Sátánista műbotrány az amerikai popvilágban

Ha nem tudsz rappelni, motyogj valami hülyeséget! Ha nem tudsz énekelni se, effektezd a hangodat vokóderrel felismerhetetlenre! Nagyjából itt tart ma az amerikai könnyűzene, megspékelve azzal, hogy az értelmes szövegek helyét újabban teljesen átvette az idegesítő diszharmónia és nyivákolás. Az ilyen előadókból immáron 12 egy tucat. Ha valaki érvényesülni szeretne, ki kell hogy találjon valami eget rengető baromságot vagy egyszerűen botrányt kell kavarnia, hogy figyeljenek rá. Már az sem elég, ha valaki homoszexuális, ugyanis annyira elcsépelt klisé lett az LMBTQI+ előadókból, hogy erre már a füle botját sem mozdítja meg senki.

Lil Nas X, korábbi egyslágeres énekes előadó is a könnyebb utat választotta. Ahelyett, hogy írt volna egy jó dalt, forgatott neki egy Bibliát parodizáló, sátánista utalásoktól sem mentes színes-szagos videót. Az ostoba, szodomita szöveg csak rátesz egy lapáttal az élményre, hiszen homoerotikus hivatkozásokat eddig nem túl sokan tettek.

Mindennél ocsmányabb, hogy a videót, amelyben a bűnbeeséstől a Sátán ölében lejtett öltáncig követhetjük végig az előadó útját, éppen a keresztények egyik legfontosabb és legszentebb ünnepe, a Húsvét előtt jelentette meg. Ha a videót körülvevő, a keresztényekből és konzervatívokból gúnyt űző hacacáré nem lett volna még elég,

Forrás: Twitter

egy 666 darabból álló, emberi vért tartalmazó designer cipőt is a piacra dobott a Lil Nas X útját egyengető stáb. A cipő alapjául a Nike híres Air Max 97 modelljét vették, amit különböző biblikus feliratokkal, valamint fekete és vörös színekkel díszítettek.

Mivel a Nike ehhez a gusztustalansághoz nem adta a nevét (és nem mellesleg vásárlók ezrei kezdtek tiltakozni a sátánista nonszensz ellen), perrel fenyegette meg az előadót és a cipőt készítő tervező csapatot is.

Mindezek mellett nehogy azt gondoljuk, hogy nem ez volt a marketingfogás lényege, hiszen a dalt meghallgatva, utólag a kutya se kattintott volna erre egynél többször. Hiába, nehéz az egyslágeres előadók dolga, valahogy fenn kell maradni a víz színén. Mindegy, ha azzal emberek tízmillióit sértjük meg, lényeg, hogy mindenki láthassa, ahogy a Sátán ölében tekereg ez a nyekergő senki.