Petike, Benedek pápa véletlenül nem miattad mondott le?

Az előválasztási oboá, és a nagysikerű mátészalkai nyugdíjas találkozó után Peti bohóc megint arcoskodni kezdett, és egyenesen azt állította: miatta fagyasztották be az üzemanyagárakat.
Ennyi erővel még az is lehet, hogy ő intézte Benedek pápa lemondását, a CSOK bevezetését, és a magyar fociválogatott EB-részvételét. Az önbizalom szép dolog, de nem feltétlenül Jakab Pétertől.

Jakab Peti elhitte, hogy befolyása van a dolgok alakulására, de csak megint köznevetség tárgya lett.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bejelentette, és aztán Orbán Viktor miniszterelnök is megerősítette, hogy a kormány 480 forintban maximálja a benzin és a gázolaj árát. Vitán felül álló pozitív fejlemény az Európában dúló energiaválság közepén.

Gyurcsány viharvert bohóca a kormány méltatása helyett inkább megpróbált rárepülni a bejelentés okozta sikerre. Egy Facebook-videóban elmondta, hogy a magyar emberek lényegében a Jobbiknak köszönhetik a fontos politikai lépést.

Persze, Petike! Benedek pápa véletlenül nem miattatok mondott le?

Jakab szerint a siker annak köszönhető, hogy ő beszélt - vagyis inkább üvöltözött - erről a Parlamentben a kormánytagoknak. De a videóban szóba hozta a szerdai mátészalkai gigatüntetést is.

kapcsolódó

  • Világszenzáció Mátészalkán: Peti bohóc 88 befeszült nyugdíjas előtt hirdette Don Gyurleone igéjét

    Világszenzáció Mátészalkán: Peti bohóc 88 befeszült nyugdíjas előtt hirdette Don Gyurleone igéjét

    Egyesével megszámoltuk a résztvevőket, de lehet, hogy hibáztunk, és voltak 100-an vagy akár 110-en is a vándorcirkusz aktuális állomásán. A kormánydöntés tehát elmaradt, helyette egy rossz hangulatú nagymama- és nagypapa-találkozón vehettek részt az érdeklődők. "A tornacipős, bőrjakós hülyegyerek, aki bárgyú mosollyal örült, mikor a felszopó kishölgy, műsorvezető szemérmetlenül szembedicsérte, méltatlan helyzetben találta magát. De becsületére legyen mondva, hogy a haknit a szokott minőségben, tisztességesen elnyomta, ahogy a Ferenc igazgató úr valószínűleg megparancsolta neki."

Azt a kormánybuktató demonstrációt, amin egy egész ország nevetett. Egy közepes méretű házibulin többen szoktak megjelenni, mint a bohóc vidéki minapi fellépésén.

Ja, hát biztos ettől a tömegtől "hátrált meg a Zorbán".

Mátészalkai gigatüntetés. Forrás: vadhajtások.hu
Mátészalkai gigatüntetés. Forrás: vadhajtások.hu

A könyörtelen mulattató azonban már korábban is "elhitte magát".

Az egyik előválasztási vitán például arról értekezett, hogy a képzeletbeli miniszterelnöksége első napján "az irodája előtt fognak ülni az ÁSZ és az állami vezetők úgy, mint a verebek, várni a sorsukat, kivéve Polt Pétert, mert ő börtönbe kerül.

Nagyot álmodott a bohóc, ami főnöke, Gyurcsány Ferenc miatt hamar szertefoszlott. Hiszen az előválasztás - persze tudjuk az ellenzéki szavazók tisztességes szavazása - során Fletó már az első körben kiszavaztatta, és megalázta az addig túlzottan is magabiztos kis segédjét.

Ekkor azt gondoltuk volna, hogy Jakab végre magába száll. De tévedtünk.

Gyurcsány csicskája ugyanis másnap ugyanolyan elánnal ábrándozott  - bilibe lógó kézzel - a "jövő szivárvány-koalíció vezette Magyarországáról", a kormánypárti politikusok börtönbe zárásáról és a vagyonelkobzásáról.

A kijózanító valóság kicsit azért karcosabb. Jakab ugyanis a keménykedés látszata mögött, valójában Fletó elnyűtt kesztyűbábja lett. Szánalmas fontoskodásával pedig leginkább arra a kisgyerekre  hasonlít, aki a kerítésen túlról csodálja a focipályán játszó nagyfiúkat, hogy a meccs végén sajátjaként adja elő otthon a látottakat.

Hát hajrá Peti! De előre szólunk, hogy Gyurcsány úgy fog keresztülmenni rajtad 2022 után, mint egy tehervonat a rohadt almán. A pártod pedig végérvényesen beleolvad abba a balliberális mischungba, ami ellen annak idején létrejöttetek. Tudod, amikor még  a mai "románozás" helyett mellényben "cigányoztatok" és Székely Himnuszt énekeltetek. Ezzel pedig a Jobbik megszűnik létezni. Majd oltsd le a lámpát!