Összeszedtük: Az áljobboldali Márki-Zay legpofátlanabb DK-s megnyilvánulásait

Nem csak azt néztük, amit mond, hanem azt is, amit tesz és kik a barátai - hát, ott se állunk valami fényesen.

Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok!

Márki-Zay is kampányolhatna akár ezzel, de mi azért ennél óvatosabbak vagyunk. Aki egy bekezdésen, egy mondaton belül rendszeresen agyonüti egyik szavával a másikat, folyamatosan fenyegetőzik és állítólagos elveivel gyökeresen ellentétes kijelentéseket tesz, majd felmondja a DK-s közhelyszótárat, ott mindig végtelen, disszonáns ciklusba kerülünk.

Forrás: Kontra/Kozma Zsuzsi

Mondjuk azért annyira nem annyira profi ez a szemfényvesztési kísérlet: az átlagos jobboldali szavazó mára úgy tűnik, átlát a szitán, és a mutatvány legfeljebb a balliberális táboron belül számíthat jobboldali-kereszténynek.

Összefoglalva:

Márki-Zay bár szavakban görcsösen próbálja sulykolni konzervatív, keresztény, jobboldali világnézetét , valójában egy zavaros, bagolyköpet-szerű ideológiával rendelkezik, és csakis ott áll ki átmenetileg a Fidesz intézkedései mellett, ahol súlyos népszerűségvesztéstől kellene tartania: közmunka, egykulcsos adó, rezsicsökkentés, adókedvezmények. Minden más esetben a leplezetlen, vérszomjas bosszúvágy és a sztereotíp DK-s szólamok jellemzik.

kapcsolódó

 • Kálmán Olga és MZP: a totális elvtelenség eddigi útja az SZDSZ-től a kokárdán és az MDF-en át Gyurcsányig

  Kálmán Olga és MZP: a totális elvtelenség eddigi útja az SZDSZ-től a kokárdán és az MDF-en át Gyurcsányig

  A Szeretemország csodálatos könyv, és mi elolvastuk, hogy nektek már ne kelljen. 2006-ban és 2009-ben is csalódott a Fideszben, de azért 2010-ben még szívből rájuk szavazott. A családjából hozta a keresztény-konzervatív értékrendet, de mindig összevesztek az asztalnál 2002-ben. A Rákosi- meg a Kádár-rendszerek viszont tök jók voltak - Bokros, Bajnai pedig szuper munkát végeztek, Orbánnak szerencséje volt, és a muszlimoktól se kell félni.

Kezdjük, illetve folytassuk a szembesítést! Mit mond? Mit tesz? Kivel szövetkezik?

Egy Program, Egy Ellenzék, Egy Ember

Nézzük csak, milyen szövegeket írtak bele a Mindenki Magyarországa Mozgalom hivatalos választási programjába (hú, kicsit beleborzongtam, mert eszembe jutott az óbudai #mindenkipolgármestere, Kiss László...):

 • Visszavesszük a nemzet számára az ellopott közvagyont
 • Érvénytelenítjük a hatalombitorló törvényeket
 • Felszabadítjuk a vidéket a Fidesz földesuraitól és az uzsorásoktól
 • Felszámoljuk az ellenséges kémhálózatokat

Mégis, milyen nyelvezet ez? Ilyen szótárral már Kádárék se dolgoztak, ellenben Rákosiék mindenképpen. Most komolyan: mintha egy Jakab Péterbe oltott Szálasi-Partizánt olvasnék... ja, hát végül is ez történik.

Nézzük tovább!

Támogatja a többkulcsos SZJA-t

A többkulcsos teljesen elfogadható - egy minimálbért kereső ember valóban nem helyes, hogy ha ugyanannyit adózik %-osan, mint egy sokszoros milliárdos.

A hódmezővásárhelyi polgármester azt tudná elképzelni, ha egy második adókulcs csökkentené a legalacsonyabb jövedelműek adóját. Csak azért nem akar még MOST változtatni, „mert ismeri az Apáti Bence- meg a Rákay Philip-Kálmán féléket, akik adóemeléssel fogják vádolni az ellenzéket”.

Igen, az a francos fideszes médiatúlsúly! Na majd a következő ciklusban, de előbb legyen még egy kis börtön.

Csak taktikai okokból maradna a CSOK és az adókedvezmények

Nem is titkolja, hogy félnének rögtön hozzányúlni, de idővel természetesen szeretnének „finomítani” rajtuk.

Meghagyná a családi adókedvezményt egy kormányváltás esetén is, mert ez a Fidesz nagyon népszerű intézkedése volt. Most négy évig ne az adókról vitatkozzunk, az akadályozná a Fidesz leváltását. Most mindenki fogadja el, hogy egy ilyen adórendszerünk van, ez ne legyen vita tárgya, majd négy év múlva, amikor már egy demokratikus négyéves kormányzás után lehet valódi vitatémává tenni az adózást, majd akkor én sem leszek ellene annak, hogy finomítsunk ezeken az adókon.

