Soros menekültekkel foglalkozó NGO-i Donald Trump-ot jelölik Nobel-békedíjra

A Helsinki Bizottság és az Amnesty International Magyarország közös közleményben tudatta, hogy szerintük Donald Trump, az USA most távozott elnöke érdemelné a Nobel-békedíjat, mert páratlan módon az ő elnöksége alatt nem indított háborút az Egyesült Államok.

Márpedig a tömeges migráció egyik legfőbb ’beszállítói’ a nyugati nagyhatalmak jótékony, demokráciát elősegítő háborúi. Ezért a menekültekkel foglalkozó szervezeteknek kötelessége értékelni azt a vezetőt, aki nem indít háborúkat, még akkor is, ha az őket finanszírozó nagytőkés a leváltására költött rengeteg pénzt.

„Mivel Donald Trump egy önző ember, így nem akart segíteni egyik diktatúrában sínylődő országnak sem, ezért szokatlanul kevés háborús esemény zajlott az elnöksége idején.”

– kezdik az indoklást a jogvédők.

„Szögezzük le, hogy Trump nagyon rossz ember, mert sokszor helytelenül fogalmaz, ezért öröm, hogy leváltotta az amerikai nép, köztük több, halála után szavazó hazafi, de a csekély számú és jelentéktelen erényei között azt meg kell említeni, hogy jóval kevesebb ember életét oltották ki amerikai fegyverek az elmúlt években, mint előtte bármikor. Nyilván a lustasága is szerepet játszott ebben.”

– folytatják óvatosan az érvek felsorolását.

„Indokolatlan sokak aggodalma, hogy a Nobel-békedíj javítana Trump megítélésén, mert Soros úr úgysem fogja engedni, hogy a hír bárkihez is eljusson. A média döntő része és az internetes közösségi oldalak biztos kihagyják a hírekből, a többit meg már sikerült izolálni, így maximum azokhoz jut el, akik amúgy is tudtak róla és értékelték, hogy Trump nem háborúzott. Ők nem számítanak, mert reménytelen gyűlölködők, akik a helyes retorikát nem értékelik, csak demagóg, populista módon az emberéleteket.”

– nyugtatják meg a kétkedőket a közlemény megfogalmazói.

Ez is csak egy mocskos álhír a Kontra részéről, mert a Helsinki és az Amnesty még ilyen módon sem lenne hajlandó elismerni semmit, ami Trump elnökségének pozitívumai közé tartozik.