Pottyondy Edina piszkos munkát vállalt Donáth Anna politikusi felépítésében

A korábban momentumos, aztán kiábrándult civil, újabban fizetett tanácsadó szerepben tetszelgő vlogger-humorista feltűnően céltudatosan kritizálja megbízója ellenfeleit.

Csodálatos megfigyelni az Anyatermészet körforgását. Az egymástól teljesen idegen testekből összefércelt, rövid életű Frankenstein-szörnyként dülöngélő ellenzéki összefogás április harmadikát követően még a várakozásoknál is gyorsabban zuhant össze és pusztult el.

Oszladozó, bűzlő teteméből azonban új élet fakad a baloldalon. Nem is egy. Míg vannak olyan szereplők, akik saját, vereség miatti frusztrációjukat egymás kinyírásával próbálják elfojtani,

legalább ketten vannak, akik már most elkezdtek építkezni, készülni a soron következő megmérettetésre, építve saját táborukat és új arculatukat.

Nemcsak alapkarakterük, de üzenetük és a múlthoz való viszonyukkal kapcsolatos kommunikációban is homlokegyenest ellenkező jövőképet személyesítenek meg, ezáltal elkerülhetetlen, hogy egymással is nyílt konfliktusba keveredjenek. Egyikük megpróbál úgy tenni, mintha semmi olyan nem történt volna az elmúlt 20 évben, ami miatt el kéne takarodnia a közéletből és önmagát az ellenzék természetes vezetőjének képzeli. A másik önvizsgálatról, józanságról, őszinteségről prédikál, mintha vadonatúj szereplő lenne és nem vezényelte volna pártelnökként a múlt figuráival való szoros szövetségben a moslékkoalíció erőit.

Az egyiküket Gyurcsány Ferencnek, a másikat Donáth Annának hívják.

Hogy Feri pontosan mit csinál, azt jelenleg nem egészen értjük. Verseket ír, fórumokat szervez, rejtélyes üzeneteket fogalmaz meg és azt sejteti, hogy készül. Ennek most láthatóan vége, Feri felkészült:

Facebook

Pompás hír, reméljük, nemsokára láthatjuk a performanszot, amire április óta készülnek.

Azonban vélhetően ő is sejti, hogy a ringben a piros sarokban vele szemben egyelőre nem Orbán Viktor, hanem az ellenzék vezetésére pályázó másik jelentkező áll. A Momentum korábbi elnöke, a jelenleg babát váró EP-képviselő Donáth Anna a jelek szerint komolyan gondolja, hogy előbb-utóbb esélyes kihívója lehet Orbán Viktornak.

Nagyon aktívan posztol, egy hónapja már saját YouTube-csatornája is van, élénken foglalkozik belpolitikai kérdésekkel és markáns, józannak tűnő kritikával illeti az ellenzék korábbi stratégiáját. Ezen kívül olyan lépést is tett, amivel bebizonyította: jól használja a XXI. századi politizálás eszköztárát. 

Leigazolta "politikai tanácsadónak" korábbi párttársát, a NOlimpia  egyik főszervezőjét Pottyondy Edina stand-up humoristát, aki az aktív politizálás óta nem mellesleg felépített egy, főleg közéleti témákra koncentráló videóblogot, melynek a YouTube csatornáját 205.000 ember követi.

 

Pottyondy facebookos követői számára egyértelmű nyíltsággal deklarálta, kiket tekint megbízója szövetségeseinek: Orosz Annát, a de facto gyurcsányista végrehajtó Bősz Anettet (akit várhatóan egy megerősödő Momentum minden gond nélkül át tudna magához csábítani Gyurcsány Ferenc lába mellől) és egyúttal mindenkit megnyugtatott, hogy ő ezután is hiteles, független tartalomszolgáltató kíván lenni, sőt, az utolsó bekezdés alapján

láthatóan morális kötelességnek érzi pénzt elfogadni Donáth Annáéktól.

Úgy tűnik, a népszerű humorista, akinek ma már önálló stand-up comedy estje is van, felülvizsgálta a politizálással kapcsolatos korábbi ellenérzését. A választások előtt egy, Orosz Annát támogató, a hivatalos kampányszlogent is tartalmazó posztjában még arról írt, hogy nincsenek jó emlékei a politizálásról, most azonban úgy tűnik, van az a pénz, amiért újra csatasorba áll.  

 

Felmerül a kérdés, milyen tanácsokat adhat az ellenzék vezérszerepét megcélzó Donáth Annának egy olyan szereplő, aki saját bevallása szerint sem kifejezetten kompatibilis a nagypolitikával:

„Túlságosan szeretem a faszt és a drogokat ahhoz, hogy politikus legyek. Megszédültem azon az erkölcsi magaslaton, ahonnan a Momentum tagjai a konzervatív értékrendet megvallották, ezért lemondtam és kiléptem a pártból.”

(forrás:https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/)

Nos, nekünk az a benyomásunk támadt, hogy Donáthéknak nem is annyira okos gondolatokra, sokkal inkább a Pottyondy által saját szellemes és karakteres stílusával (valamint a függetlenség átmeneti illúziójával) épített, százezres nagyságrendű követői tábor figyelmére van szükségük. Nevezhetjük ezt tanácsadásnak is, a havi számla bármilyen szöveget elbír.

Az augusztus 29-én bejelentett együttműködés kezdete óta a rövid hajú igazságosztó hölgy nem tétlenkedik. Mind videókban, mind Facebook-bejegyzésekben látványosan támogatja-építi Donáth szövetségeseit és erősen kritizálja vélt, vagy valós ellenfeleit - akár pártján belül is.

Pottyondy ugyanis "független" tartalomgyártóként mindenféle morális meghasonlás nélkül készíthet  alázós stílusú videót többek között Gelencsér Ferencről, a Momentum elnökéről, tíz perces blokkot szentelve a nyilaskeresztes párt háborús mondatát idéző Facebook-posztnak.

Egy korábbi videóban - de már a tanácsadói megbízás bejelentése után - Gyurcsány Ferenc és a momentumos Hajnal Miklós tranzitos szereplése is a klasszikus Pottyondy-stílusú gúnyolódás tárgyává válik:

Nem kíméli a DK elnökét Facebook-posztjában sem:

 

Ugyanakkor Soproni Tamás, Donáth egyik legfontosabb szövetségese buksisimit kap a menstruációs szabadság bevezetéséért. Biztosan teljesen önzetlen, tanácsadói megbízástól független gesztus ez:

 

Soproni hálás is az őt méltató, spontán elismerésért (másik poszt alatt találtuk):

Facebook

Látható tehát, hogy Donáth Annának először saját pártjában kell leszámolnia ellenfeleivel, amihez egy igencsak széles közönséggel rendelkező, ismerős influenszert igazolt.

Pottyondy ismételt elköteleződése nem meglepő, de kicsit szomorú: kétségtelenül szórakoztató, szellemes videóit mostantól nehéz lesz úgy nézni, mintha nem fizetett politikai termékek lennének.