Soros Lieblingje szélsőjobboldali újságírónak nevezett, miközben holokauszt-áldozatok és túlélők leszármazottja vagyok

Balogh S. Éva, a Hungarian Spectrum blog szerzője olyasmivel indokolja a rágalmát, ami egyrészt nem igaz, mert nem írtunk olyasmit, amit állít, másrészt igaz, de nagyon messze van a szélsőjobboldaliságtól.

Soros György 2019-ben kapott Bátorság-díjat, ami 10 ezer dollárral járt. Ezt adta át Balogh S. Évának, mert „szerinte fontos feladatot tölt be azzal, hogy az egész világ számára elérhetővé teszi azt, amit Orbán Viktor odahaza mond”.

Holokauszt áldozatok és túlélők leszármazottja vagyok. 13 éves koromban tudtam meg, hogy családom anyai ága zsidó származású magyar. Ezután hosszú évekig rengeteget foglalkoztam a témával, az identitásom változása miatti zavar folyamatosan arra késztetett, hogy a megismert történeteket a helyükre tegyem, beépítsem a magamról szóló képbe. Ennek a későn szerezett tudásnak köszönhetem, hogy számos dolgot megértettem idővel a családommal kapcsolatban, amelyeket addig csak érzékeltem, de nem tudtam beazonosítani őket. Röviden: egy tipikus harmadgenerációs holokauszttraumával élő ember vagyok.

Persze, ettől még lehetek szélsőjobboldali, ahogy Soros György holokauszttúlélőként is támogathat olyan pártszövetséget, amelynek tagja Európa egyik legdurvább szélsőjobboldali pártja, a Jobbik.

 

Neveztek már sok mindennek, hazaárulónak, cigányimádó buzeráns zsidónak, stb. Ez akkor volt, amikor a Soros által mostanában támogatott szélsőjobboldali figurák még nem próbálták eladni magukról, hogy ők valójában nem durvák, csak egy picit megtévelyedtek. Ők neveztek így régen engem és nagyon sok embert, akikre valamiért megharagudtak. Most viszont kellenek a Kari Geri-féle választási matekhoz, így gyorsan megbocsájtásban lett részük, hogy csatlakozhassanak az ellenzéki demokraták táborához. Én viszont nem felejtettem el, hogy kik ők és honnan jöttek.

Persze még ettől is lehetnék szélsőjobboldali szerző egy szélsőjobboldali lapnál, de nem vagyunk azok.

Balogh S. Éva szerint azért vagyok szélsőjobboldali, mert nehezményeztem, hogy a mai szélsőségeseket, neonácikat, akik a Turul-emlékműnél tobzódnak, a 444 filmjében a régiekhez, a gyilkos nyilasokhoz hasonlítják. Nem nehezményeztem ilyesmit, hanem pont ellenkezőleg, azt nehezményeztem, hogy a film rendezője elfelejtette megemlíteni, hogy a mai nácik tagjai az ellenzéki összefogásnak, így a Soros által támogatott pártszövetség megnyerte magának a gyilkos nyilasokat, mint politikai elődöket.

kapcsolódó

  • A 444-es Ács Dániel egy hazug filmet csinált a hazugságról

    A 444-es Ács Dániel egy hazug filmet csinált a hazugságról

    A gyilkosok emlékműve jó és fontos film lehetne, Raoul Wallenberg-díjat érdemelne, ha alkotói nem áldozták volna fel az aktuálpolitika oltárán. De megtették, így marad a Leni Riefenstahl-díj, ami azoknak a filmeknek az elismerése, amelyek színvonalas módon szolgálnak gonosz szándékokat.

A másik indoka Balogh S. Évának, hogy nehezményeztem a film manipulatív üzenetét, amivel összehozzák a jelenlegi kormányerőt alkotó pártokat a gyilkos nyilasokkal. Ez igaz, tényleg ezt nehezményeztem. Nem kell elhinni tőlem, amit a forrásom mondott az akkori, Mitnyan György vezette önkormányzat és a Fidesz vezetése közötti konfliktusról a Turul kapcsán, hanem el kell végezni az ezzel járó tényfeltáró munkát. És ha megtörtént, akkor nem kell elhallgatni a megszerzett információkat, csak mert nem illeszkednek a film koncepciójába.

A 444 filmjének esetében vagy a munka nem lett elvégezve, vagy el lett hallgatva az az információ, ami nem illett a nyilasokkal kollaboráló fideszes vezetés képébe.

Ha Balogh szerint ez számít szélsőjobboldalinak, akkor nem tudja, mit jelent ez a kifejezés.

(Ahogy az iróniát sem érti - minden bizonnyal ezért vette szó szerint a beköszönő cikkünkben való hivatkozást arra, hogy mikroadományokból élünk, és hogy objektívek vagyunk. A baloldalnak nincs humorérzéke, ami nem újdonság, viszont sok mindent megmagyaráz - a szerk.)