Parádé: a jobbikos kiment a Pride-ra, majd Niedermüller spontán magával csábította, aztán eljárást kezdeményeztek ellene, de aztán nem

Mivel keresztény, ezért fel kellett vonulnia

Ahogy a múltkor már elemezgettük, egyre magasabb fordulatszámra pörög az ellenzéki kapufa-bajnokság - és amikor azt hinnénk, hogy megvan a győztes odaát, valaki a surranópályán megint átveszi a vezetést.

kapcsolódó

Legújabb sárga trikósunk ezen a furcsa, házi Tour de Hongrie-n a Jobbik, és azon belül is a Pride-ra csak úgy spontán, egyedül kimenő, majd ott további zavarba ejtő, rögtönzött partizánakciókat végrehajtó Bereczki Miklós: szerencsére az Index már elbeszélgetett vele.

Nyilatkozata legalább ennyire kellemetlen, csapongó és ellentmondásos - de mindent a maga idejében!

Megváltozott.

Szembe mertem nézni az előítéletekkel. (...) Sok minden megváltozott az elmúlt években, többek között az én véleményem is, illetve a Pride is sokkal emberközelibb lett. (...) Tinédzserként még azt gondoltam, hogy az nem normális dolog, egyfajta deviancia. Idővel aztán (..) megváltozott a véleményem.

Niedermüllernek már spontán nem tudott ellenállni: pillangó-effektus

A Pride felvonulásán a DK-s Niedermüller Péterrel, a momentumos Kerpel-Fronius Gáborral és Soproni Tamással egy „Budapest mindenki” feliratú molinót vitt maga előtt. (...) Nem volt előre eltervezve, hogy ő is beáll vinni a molinót. A szervezőktől kapott egy meghívót, hogy várják az önkormányzati vezetőket és képviselőket is a felvonuláson, majd megjelent a kijelölt helyen, ahol összetalálkozott Niedermüller Péterrel, aztán jöttek a többiek is, és nem sokkal később már együtt vitték a molinót.

Bereczkivel szemben a Jobbik két tagja etikai vizsgálatot kezdeményezett

Amire Staudt Gábor meg is erősítette, hogy hivatalból ki fogják vizsgálni az ügyet, aztán megint villámgyorsan megváltoztak, és inkább elsütötték az örökké humoros ereszcsatornát, és különben is, a Fidesz!

A Jobbik nem vett részt Pride-on, ugyanakkor nem szól bele abba, hogy tagjai magánemberként milyen rendezvényeken vesznek részt. A Jobbik egy valódi néppárt, nem pedig a Fidesz, ahol 30 évig tudatosan titkolják valakinek a szexuális irányultságát, hogy aztán egy brüsszeli ereszen menekülve kerüljön a nyilvánosság elé.

És hogy mit üzen az őt kritizáló, támadó jelenlegi és volt jobbikosoknak? Természetesen megint a kereszténység álcája mögé bújik:

Nekik csak azt tudom mondani, hogy keresztény emberként elfogadónak kell lenni.

Mármint a bűnnel szemben? Fel is kell vonulni Jézussal a Pride-on? Ebben se vagyok biztos.

JÉZUS IS KIMENNE A PRIDE-RA!

Szokták mondani a nagyon gyakorló keresztény ellenzékiek, bár erre rajtuk kívül még nem sok forrást találtunk (pedig az SZDSZ is megmondta a Széchenyi Tervről, hogy Széchenyi nem adja hozzá a nevét). Ellenben azt már biztosan tudjuk, hogy Jézus Krisztus a kufárokat szépen kiverte a templomból, amikor úgy alakult. Szóval nem lennék annyira biztos a rajtunk (persze hibásan) örökös és feltétel nélküli szeretetet és elfogadást számon kérő libkommunisták és szövetségeseik érvelésében.

  • Mindenesetre tanulságos, hogy az összefogott ellenzéknek ennyi maradt mint közös nevező: a mozgalommá, elvárássá emelt homoszexualitás. Bravó, együtt sikerülni fog!