A rezsicsökkentést szociális alapon módosítaná

Forrás: Facebook

Emlékszünk „a gazdagok a medencéjüket olcsóbban fűtik”-kezdetű hülyeségekre? Tessék:

A rezsicsökkentés kivezetéséről ugyanakkor nem beszél, mert az nehéz lenne, de tovagyűrűző káros hatása van. Szerinte az ingyen adott energia populizmus, de támogatja a szociális alapú komponens megjelenését az energiaárakban.

De mit csodálkozunk ezen, hiszen márki-zay korábban az EDF francia energiaszolgáltató vállalat alkalmazásában állt, majd egy brüsszeli energetikai lobbiszervezet, az Eurelectric egy projektcsapatában dolgozott

kapcsolódó

 • Eltitkolt részlet: Egy brüsszeli energetikai lobbiszervezetnél volt vezető a rezsicsökkentést támadó Márki-Zay

  Eltitkolt részlet: Egy brüsszeli energetikai lobbiszervezetnél volt vezető a rezsicsökkentést támadó Márki-Zay

  Egyik önéletrajzában sem tüntette fel, hogy a rezsicsökkentés környékén az Eureletric bizottsági tagja volt, azonban a Kontra rátalált az elrejtett információra. Pedig fontos lett volna erről tájékoztatnia a közvéleményt, hiszen a globális szervezet több évtizede bejáratos az uniós vezérkarhoz, rendszeresen fogalmazza meg véleményeit és iránymutatásait az Európai Bizottságnak. Egyre inkább érthetővé válik, a baloldal kormányfő-jelöltje miért megy el a falig annak érdekében, hogy megfúrja a magyarok millióinak komoly segítséget nyújtó rezsicsökkentést.

A külhoni magyaroknak állandó képviselője lenne a parlamentben, taktikai okokból

Érdekes... nem az egységes nemzet elve, esetleg történelmi jóvátétel vagy kötelesség, hanem újra csak a taktikai, számító okok! Ja, és nehogy véletlenül a Fideszre akarjanak szavazni.

...és hozzátette, hogy a külföldön élő magyarok magyar állampolgárságát nem kérdőjelezheti meg senki, hiszen szerzett jogokat nem veszünk vissza. Az egyik jelölti vitában aztán még tovább ment és külön képviselői helyeket ígért a határon túli magyaroknak.

Csatlakozás az EU-Ügyészséghez

MZP nagy híve a nemzeti szuverenitásnak, de azért néha mégse.

Hogy lesz-e tényleg huxit? Simán. –Fogalmazott a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője, hozzáfűzve, reméli, hogy kötelezővé fogják tenni a csatlakozást az Európai Ügyészséghez, amely az EU-s pénzekkel történő visszaéléseket vizsgálja. Szerinte az Európai Ügyészség lesz olyan tapintatos, hogy csatlakozás előtti ügyeket nem vizsgál, hiszen akkor semelyik EU-tagország nem csatlakozna, mert letartóztathatnák a korábbi vagy jelenlegi vezetőit.

Ingyenlaptop a rászoruló gyerekeknek

Azért néha mégse annyira jobboldali, neki is van szíve. Ajánlom figyelmébe az 501/2020 (XI. 14.) kormányrendeletet a digitális oktatással érintett családokra vonatkozóan. Ott még nem vagyunk, de haladunk.

Szintén megjelent egy szociális ígéretazonosság az internetpolitikában: Márki-Zay szerint a rászoruló gyerekek számára az államnak kell laptopot és internetet biztosítania.

kapcsolódó

 • Listáztuk, kik támogatják az elképesztően jobboldali, keresztény-konzervatív Márki-Zayt!

  Listáztuk, kik támogatják az elképesztően jobboldali, keresztény-konzervatív Márki-Zayt!

  Kerestük, de nem nagyon találtuk a kiábrándult, csalódott fideszeseket a hódmezővásárhelyi polgármester pártolói között. Helyettük Bede Márton, Havas Henrik, Juhász Péter, Lendvai Ildikó, Haraszti Miklós, és Molnár Áron "noÁr" nevével találkoztunk. Ők lennének az európai értelemben vett keresztény-konzervatív jobboldaliak? Vagy talán Demszky Gábor lenne az, aki szintén örül Márki-Zay jelöltségének?

Na de az elnökség csak jobboldali?

Egészen biztosan, de én még mindig kétkedem, ha ezt a névsort átfutom:

 • Lukácsi Katalin (aki azzal lett ismert a hazai politikában, hogy kiugrott a KDNP-ből, és azóta baloldaliakkal barátkozik)
 • Kész Zoltán (baloldali, baloldali pártok álltak mögötte 2014-ben)
 • Dr. Magyar György (baloldali)
 • Dr. Lengyel Róbert (baloldali pártok támogatását élvezve nyert 2019-ben)
 • Tikk László (baloldali, Momentum mozgalom tagja)

Jó, de akkor a jelöltek biztos jobboldaliak!

