országunkat, 1994-98 borzasztó négy éve után újabb két cikluson át: szinte végig az MSZP és az SZDSZ egységes és (majdnem) oszthatatlan ügynökkoalíciója alkotta a kormányt. Rettenetes idők voltak, bár legalább volt egy jó ellenzékünk és jókat nőztünk - más pozitívat nem tudunk most hirtelen elmondani. És még a focink is szar volt.

  • I. MSZP-SZDSZ-es Főbűn: Medgyessy Péter, Göncz Árpád és Kovács László 2002. december 1-jei koccintása a románokkal

Ez nem a Rubicon magazin, úgyhogy esszenciálisan csak egy mondat:

a legmagasabb magyar közjogi méltóságok ünneplik a román miniszterelnökkel és csapatával Erdély elszakítását - ráadásul Budapesten.

Forrás: MTI/Soós Lajos

Medgyessynek bizonyára nem volt idegen a román nemzeti ünnep: Bukarestben nőtt fel erdélyi származású szüleivel, a román nyelvet talán második anyanyelvének is tekinthetjük.

Ide kívánkozik: egy másik hazaárulásáért (a stratégiai közműcégek kiárusításáért) a  Francia Köztársaság Becsületrendje lovagi fokozatát is elnyerte (a szóválasztás szándékos) 2000-ben. Nem volt hiábavalóság a frankofón nevelés Romániában!

  • II. MSZP-SZDSZ-es Főbűn: A határon túli magyarok 2004-es elárulása

2004. december 5: többek között a határon túli magyarok kedvezményes honosítása ellen kampányolt az MSZP-SZDSZ. Személyes megjegyzés, hogy ennek Fidesz-szavazóként kifejezetten örülök, mert ilyenkor még a látszatra se adnak, és jóravaló, de érzelmileg billegő ember még csak véletlenül se fog rájuk szavazni.

  1. Ezt is mindenhol el kell mondanunk: a szavazók IGENnel szavaztak többségében (51,57%), hiába sértődtek meg nagyon az eredmény miatt (nem értük el az érvényességi küszöböt) sokan a határon túl.
  2. Bangóné Borbély Ildikó - mint a plakátkampány egyik fő arca - MSZP-s karriere itt indult be. Lehet még fokozni? Igen: nem bánta meg azóta sem.

Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Mondhatjuk, azóta - a választási győzelmeken túl - többszörös elégtételt vettünk.

  • Az MSZP és az SZDSZ hazaáruló ügynökkoalíciójának már 2010 előtt vége lett, aztán az SZDSZ hivatalosan megszűnt, az MSZP pedig szép lassan követi cinkostársait a múlt időbe. Persze csak papíron, hiszen szellemük örökké él, és ideológiai örököseik pofátlansága továbbra sem ismer határokat.
  • A Fidesz-KDNP vezette kormány 2010-ben azonnal megszavazta a történelmi jóvátételt: minden magyar nemzettársunk saját kérésére most már hivatalosan is állampolgárrá válhat - már ahol a megszálló hatalom ezt nem bünteti külön.

Van persze még mit tenni, de ezeket a decemberi főbűnöket is tegyük félre egy jól látható helyre, ha bármikor meginognánk hitünkben. És ha bárkinek kétsége lenne afelől, hogy az ügynökkoalíció tovább él: 

elég csak a jobboldali média cikkei alatt olvasni a tomboló bosszú népét - a tomboló radikális baloldalt.