Pikó András jogi irodavezetőként foglalkoztatta a csalás miatt jogerősen elítélt beremendi jegyzőt

A férfi trükkös módon akarta megszerezni egy nyugdíjas házát, az önkormányzat helyett saját magára íratott egy felajánlott örökséget. Nem jött be a csel a hatóságok lekapcsolták. Ez azonban nem volt akadálya annak, hogy Józsefváros baloldali vezetése vezető pozícióba emelje.

A napokban érkezett a hír, hogy Dr. K. F.-t, Beremend nagyközség korábbi jegyzőjét csalás és csalási kísérlet miatt jogerősen három évre felfüggesztve, egy év börtönre ítélte a bíróság, miután trükkös módon akarta megszerezni egy nyugdíjas házát.

Egy beremendi, idős ember korábban azzal kereste meg Dr. K. F.-t, hogy a helyi idősotthonra hagyná a házát és 5 millió forintját. Át is adta a pénzt a jegyzőnek, aki nem sokkal később később papírokat tolt elé. Az öreg abban a hiszemben írta alá a dokumentumokat, hogy cserébe, ha az egészségi állapota megromlik, az ápolását az önkormányzat biztosítja.

Csakhogy az iratban azt állt, hogy halála esetén a házat és a pénzt a jegyző örökli, azaz a vagyontárgyak nem kerülnek az önkormányzat tulajdonába.

Az idős ember a véletlennek köszönhette, hogy megúszta az átverést.  Mint kiderült, Dr. K. F. miután egy focimeccsen eltörte a lábát, kórházba került.

Az átvert nyugdíjas éppen ekkor ment volna hozzá a hivatalba, de nem találta sehol, ezért a jelenlévő polgármesternek mesélte el a történetét. A településvezető azonnal hívta a kollégáit és feljelentést tett. A Kontra információi szerint

nem ez volt az egyetlen munkahelye a csaló jegyzőnek, aki egészen szeptember közepéig a józsefvárosi önkormányzat jogi irodáját is vezette.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Úgy tudjuk, májusban nevezték ki a tisztségre, ezt megelőzően beruházási irodavezetőként dolgozott a baloldali vezetésű kerületben. Forrásunk szerint teljesen alkalmatlan volt a feladatra, "nem tudott normálisan megírni egy előterjesztést". Ezt látszik alátámasztani, hogy három hét után eltanácsolták állásából.

Így komoly meglepetésként hatott, hogy ezek után éppen arra az irodára hívták vissza vezetőnek, amelyik az előterjesztések kontrolljáért felelős. 

Kérdés, hogyan sikerült Pikó Andráséknak egy olyan embert alkalmazniuk, aki ellen büntetőeljárás volt folyamatban, és a felvételi eljárás során ellenőrizte-e egyáltalán valaki a férfi erkölcsi bizonyítványát. 

Segítőnknek az a véleménye, hogy valamiféle deal alakult ki a felek között: "neked nincs erkölcsid, cserébe aláírsz." Ugyanakkor a jogerős bírósági ítélet közbeszólt, ami a jelek szerint már a Momentum-közeli polgármesternek sem volt vállalható,.