Soros György tényleg a harmadik világháború kitöréséért szorít?

Aggódnunk kellene mindenki kedvenc Gyuri bácsijáért? Vagy csak szokás szerint két kézzel keveri a trutyit? Mint mindent, ezt is megfejtettük!

Emlékeznek még Olvasóink Soros Györgyre?

A baloldal Nagy Jótevőjére?

Mindenki kedvenc Gyuri bácsijára?

Ezúton nyugtatunk meg mindenkit, aki esetleg azon aggódott, hogy a világméretű, szövevényes pókháló közepéből kipottyant a türelmes, dörzsölt ragadozó, hogy Soros úr él és virul, bár úgy tűnik, az évek az ő elemzőképességének sem tesznek túl jót.

 

A Soros-féle manipulátorok és spekulánsok sajátossága, hogy minden helyzetből hasznot akarnak – és tudnak is – húzni.

Legyen szó prosperitásról, beruházásról, békéről vagy éppen éhínségről, háborúról, bevándorlásról, megtalálják a módját, hogy politikai vagy üzleti előnyt kovácsoljanak belőle. Bár az elmúlt két évben talán kevesebbet hallottunk róla, ne gondoljuk, hogy szervezeteivel és nyilatkozataival ne próbálná továbbra is befolyásolni a világ alakulását.

Forrás: AFP

A 91 éves, magyar származású amerikai üzletember válságok (értsd: lehetőségek) idején előszeretettel fejti ki véleményét. Egy olyan hatásközpont állásfoglalása pedig, mint ő, nem ritkán a kommentált események lefolyására is komoly hatással van. Ha például Elon Musk azt nyilatkozná, hogy sem az űrutazásban, sem az elektromos járművekben nincs fantázia, nemcsak az ő érdekeltségei, de az átláthatatlanul szövevényes tőzsdei világ egésze is megérezné az átmeneti befektetői bizalom megingását.

Éppen ezért hasznos lehet figyelni, hogy mikor mit magyaráz az öreg Gyuri bácsi.

Most éppen Ukrajna a világpolitika legkurrensebb témája, megdöbbentően sok nehezen befogadható, tragikus történettel, felháborító és megrázó hírrel. Egy ilyen konfliktusban egy Török Gábor-féle „egyrésztmásrészt” elemzéssel valószínűleg Soros úr sem tudná magára felhívni a figyelmet, ezért a biztonság kedvéért világháborúval riogat.

Forrás: AFP

Kedden a Világgazdasági Fórum vacsoráján a szépkorú filantróp beszédet tartott, amelyben

megjegyezte, hogy a konfliktus talán a harmadik világháború nyitánya lehet, és lehetséges, hogy a civilizációnk nem is éli túl az orosz-ukrán konfliktust.

Nem ez volt az első alkalom az elmúlt években, hogy a CEU gazdája újabb világégésről fantáziált. Már 2015-ben, egy világbanki konferencián hasonlóan drasztikus jövőképpel látta jónak riogatni a hallgatóságát. Igaz, akkor még elsősorban Kína és az Egyesült Államok feszült viszonya és a proxyháborúk lehetséges eszkalálódása aggasztotta őt.

Mindennek ellenére úgy tűnik, ez a fránya világháború mégsem akar kitörni annak ellenére, hogy Soros március 11-én saját, Project Syndicate nevű propagandaoldalán megjelentetett véleménycikkében az orosz agressziót kijelentő módban, definitíven már a vég kezdeteként határozta meg:

  • „Russia’s invasion of Ukraine on February 24 was the beginning of a third world war that has the potential to destroy our civilization.”
  • „Oroszország inváziója február 24-én a harmadik világháború és civilizációnk pusztulásának lehetséges kezdete volt.”

(forrás: project-syndicate.org)

  • Most akkor mindjárt elkezdődik, már el is kezdődött, a vég már itt van a nyakukon, vagy már véget is ért?
  • Vajon Soros az amerikai elnök Joe Biden sorsára jutott, aki inkább ápoltja, mint vezetője az amerikai nemzetnek?
  • Fel kell készülnünk arra, hogy Gyuri bácsit inkább sajnáljuk, mint bosszankodjunk miatta?

Aligha.

Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan
Soros György továbbra is a nemzetállamok ellen, a bevándorlás és az identitássemleges szép új világ mellett vívott háború legnagyobb hatalmú parancsnoka.

Az öreg oroszlánnak is vannak fogai, vigyázni kell vele. Különben még a végén addig kavarja a sz*rt, amíg tényleg világháborút okoz vele.