Putyin akkora bajban van, hogy hajléktalanokat, rabokat és etiópokat toboroz

A nyugati sajtó az elmúlt fél évben úgy szolgáltatta a háborús szappanoperát, hogy az Esmeralda semmi ehhez képest. Következzenek a toborzós mesék!

Putyin beteg, az oroszok gyengék, Ukrajna erős, ősi demokráciaként 1100 éve vívja a függetlenségi harcait az elnyomók ellen. Most, így fél év után már tényleg karnyújtásnyira van az ukrán győzelem!

A nyugati sajtó az elmúlt fél évben úgy szolgáltatta a háborús szappanoperát, hogy az Esmeralda semmi ehhez képest!

 

Először megtudhattuk, hogy Putyin igazából Hitler, aztán hogy a cár beteg, és már csak napjai vannak hátra, majd jött Ukrajna „frontkiegyenesítésnek” hívott visszavonulása, most pedig mint kiderült, összeomlott az orosz támadás.

Felröppent újra egy hír, amire kevesen figyeltek fel a háború elején: Oroszország is várja a zsoldosokat Afrikából, az arab országokból, és az összes olyan shithole-ból, ahol csekély a kitörés esélye. A ruszki haderő állítólag úgy próbálta bevonzani ezeket a hihetetlenül magas harcértékkel rendelkező deli legényeket, hogy több ezer dollárnak megfelelő vagyont, munkát, letelepedést ajánlott nekik.

 

Nem hangzik rosszul, de természetesen nem láttuk, hogy ebből bármi is megvalósult volna. Az, hogy a pár szomáli kalóz kvalitásaival megegyező mélyafrikai félterrorista is elindult az Anyácskáért harcolni, nem jelentette, hogy Putyin velük vívatja a háborút.

Most, hogy a mellény kicsikét nagy lett és Harkovnál tényleg gáz van, a libsi sajtóban – természetesen, hiszen hol máshol jelenne meg bármilyen belsős információ Oroszországról – elkezdték újra rebesgetni, hogy Putyin sírva könyörög a csőcseléknek, hogy jöjjön matekozni Hohollandiába.

A legújabb sztori szerint a Wagner egyik parancsnoka börtönben toborozza Szásáékat: szabadulásért és koncért lehet jönni Harkov alá. Nem idegen ez a hadászatban, Németországban is voltak ilyen alakulatok, sőt, hazánk is verbuvált rabokat lövészárkot ásni, de egy Wagner-csoport? Az egyetlen értelmezhető és tényleg modern, ütőképes egység toborozná a köztörvényeseket, ráadásul minderről az ellenérdekelt orgánumok értesülnek először és kürtölik azt világgá?

 

Büdös, ugye? Ugyanakkor ne feledjük, hogy Oroszország szénája egyre csehebbül áll, és már az állami televízióban is totális mozgósításról beszélnek. Robert C. Castelnek pedig igaza lesz abban hogy a szemünk előtt fog eszkalálódni a konfliktus.

Hogy meddig, azt csak a cáratyuska tudja, de valószínűleg előbb fog hadba vonulni az összes orosz fiatal Szentpétervártól Vlagyivosztokig, minthogy „különleges műveleti csürhére” pazarolnák a Wagnernek szánt profi hadianyagot.

Ha pedig ez megtörténik, nem lesz elég az, hogy sokkal fejlettebbek vagyunk, mint a NATO hadszervezésben, hadvezetésben, műveleti okoskodásban, technológiában, a mennyiség háborújára az egész kontinens rámegy. Aztán majd szankcionálhatjuk saját magunkat az élelemszerzés alól is, ugyanis itt Oroszország fog Európa termőföldjén háborúzni, nem pedig a NATO az övékén. Ez ugyanis még sosem sikerült, legyen ott csövesekből toborzott pilóta, vagy anyagyilkos wagneres.