Potocskáné közel 3 milliós dominikai tanulmányútra fizette be fiát

A képmutatás netovábbja: miközben a Jobbik alelnöke mindenáron a nép egyszerű gyermekének kívánja beállítani magát, több ingatlan fenntartása, egy építkezés és egy dominikai cserediák program is belefért a család költségvetésébe. Így "szenvednek" az ellenzéki politikusok a Fidesz Magyarországán.

  • Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik alelnöke mindent megtesz azért, hogy magát egyszerű siófoki nőnek állítsa be. Ennek érdekében tüntetőleg egy panelban fotózkodik, tollat foszt, és olcsó dolgokat vásárol.
  • Az igazság azonban az, hogy a Jobbik alelnöke nem szűkölködik – hála Istennek –, több ingatlannal is rendelkezik, és már majdnem készen áll a kétszintes családi háza Siófokon, várva a család beköltözését.
  • A Kontra egy újabb nem mindennapi dologra lett figyelmes a család életéből. Hiszen kiderült, hogy Potocskáné fia feltehetőleg egy közel 3 milliós dominikai cserediák-programon vett részt. A Jobbik alelnök fia többször is közölt részleteket a 10 hónapos kiruccanásról a TikTok-oldalán.

Ahogy arról a korábbi cikkünkben beszámoltunk, Potocskáné Kőrösi Anita, az ellenzék Somogy megye 4. számú egyéni választókerületének jelöltje igyekszik a tisztes szegénység, az egyszerű családanya képét festeni magáról. Ezért például tüntetőleg egy siófoki panellakásból posztol fotókat, miközben egy kétszintes, új építésű családi ház várja, hogy a család végre beköltözzön.

Forrás: Kontra
Forrás: Kontra

kapcsolódó

De a képviselőnő mindezek mellett – miközben a hokedlin ülve, tollfosztással igyekszik az egyszerű vidéki nő képét festeni – az Országgyűlés Hivatalával havi 345.000 forintért egy 58 négyzetméteres lakást is béreltet az V. kerületi Nádor utcában.

Megírtuk, hogy a Kontrához eljutott képek tanúsága alapján úgy tűnik, hogy a jobbikos képviselőnő fia Nádor utcai lakásából kísértetiesen hasonló a kilátás, mint édesanyja bérleményéből. Vajon véletlen lenne? Vagy egyszerűen Potocskáné egyébként Budapesten dolgozó fia használja  az anyjának közpénzből bérelt ingatlant?

Arról is beszámoltunk, hogy nem biztos, hogy a fővárosi egyedüllét jót tesz a fiatalembernek, hiszen előbb egy utcai oszlop eltávolításával, majd legutóbb kábítószer előállításával dicsekedett TikTok-oldalán.

kapcsolódó

egy Közel 3 millió forintos cserediák-program is belefért a család költségvetésébe

Miközben Potocskáné a szegény, siófoki panellakó látszatát kívánja kelteni a választókerületben, a családnak még arra is volt pénze , hogy egy – információink szerint – közel 3 millió forintos cserediák-programra befizessék a gyermeküket.

Forrás: TikTok
Forrás: TikTok

Erről tanúskodik legalábbis a Jobbik alelnök fiának közösségi oldala, ahol egy kérdésre, hogy„Mesélj, milyen volt Dominikán” elmondja, hogy

Nem tudnám kifejteni ilyen röviden azt a tapasztalatot, amit közel egy éves csereprogram keretében szereztem abban a gyönyörű országban. De bárkivel szívesen leülök róla sztorizgatni meg kitárgyalni a témát.”

A Kontra utánanézett, hogy milyen lehetőségei vannak annak a tehetős szülőnek, aki éppen a festői karib-tengeri országba akarja küldeni tanulni a gyermekét.

Az AFS Nemzetközi Cserediák Alapítvány oldalán nagy betűkkel hirdetik a „Középiskolai tanév Dominikán” című cserediák-programot, melynek keretében a nebuló egy teljes tanévet tölt a célországban. Ez 10 hónapot jelent, mely idő alatt egy ottani középiskolába jár, valamint egy fogadó családnál lakik.

Az ígéretesnek hangzó tanulmány költsége 2.990.000 forint, ami jól mutatja, hogy nem minden szülő engedheti meg magának, hogy egy dominikai középiskolába járassa a gyermekét.

 

Potocskáné hiába pózol idehaza a siófoki panel teraszáról, és próbálja magát a nép egyszerű gyermekeként beállítani, a valóság az, hogy átlagon felüli életkörülményeket tud a családjának biztosítani, amihez az adófizetőktől havonta 1.695.120 forinttal járulnak hozzá.

Forrás: Potocskáné Kőrösi Anita Facebook-oldala
Forrás: Potocskáné Kőrösi Anita Facebook-oldala

Hiszen egy 3 millió forintos tanulmányutat, több ingatlan fenntartását és egy építkezést nem minden család tud megengedni magának egyidejűleg. Potocskáék igen.