Orosz Anna szerint nincs itt semmi látnivaló, tök normális, hogy Cseh Katalinékat kitömik EU-s pénzzel

A Momentum házi biodíszlete, Orosz Anna az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mentegette elvtársnőjét Cseh Katalint az egyre kövérebbre hízó Pannónia Nyomda-botránnyal kapcsolatban. Az ezúttal nem Fekete-Győr András mögött szinte bármilyen fotón/videón feltűnő, kifejezéstelen arccal vigyorgó, csillogó szemű kishölgy jobban tette volna, ha ismét csak némán mered maga elé.

Mint ismeretes, az önmagát a korrupció ellenes harc Jeanne d’Arc-jának tituláló Che Cseh néhány nappal ezelőtt keveredett igencsak kínos ügybe. Cége(i) ugyanis a feltételezések szerint többmillió eurós és többszázmillió forintos támogatásokat nyerhettek el mindenféle pályázatokon, több, mint gyanús módon. Ráadásul Cseh akkoriban már a Momentum Mozgalom prominens politikusa volt.

Orosz Anna szerint viszont ez nem lehet probléma, hiszen ahogy fogalmazott:

Az, hogy valaki egy párt tagja, az nem abba a kategóriába tartozik, hogy közszereplő, vagy, hogy politikai pozíciót vállal

Nos, valójában de. Az. És az, hogy a Momentum álláspontja régóta az, hogy szeretnék, ha az uniós pénzek önkormányzatokhoz, civil szervezetekhez és magánemberekhez vándorolnának politikusok helyett, mindenképp roppant kínos az ügy vonatkozásában.

Orosz hozzátette, hogy szerintük teljesen rendben van az, hogy kisvállalatokhoz is eljut az uniós támogatás. Ez persze igaz is. Csakhogy az évi nettó közel félmilliárdos haszonnal dolgozó Pannónia Nyomda Kft bajosan kisvállalkozás. A kiterjedt céghálót már meg se említsük.

Lám, hogy egy klasszikust idézzünk, „nem lehet más a politika”. Orosz Anna fenti nyilatkozatával pedig csak rátett még egy lapáttal. Cseh Katalinék cége nehogy ezt is felszámítsa neki!