Puzsér Turul-ügyben szembeköpte magát

Beleszáll Pokorniba, ami nem csak elképesztően unalmas és sablonos stratégia, de ezzel pont azt teszi, amit korábbi írásában másoknál kritizált: politikai hecckampányra használja a holokauszt témáját.

 • Ő a magyar bulvár rettegett kritikusa, aki egyetlen embernek nézi el a bulváros felszínességet: Puzsér Róbertnek.
 • Ádáz harcot vív az álszenteskedő celebek ellen, kivéve egyet: Puzsér Róbertet.
 • Felszólal a holokausztot politikai céllal felhasználók ellen, majd az ATV ÖT című műsorában bő 20 percen keresztül Pokorni Zoltán polgármesteren rugózik, mintha ennek az ügynek kizárólag ő lenne az egyetlen szereplője.

Még azután sem állt le, hogy Hont András sorban, tételesen cáfolja a feltételezésekre alapozott állításait. Azokat, amelyekben a tények, az események időrendje és semmi más nem stimmel, de mégsem zavarja meg abban, hogy amit feltételez Pokorni Zoltán indítékairól, helyzetéről, döntéseiről, azt megkérdőjelezhetetlen állításként kezelje. Pedig Hont tanúja volt a Turul állítása körüli mizériáknak, az első kézből szerzett tapasztalatait megpróbálja megosztani a rekedt hangon ordibáló Puzsérral, de csak azt éri el, hogy a bulvárceleb egyre jobban belelovalja magát Pokorni támadásába, a végén elmegy odáig, hogy kiáll a 444-es Ács Dániel propagandafilmje mellett.

A Kontra elmondta a véleményét Ács filmjéről.

kapcsolódó

 • A 444-es Ács Dániel egy hazug filmet csinált a hazugságról

  A 444-es Ács Dániel egy hazug filmet csinált a hazugságról

  A gyilkosok emlékműve jó és fontos film lehetne, Raoul Wallenberg-díjat érdemelne, ha alkotói nem áldozták volna fel az aktuálpolitika oltárán. De megtették, így marad a Leni Riefenstahl-díj, ami azoknak a filmeknek az elismerése, amelyek színvonalas módon szolgálnak gonosz szándékokat.

És foglalkoztunk Puzsér írásával is, amely néhány nappal a film közlése után jelent meg, és a holokauszt okozta szorongással és bűntudattal foglalkozik.

kapcsolódó

Puzsér ebben az írásban nem említi meg sem a 444-es filmet, sem Pokornit, de megjelenése nyilván kapcsolódik az újra kirobbanó politikai balhéhoz. És ez az írás Puzsértól arról szól, hogy

azt csinálni, amit a 444 tett a témával, azaz választási kampányban felhasználni a nyilas terror áldozatait, az egy mocskos bűn.

Ennek az ATV-s műsorban már nyoma sincs, csak arról hajlandó beszélni, hogy Pokorni miért úgy viselkedik, ahogy.

 • Nyoma nincs annak, hogy a holokauszt okozta traumák hogyan cirkulálnak még ma is a társadalomban,
 • hogy erre cinikus módon hogyan repülnek rá politikusok és propagandisták,
 • de még csak egy nyamvadt filmelemzést sem kapunk tőle arról, ahogy Ács Dániel az emberi szenvedés és brutalitás képeit és történeteit ügyesen rákeni azokra a mai politikusokra, akiknek a kicsinálásra létrejött és finanszírozva lett a 444.
 • Pokorni esetében működik Robi fantáziája, pontosan tudja, hogy biztos azért védi a Turult, mert szeretne 2024-ben is indulni a választáson,
 • de a 444 esetében nagyon szerény lesz, ott nem lát semmit a mi Robink fel-le ugráló szemgolyója.

Ez azért érdekes, mert alig másfél hete jelent meg az az írása, amelyben megfogalmazza mindazt, ami a 444 cinikus viselkedését is jellemzi.

Félreértés ne essék, nem az baj, hogy kritizálja Pokorni Zoltánt. Ha az a véleménye, hogy a polgármester helytelenül viselkedett az ügyben, akkor mondja el, maximum mások majd vitatják ezt.

 • De az már baj, ha a történetből kiragad egy szereplőt, és rajta veri le az egészet. Ez nem csak Pokornival szemben méltánytalan, hanem a témával, az áldozatokkal és a leszármazottaikkal szemben is az. Igen, Puzsér az édesanyjával és magával szemben is méltánytalan.
 • És a legnagyobb gond mindezzel az, hogy még alig száradt meg a tinta az írásán, amiben ennek az álláspontnak a szöges ellentétét képviseli.

Ha Puzsér stílusát követnénk, akkor most feltételezésekbe bocsátkoznánk, hogy miért jó neki beállni a 444 cinikus propagandafilmje mögé. Ha ő írná ezt a cikket, akkor eljátszadozna a gondolattal, hogy milyen anyagi előnyökre számít Puzsér, amikor ide teszi le a voksát.

De ne tegyük, hanem csak rögzítsük azt, hogy ez a fiú bármire és az ellenkezőjére is hajlandó.