 • Hadházy Ákos (Momentumos, korábban LMP-s)
 • Vajda Zoltán (Korábban a Juhász Péter-féle Együtt színeiben politizált)
 • Preininger Rozália (Baloldali, Sikeres Bajáért Egyesület jelöltje volt)
 • Mellár Tamás (Párbeszéd tagja, baloldali)
 • Dr. Popovics Judit (MSZP, DK és a Jobbik közös jelöltje volt 2019-ben)
 • Gyenes Szilárd (Momentumos jelölt)
 • Szél Bernadett (LMP, most pedig a Momentum képviselője)

Csak pár példa – persze miután a Jobbik nyíltan összeállt még ellenzéken belül is a DK-val, azóta nincs igazán miről beszélni. Meg hát tudjuk-tudjuk: a NER-rel állunk szemben, Orbán Viktort akarunk buktatni, most nincs idő finnyáskodni!

De folytassuk újra a nyilatkozatokkal, mert egyszerűen nem bír magával.

A szélsőségesen vérszomjas DK-s Homonnayval pacsizik (2018):

Ma este Homonnay Gergely író dedikálta könyvét Vásárhelyen. A könyvesboltba ellátogatva ott engem nemcsak a szerző fogadott ismeretlen ismerősként, de egy kedves nyugdíjas tanárnő kivételével mindenki reménykedett közös sikerünkben.

Már a megválasztása után Márki-Zay Péter a Jobbiktól az MSZP-ig terjedő ellenzéki koalícióról álmodozott (2018):

Nekünk át kell nyúlni a pártárkok fölött (...) Botka László szerinte készen áll a Jobbikkal való együttműködésre és aki az ilyennek keresztbe fekszik, azt a saját szavazói fogják elítélni.

Ukrán szavazókról és nyugdíjasokról beszél egy Nyugati Fény-cikket megosztva, Grezsa Istvánra utalva (2019), sőt, az ukrán szavazatokért felelős miniszteri biztosnak nevezte (2020):

...az általa közelről követett ukrán szavazók és nyugdíjasok magyar állampolgársággal ellátása.

De ki ne maradjon az, ahol az őszödi beszédet mentegette, sőt: méltatta (2020):

...hogy Gyurcsány Ferenc az öszödi beszédben éppen ezt a dilemmát ismerte el, zárt körben, de őszintén: a populista Medgyessy-kormány súlyos örökségét átvéve és a közeli választási győzelem érdekében folytatva (pl. adócsökkentés), később a teljes csőd elkerülése érdekében drasztikusan más irányt kellett vennie (adóemelés), amihez elsőként saját pártjának megélhetési politikusait kellett felráznia és meggyőznie.

Nincs vége: Gyurcsányt is feldicséri, persze kicsit fanyalogva (2020):

Gyurcsány Ferenc tapasztalatai, vitathatatlan pártépítési sikerei segíthetnek Magyarországot Keletről Nyugatra átfordítani, a korrupciót végre közösen felszámolni, az országot gazdaságilag az Unióhoz felzárkóztatni - pártjának és frakciójának vezetőjeként, ahogy maga is leírta. (...) semmi sem áll távolabb tőlem, mint bármely ellenzéki személy (Gyurcsány-szerk) vagy párt (DK-szerk.) támadása. Évek óta mindent megtettem a Fidesz és a korrupció legyőzése érdekében, valamennyi ellenzéki párt, így a DK mellett is kampányoltam már, pénzt, időt, energiát nem kímélve, és ezt akárhányszor meg fogom tenni a jövőben is. Saját népszerűségemet rombolva is minden alkalommal kiálltam a Gyurcsány Ferenccel való összefogás mellett (...) Amíg a Fidesz nem tudja bebizonyítani, hogy Gyurcsány Ferenc korrupt, addig semmi jogalapja nincs annak támadására. 

De nem egyszer tett a DK mellett hűségesküt (2020):

Azon dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen. A DK-ból akkor lesz kormánypárti, és nem ellenzéki frakció, hogy ha még a DK-s szavazók is rám szavaznak.

És mindenkit megnyugtatott: szó sincs róla, hogy győzelmük esetén konzervatív kormány alakulna.

...bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, olyan programot hajt végre, amelyben baloldali, zöld és liberális elemek is vannak, szó sincs arról, hogy konzervatív kormány alakulna.

A sor tényleg végtelen. A DK honlapján árulták a könyvét, örömét fejezte ki a Sargentini-jelentés elfogadása miatt, siratta a sajtószabadságot, Trianon kapcsán vesztes nemzetnek hívott minket, az ateistákkal vágyik szövetségre, a Kádár-rendszer bűneit többször is relativizálta, Romániát pedig a gyerekeknek osztogatott tabletek miatt, de aztán az állítólagosan magyarságát szégyellő és letagadó félig magyar, félig román ismerőse miatt is feldicsérte.

kapcsolódó

Hódmezővásárhelyi első győzelme után első útja rögtön Botkához vezetett, Fleck Zoltánnal, Róna Péterrel, Herczeg Zoltánnal, DK-s polgármesterekkel barátkozik, és ki is mondja:

 

Bárkire szavazok, aki leváltja a korrupt migránsbetelepítő diktátort.

És még sehol nincs vége. Ilyen lenne egy integratív, a legkevésbé elutasított, de mégis keresztény-konzervatív jelölt?

Azért maradtak kétségeink.