Rambo újra a kommunisták célkeresztjében?

Hazug lejárató kampány Sylvester Stallone ellen

Hazug, baloldali lejárató kampány kereszttüzébe került mindannyiunk egyik kedvenc ikonja, a Rockyt, Rambot, Dredd Bírót és megannyi emlékezetes akciófilmes hőst alakító amerikai színész, Sylvester Stallone.

Köztudott, hogy a hollywood-i álomgyár nem csak tartalomgyártásban, de ideológia diktálásában is totális dominanciára törekszik. A nagy költségvetésű, amerikai filmek és sorozatok mögött álló producerek és stúdiók azonban nem csak a szuperprodukciókon keresztül diktálják a trendet.

Ha a politikai helyzet úgy kívánja, előszeretettel közösítik ki maguk közül (az úgynevezett Rendes Emberek közül) azokat a színészeket, vagy közéleti szereplőket, akik az előírt irányvonaltól eltérnek.

kapcsolódó

Alig két hónappal ez előtt történt, hogy Gina Caranot, a Mandalorian sorozat (Gyártó: Disney) egyik kulcsszereplőjét mondvacsinált antiszemita vád okán kirúgták. A színésznő bele mert nyúlni a történelmi párhuzamok darázsfészkébe, akaratlanul is vitatva a kaliforniai filmgyártók holokauszt-értelmezési monopóliumát.

Forrás: AFP

Intő jel ez mindenkinek, hogy nyilatkozni előzetes egyeztetés, vagy óvatosság nélkül veszélyes.

Azonban nem kell feltétlenül megszólalni sem ahhoz, hogy a közvélemény egy-egy óvatlan színészt kiátkozzon. Sylvester Stallone ugyanis elkövette azt a BŰNT, hogy Floridában vásárolt ingatlant. Ez pedig óhatatlanul is gyanúba keveri őt, hogy az elnöki ciklusa után is folyamatos boszorkányüldözésnek kitett Donald Trumphoz óhajt törleszkedni, hiszen ő is a délkeleti félszigetre költözött.

Véletlen lenne? Aligha!

 

Sőt, a nemzetközi (és a hazai sajtó) egy része is kész tényként tálalta, hogy a filmsztár csatlakozott Trump Mar-a-Lago nevű klubjához is – hisz annak közelében található a frissen vásárolt birtok is, ez pedig már több, mint gyanú, BIZONYÍTÉK, sőt, IGAZSÁG!

A színész Instagram fiókján természetesen azonnal cáfolta, hogy klubtagsággal, vagy bármilyen egyéb módon politikai véleményének adott volna hangot, de a baloldali véleményvezéreket ez természetesen nem érdekelte. Stallone neve mellé valószínűleg Mel Gibsonhoz hasonlóan odakerül a fekete pont, szerencsére az ő karrierjére ez már nem igazán tud káros hatással lenni.

Minket pedig nyilván nem érdekel.

A botrány azért is abszurd, mert az olasz-amerikai színész sosem volt kifejezetten markáns politikai véleményformáló, bár azt azért évek óta lehet tudni, hogy inkább konzervatív, mint ótvar lipsikomcsi demokrata nézeteket vall. Egy 2019-ben vele készült interjúban kifejezetten hangsúlyozza, hogy önmagát „politikai ateistának” tartja és sem Rocky, sem Rambo figuráját sem tartja értékek közvetítőjének, politikai terméknek.

Forrás: Facebook/Sylvester Stallone

Noha John McCain republikánus elnökjelöltet 2008-ban támogatta, már 2016-ban sem tartotta magát Trump elnök kifejezett hívének. A liberálisok szemében hisztérikus sipákolásokat generáló elnök hivatali idejében Stallone kezdeményezésére az elnök szimbolikusan megkegyelmezett az első színes bőrű amerikai box bajnoknak, akit a XX. század elején nevetséges váddal ítéltek el.

Ez aztán a harcos trumpista agitátor!

Bár Stallone és Rambo figurája sem harcos konzervatív, azt azért tudjuk, mi a véleményük a kommunistákról.

Rocky nyilván hazai pályán péppé verte szovjet biorobot ellenfelét:

Rambo pedig sosem szerette, ha kommunisták dirigálnak neki:

  • -Syl, igaz a hír, hogy te is a náci Trump szolgája lettél egy ingatlanvásárlás által?
  • -LÓFASZT!

  • - Köszönjük az interjút!