Végre szexi lehet a baloldal: a pornóból meggazdagodott Gattyán Györgyre cserélhetik le Márki-Zay Pétert

Nagyon rosszak a számok, így a hódmezővásárhelyi kiscsávó jó eséllyel megy a bolognaiba, a helyére pedig érkezik az ellenzékreformáló milliárdos nagyfiú. Mit szól ehhez Gyurcsány Ferenc? Lázadnak-e majd a MILF-ek? Lesz-e pornóügyi minisztérium a Gattyán-érában? Nagyon komoly dilemmák és átrendeződés előtt áll a baloldal.

Érdekes adalék: a vendéglátóiparban a bolognai mártás darált húsa, illetve a puncstorta piskótája a maradékok életciklusának klasszikus végállomása. Most Márki-Zay Péter kerülhet ebbe a kellemetlen állapotba.

Magyarország a stabilitás és a béke oázisa a régióban, de még Európában is.

A rendszerváltás óta ugyanis az összes megválasztott kormány kitöltötte a ciklusát („kisebb” hibákkal). Antall József sajnálatosan korai halálát leszámítva a jobboldali pártok nem cseréltek soha miniszterelnököt. Mondjuk személy szerint csúnyán meg is lepődnék, ha a Fidesz megpuccsolná Orbán Viktort.

Kicsit árnyaltabb a helyzet a baloldalon: Horn Gyula volt az egyetlen, aki négy évig dolgozhatott. Utána előbb Medgyessyt, majd – az Orbán Viktorékat 2006-ban legyőző –  Gyurcsányt szedték le idő előtt a tábláról. Láthatjuk tehát, hogy amennyiben MSZP–SZDSZ-szerű pártokról van szó, nem félnek azonnal beavatkozni és cserélni.

Hogy is szólt a megállapodás?

Azok a jelöltek, akik az előválasztáson egyéni választókerületben vagy miniszterelnök-jelöltként országosan nyernek, e hat párt közös országgyűlési képviselőjelöltjei, illetve miniszterelnök-jelöltje lesz a 2022. évi országgyűlési választáson. 

Eleve nem értettük –  és szerintem a mai napig sem értjük – , hogy miért kellett három jelöltet továbbengedni az előválasztás második fordulójába, hiszen ez magában hordozta a füstös szobás egyezkedések, visszaléptetések, taktikázások lehetőségét. És tessék, így is lett: az 1. forduló győztese, Dobrev Klára végül Karácsony Gergely meglepőnek tűnő visszalépése (és a villamos) után alulmaradt a későbbi győztes Márki-Zayval szemben. Csak nehogy a választó döntsön?

Talán tényleg csak a füstös szobás egyezkedésre és a drámai fordulatokra vágytak, nem tudok másra gondolni. Hát megkapták, és a választóik is megkapták –  mi pedig felhőtlenül szórakoztunk és szórakozunk a mai napig.

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

Mondtuk mindig, hogy ez az, MZ/X, „nehogy abbahagyd!”, „beszélj csak tovább!”. Már-már gyanús is volt, hogy ennyire hülye nem lehet valaki, biztos csak valami kandikamera, és jön megint a dráma meg a csodafegyver. De a jelek szerint az ellenzéki elit mégsem így gondolta, és kezdik megelégelni Márki-Zay rombolását. Mert ez tényleg ennyire hülye.

kapcsolódó

  • Kálmán Olga és MZP: a totális elvtelenség eddigi útja az SZDSZ-től a kokárdán és az MDF-en át Gyurcsányig

    Kálmán Olga és MZP: a totális elvtelenség eddigi útja az SZDSZ-től a kokárdán és az MDF-en át Gyurcsányig

    A Szeretemország csodálatos könyv, és mi elolvastuk, hogy nektek már ne kelljen. 2006-ban és 2009-ben is csalódott a Fideszben, de azért 2010-ben még szívből rájuk szavazott. A családjából hozta a keresztény-konzervatív értékrendet, de mindig összevesztek az asztalnál 2002-ben. A Rákosi- meg a Kádár-rendszerek viszont tök jók voltak - Bokros, Bajnai pedig szuper munkát végeztek, Orbánnak szerencséje volt, és a muszlimoktól se kell félni.

A 444 „robbantotta a selyemzsinórt”:

46 százalékos a FideszKDNP támogatottsága, és csak 32 százalékos az ellenzéki összefogás listájáé.  52 százalék mondta azt, hogy a mostani kormány maradását szeretné, és csak 43 százalék szeretne kormányváltást. És ezt már az összefogott kampányközpont rendelte meg!

Mindenesetre Gattyán György Zoltán (bizony, ez a teljes neve) ezen felbátorodva hirtelen bejelentkezett a furcsán hangzó „Megoldás Mozgalom” nevű formációjával. Képes volt (állítása szerint) csak Friderikusz podcastja miatt egy napra hazarepülni Los Angelesből, aztán a digitalizációról mint nemzetmentő programról állt neki fantáziálni. A végén pedig kibökte: 

pártjával indulni fog jövőre a kormányváltásért.

Forrás: Facebook/Gattyán György

Kétségtelenül komolyabban vehető ember, mint az exfradista, vasalós Berki Krisztián, de azért mégis... A Forbes szerint Gattyán az ország 6. leggazdagabb embere. Azt azonban mindenki tudja, hogy nemcsak az első, hanem a sokadik millióját is a pornóiparban kereste meg a Docler Holdingba olvasztott cégeivel azóta Luxemburgba meg mindenhova migrált „üzletember”. Az a pár teqball-asztal pedig nem sokat számít.

Értjük, hogy modern dolog kozmopolita, mobilis emberként körbelakni a világot meg a kontinenseket. De azért mégse távmunkában kellene egy országot igazgatni. Vagy csak túl boomerek vagyunk?

kapcsolódó

És bár nem illik megkérdezni, hogy honnan vannak a milliók, mi azért ránéztünk a jasmin.com-ra. Igen szimpatikus, hogy a hölgyeket kicsit sem tárgyiasították, és a következő kategóriák szerint lehet keresgélni és fizetni értük: életkor, etnikum, szín, típus, persze csakis virtuálisan!

Ha esetleg bárkinek bármi kétsége lett volna afelől, hogy Gattyán György Zoltán komolyan gondolja a digitalizációt, nem úgy, mint a Momentum, akik folyton a finn oktatási rendszerrel dobálóznak, de sose láttak olyat, tessék:

Forrás: jasmin.com
Forrás: jasmin.com

Őszintén reméljük, hogy MZ Pétert hagyják még egy kicsit garázdálkodni, mert tényleg élvezetes a zenés-táncos varieté...

...és hogy nem ez a Megoldás lesz a végső.

kapcsolódó