Sablonos a műsor: Strasbourgban megint Dobrev Klára és Jourová fúrják az országot - Kommentár

Ne adjatok több pénzt Orbán családjának! És nem a magyar emberek vagy Magyarország ellen irányul ez az egész, hanem...

Sokan vártuk a tegnapi straßburgi (direkt írtam németül!) meghallgatást, ahol már a szokványos, képmutató recept szerint állnak össze mindig újabb és újabb színjátékokra Magyarország ellen – soraikban természetesen az aktív hazai ellenzékkel. A forgatókönyv az alábbi:

  • egyik oldalon a Fidesz-KDNP,
  • másik oldalon a hazai ellenzéki sajtó (ami 2010 óta sokszor megszűnt) által felkapott ügy, megtámogatva az internacionalistákkal és az ellenzékkel,
  • és mindig elhangzik, hogy ez a jelentés, téma, stb. nem a magyar emberek és Magyarország ellen irányul, hanem... (Orbán a miniszterelnökségét meg bizonyára a búcsúban lőtte - a szerk.)

Forrás: Facebook/DK

A szakmai, független sajtóhoz egy vicces megfigyelés: a 444.hu mai (július 8.) címlapján négyszer olvasható a „homofób törvény” kifejezés. Természetesen nem nézik le az olvasóikat, nem propaganda, nem programozás; majd mindenki alkot véleményt saját maga!
Íme: A szivarvanyszakkor.hu pont aznap indul, amikor hatályba lép a homofób törvény; Kövér László szerint az elmúlt 12 év legfontosabb törvénye a pedofilellenes, homofób törvény; A magyar kormány homofób törvényéről vitázott az Európai Parlament; 100 ezer magyar fiatal maradhat segítség nélkül a homofób törvény miatt - írta a kormánynak a Szivárványcsaládokért Alapítvány.

Egy nagy bánatunk volt: Orbán Viktor ezúttal nem képviseltette magát személyesen, pedig mindig felemelő, energizáló élmény végignézni a miniszterelnök fellépését ilyen helyzetekben: rutinnal osztja ki az internacionalista hikálokat, de kellő bölcsességgel üzen természetesen a hazai szavazóknak. Sőt: nekik, nekünk üzen csak igazán.

Orbán Viktornak sokkal szórakoztatóbb és hálásabb feladata volt  aznap ugyanis: minden idők legzseniálisabb  miniszterelnöki videóját hozták össze a Szigony utcai újságossal, Wölfinger Lászlóval.

És milyen jól tették: még ma is mindenki az újságosról beszél, és nem Straßburgról...

Úgyhogy a kormányt és az országot ezúttal Hidvéghi Balázs képviselte, aki határozottan, tömören átadta újra az ismert üzenetet az Európai Parlament közönsége előtt is:

A törvény nem érinti a felnőtteket, Magyarországon mindenki úgy él, ahogy akar, az LMBT-szervezetek szabadon működhetnek, de semmi keresnivalójuk az óvodákban és az iskolákban.

Ennyi erről elég is, mindenki ismeri a történetet. A jegyzőkönyv miatt idézzük még ide a Mandiner alcímeit:

  • Jourová: Az új magyar törvény ellentétes az EU alapértékeivel
  • Von der Leyen szerint az EU minden eszközt be fog vetni, ha nem módosítják a pedofiltörvényt
  • Dobrev: Fejezzék be Orbán Viktor családtagjainak és oligarcháinak finanszírozását
  • Bosszúpornó miatt elítélt képviselő a gyermekvédelmi törvény témafelelőse az EP-ben

Ismét vélemény, kommentár következik:

Itt a Fidesz-KDNP-nek nincs hova hátrálnia, mert csak akkor van vesztenivalója. Minimális formai engedményeket lehet persze tenni – pl. átdolgozni a sokat átkozott „összemosást” –, de a törvény érdemi részének maradnia kell. Nem szeretjük a pedofilokat, és a gyerekeket térítő szexuális lobbistákat sem. Hogy ezt hány és milyen paragrafusban írjuk meg, számunkra lényegtelen: majd a szakemberek megoldják.

Az EP-ben Jourová és Dobrevék támadják a kormányt, a témafelelős jogerősen elítélt, meleg bosszúpornós: a magyar társadalom pedig ezt még egészen hétköznapinak tűnő ügyekben se szokta tolerálni... hát még így, hogy az ellenoldal tulajdonképpen vállaltan a pedofilok mellett áll ki. Ez a csillagok és rosszindulatú, ám nem mindig okos ellenzékünk együttállása folytán már megint olyan, mintha csak mi rendeztük volna így.

A törvény megvédéséhez sok sikert, de legalább ugyanennyire szurkolunk a következő Orbán Viktor-videó tematizáló hatásának! Egyszóval: folytatódjon az érdemi párbeszéd, védjék csak a pedofilokat, biztos megköszönik majd a magyar szavazók.