Soros ukrán embere katonai kötvényekkel nyerészkedik a háborún

Soros György néhány napja még a civilizációnkat féltő írást tett közzé az orosz-ukrán háború kapcsán, ám az alapítványa által is támogatott ukrán szövetségese mégis katonai kötvények kereskedelmével nyerészkedik a véres harcokon.

  • A Dragon Capital nevű brókercég 2000 óta van jelen Ukrajnában, és olyan erősen kötődik Soros György alapítványához, az Open Society-hez, hogy közösen hozták létre az Új Ukrajna Alapot (New Ukraine Fund) a majdani forradalom után, amelynek célja az ukrán vállalkozások támogatása volt.
  • A cég vezetője egy Tomaš Fiala nevű cseh üzletember, aki nem mellesleg az ukrán Transparency International vezetőségében is jelen van. Vagyis több szálon kötődik a spekuláns ukrán hálózatához.
  • Fiala - Soroshoz hasonlóan - nem válogat az eszközökben, ha pénzszerzésről van szó, hiszen a cége idén katonai kötvények kereskedelmébe fogott. Vagyis Soros ukrán szövetségese még véletlenül sem a béke előmozdításából, hanem épp a háborúból nyerészkedik.

Korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk arról, hogy az ukrajnai Soros-birodalom zászlóshajójának számító Nemzetközi Újjászületés Alapítvány (International Renaissance Foundation) több mint harminc éve befolyásolja a politikai és gazdasági életet Ukrajnában.

Ám ismerve a spekuláns munkásságát, talán senki nem lepődik meg azon, hogy Soros nem csak ezen az egy szervezeten keresztül avatkozik be az ukrán közéletbe és a gazdaságba.

kapcsolódó

  • Soros harminc éve uralkodik Ukrajnában: politikusok, média és a veteránok is a zsebben

    Soros harminc éve uralkodik Ukrajnában: politikusok, média és a veteránok is a zsebben

    A spekuláns a Nemzetközi Újjászületés Alapítvány körül kiépült egyre nagyobb hálózatán keresztül időről időre beavatkozott az ukrán belpolitikai életbe, minisztereket adott, médiát vásárolt. De félelmetes tény, hogy a krími veteránok több százezres csoportjára is rátette az alapítványa a kezét már a háborút megelőzően.

Hamarosan részletesen bemutatjuk a spekuláns ukrán alapítványi birodalmának további részeit, a mostani cikkünkben azonban külön is szeretnénk felhívni a figyelmet egy szervezetre.

 Tomaš Fiala
Tomaš Fiala

A Tomaš Fiala tulajdonában álló Dragon Capital egy brókercég, amely az ukrán gazdaság több szektorába is keres befektetőket.

A céget 2000-ben hozták létre, és - a bemutatkozása szerint - mára az egyik legnagyobb lett Ukrajnában. Nem csoda, hiszen olyan nemzetközi hátszéllel rendelkezik, amivel vélhetően nem sok másik a kelet-európai országban.

A cég tulajdonosaként és vezérigazgatójaként tevékenykedő Fialáról érdemes megjegyezni, hogy a brókercéggel párhuzamosan a Transparency International Ukraine vezetőségének is a tagja. Vagyis miközben üzletemberként tevékenykedik, maga is az ukrán Soros-birodalom szerves része.

Olyannyira, hogy a Dragon Capital a Soros Alapítvánnyal közösen hozta létre az Új Ukrajna Alapot (New Ukraine Fund) még 2015-ben.  Az alap célja az volt, hogy az ukrán gazdaság számos ágazatába befektetéseket keressen, és „tőkével és vezetői támogatással” lássa el a cégeket a teljesítmény fokozása és a technológiák fejlesztése érdekében.

A honlap nem is rejti véka alá, hogy honnan szerzik a szellemi hátszelet a tevékenységükhöz:

az URF fő befektetési tanácsadója a Soros Fund Management LLC, amely számos, kizárólag Soros család ügyfelei számára kezelt magánbefektetési alap tanácsadója.

De Sorosra és embereire jellemző módon, Ukrajnában sem válogatnak az eszközökben, ha pénzszerzésről van szó. Megragadnak minden lehetőséget.

Soros ukrán szövetségesének számító Dragon Capital ugyanis az idén katonai kötvények kereskedelmébe fogott.

Forrás: https://dragon-capital.com/
Forrás: https://dragon-capital.com/

Rajtuk keresztül vehetünk 2022–2023-ban lejáró kötvényeket hrivnyában 10% fölötti, dollárban 3,7%, euróban 2,5%-os hozamokkal.

A kötvényeket az ukrán állam bocsátja ki, de a Dragon mint széles nemzetközi és erős amerikai kapcsolatokkal rendelkező alap hirdeti és árulja ezeket az értékpapírokat. Ez pedig nyilvánvalóan nem a békét, hanem éppen a háborút és - bár egy agresszorral szembeni, de mégis csak -  az erőszakos ellenállást hivatott támogatni.

De hogy lássuk, hogy a Dragonnak milyen tőkeerős hátszele van, érdemes megemlíteni, hogy az általuk 2010-ben alapított Europe Virgin Fund nevű szervezetben az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, a Svájci Befektetési Alap a Feltörekvő Piacokra nevű szervezet, a Fekete-tengeri Kereskedelmi és Fejlesztési Bank is érdekelt, és együtt is alapították mintegy 57 millió dollárból.

Vagyis Soros hiába ír látszólag rémült cikket a harmadik világháborúról és a civilizációnk végéről, amikor az ukrajnai emberei épp a háborún nyerészkednek.