Oroszország rájött, hogy háborúzik

Az UAV-ok szárnyain elérkeztünk az elmúlt 72 órához. Miután a CIA-bandera elbalfaszkodta a hídrobbantást, és csak megrongálni sikerült a Krímet Oroszországgal összekötő ütőeret, Oroszország belekezdett abba, amibe a támadás mínusz első napján kellett volna: az infrastruktúra, az energiaellátás és az ipar szisztematikus kiiktatásába.

Végül is csak több mint fél éve próbálkozik a nála nagyságrendekkel kisebb és csóróbb Ukrajnával. Arról már írtunk, hogy mennyi pénzzel és tudással támogatja a Nyugat Zelenszkijéket, arról is beszéltünk már, hogy Oroszország technológiai és szervezettségi szempontokból messze alulmarad a NATO-val szemben, de most arról fogunk szót ejteni, hogy úgy tűnik, végre

rájöttek, háborúban állnak.

Ehhez nem kellett több, mint egy sikeres ukrán ellentámadás Harkovnál és két terrorcselekmény orosz földön. Putyin észlelte, hogy valaki(k) nagyon csúnyán átverte (átverték), hogy a haderejéről szóló jelentéseknek a fele nem igaz, az orosz hírszerzés pedig már nagyon messze van a KGB „hőskorától”. Néhány defenesztráció után a jelek abba az irányba mutatnak, hogy a hírhedt szovjet orosz hadigépezet tud még úgy működni, ahogy azegy  modern haderőtől elvárható. Vagy talán inkább végre valóban háborúzó hadseregként működik.

Forrás: AFP

Honnan indultunk? Miután az orosz titkosszolgálat elől sikeresen elrejtettek közel ötvenezer hohol banderistát és nyugati különleges műveleti katonát, és úgy hatoltak az újorosz területekre a sárga-kék mezesek, mint kés a vajban, Putyin a fejéhez kapott, hogy egy ostromló erőnek nagyjából minimum háromszoros túlerőre volna szüksége a sikerhez.

Ennyi bevethető katona talán a ’70-es években volt szovjet területen, úgyhogy kénytelen volt a „részleges mozgósításba” belefogni. Ismétlem – és még sokszor fogom – azután, hogy fél éven át csak csoszogott előre a muszka…

Ember tehát van, de mit adjanak a kezükbe? Olcsó kalasnyikov van elég, BMP-ből szintén van még pár, de lényeg a lényeg: messze el vannak maradva a nyugatról importált hadifelszereléssel szemben, ami viszont a banderistáknál bőven akad. Persze már füstöl is a kremli kommentelő billentyűzete, hogy Putyin nem vetette még be a legmodernebb eszközöket. Fél év alatt sem. Mikor nem áll jól a szénája. Inkább hulljon az ember, mint egy Armata… Aha, hát jó. Ezért vásárolt Irántól drónokat, ugye?

Forrás: AFP

És akkor el is érkeztünk az UAV-ok szárnyain az elmúlt 72 órához. Miután a CIA-bandera elbalfaszkodta a hídrobbantást, és csak megrongálni sikerült a Krímet Oroszországgal összekötő ütőeret, Oroszország belekezdett abba, amibe a támadás mínusz első napján kellett volna: az infrastruktúra, az energiaellátás és az ipar szisztematikus kiiktatásába.

Tegnap óta Ukrajna egész területén folyamatosan szólnak a szirénák, és most valóban nem ok nélkül: az „öngyilkos” drónok és rakéták százai betaláltak. Ég Kijevben az EU-s tanácsadók épülete, a rendfenntartó erők központja (ennek harkovi kirendeltsége szintén), de találatot kapott Lemberg, Odessza, Kremencsuk és más nagyvárosok is. Nemcsak az ország irányítórendszerét célozták az oroszok, hanem az erőműveket is, főleg az ukrán fővárosban, de Ivano-Frankivszk és az ország nyugati része sem maradt érintetlen. Ennek következtében sötétbe borult szinte az egész nyugati és középső régió.

Forrás: AFP

Úgy néz ki, Oroszország elkezdte komolyan venni a hadviselést Ukrajna ellen.

Zelenszkijék még bíznak azért a győzelemben, és az elnök tanácsadója magát Adolf Hitlert idézi, amikor arról beszél, hogy az Orosz Föderáció „agyaglábakon álló kóceráj”,  és „csak be kell rúgni az ajtót, és össze is dől”.

Meglátjuk, hogy kinek lesz igaza, de a buliba beszállt Lukasenka is, Irán küldi a fegyvereket. Most már csak azon múlik a matek, hogy Putyin gőzhengere képes lesz-e tényleg ritmust váltani…