Orbán Viktor mindenért IS hibás?

Strandbaleset kapcsán hibáztatja a miniszterelnököt Pálinkás embere

Szomorú ok miatt kapott aktualitást a „hiénageci” eposzi jelző.

Hétvégén a Balaton déli partján, a Fonyód melletti Alsóbélatelepen két tinédzser fiú fürdőzés közben gumimatracon a mélyvízbe sodródott, majd mindezidáig tisztázatlan körülmények között megfulladtak.

AFP

A gyönyörű strandidő és a déli partra jellemző viszonylag sekély vízmélység figyelembevételével ez különösen tragikus baleset, mert noha minden évben milliók töltik szabadságukat a Balatonnál, jellemzően kevesebb, mint évente egy tucat vízbe fúlással végződő strandbaleset történik a népszerű tó körül. Ezek többségénél az áldozatok sporteszközök, elsősorban matracok, vízibiciklik és egyéb olyan járművek meggondolatlan használata közben keverednek olyan helyzetbe, mikor a strand területen kívülre, a mélyvízbe kerülve nincs esélyük segítséget kapni.

Egy-egy ilyen hír általában végigszalad a teljes magyar médiapalettán, majd gyorsan el is tűnik a köztudatból. Ezek a szomorú balesetek előfordulnak, átmenetileg sokakat foglalkoztatnak, de nem sok embernek jut eszébe ilyesmiből politikai tőkét kovácsolva „lehúzni a sztoriról még néhány rókabőrt”.

Kivéve az olyan hiénageciket, mint például Lantos Gabriellát, a paranoid orbanofóbia liberális királynőjét.

Lantos Gabriella Facebook oldala

Az azóta már általa törölt Facebook-bejegyzésben olvasható, hogy szerinte ebben a történetben a magyar miniszterelnök felelőssége megkérdőjelezhetetlen.  

  • Ha a kormány kevesebbet költött volna stadionra, a két fiú még ma is élne.
  • Tulajdonképpen Orbán ölt.
  • Ennyi erővel saját kezével is nyomhatta volna a víz alá őket.

Nem tudjuk biztosan, hogy Lantos Gabriella buta, gonosz, unatkozik, vagy ezek valamilyen kombinációja, de ez olyan Fajkasházy Tivadaj-díjas aljasság, amire még talán a feketeöves dékás nyugdíjas hadosztály is elismerően csettintene.

Lantos a személyéről szóló, legfontosabb tudnivalókat tartalmazó Wikipedia szócikket mintha ő maga írta volna, mindenesetre közéleti munkásságának javáról szerényen elfelejt említést tenni.

Az önmagát egészségügyi menedzsernek definiáló kondorkeselyű kiskakas mára a Pálinkás József-féle Új Világ Nép(!!!!!)párt nevű szemétdombon kapirgál és rendületlenül fröcsögi tele mérges gondolataival a magyar közéletet, ahányszor csak eszébe jut valami, amit Orbán Viktorra lehet kenni.

A szegény ember Kálmán Olgája nevezte már a magyar kormányfőt tömeggyilkosnak, elmeháborodottnak, a koronavírus-járvány kezdetén a határkerítéshez hasonlítva politikai blöffnek minősítette a lélegeztetőgépek beszerzésére irányuló erőfeszítéseket, valamint megállapította 2020 decemberében, hogy a járványt félrekezelték, pszichopata módon szándékosan hagyva meghalni több ezer embert.

Hogy a még Karácsony pártjának népszerűségi adatait is alulmúló volt MTA-elnök Pálinkás József pártja mit óhajtott elérni ennek a dögevőnek rokonszenves szakértőnek a leigazolásával, az rejtély. Mindenesetre az internet nem felejt, őrizzük meg az utókornak ezt az újabb aljasságot.

Még mielőtt bárki a fejét követelni az önjelölt egészségügyi szakpolitikus-közírónak rögtön rögzítsük is: Lantos Gabriella személye lényegtelen. Ő nem alakítója, hanem eszköze és tünete az önmagát konzervatívnak képzelő, valójában Gyurcsányék keze alá dolgozó ellenzéki kommunikációs stratégiának.

Youtube

Lantos Gabriella azért viselkedik így, mert kismajom módra utánzással tanul. A többek közt Szabó Tímeák, Vadai Ágnesek, Niedermüller Péterek, Tordai Bencék, stb… által játszott szerepek nem bonyolultak és hatásosnak tűnnek, csak sajnos arányérzék nem mindig tartozik hozzájuk. Lantos Gabriellát várhatóan előbb felejtjük el, mint a szúnyogot, amely a légycsapó lapátján fejezte be ügyetlen, vérszívó kis életét. (Nem, nem akarjuk elpusztítani Lantos Gabriellát, és nem gondoljuk őt szúnyognak, bár a hasonlóság itt-ott egészen MEGDÖBBENTŐ…)

A jelenség azonban velünk marad és várhatóan durvulni is fog. Az ellenzék szemüvegén keresztül nézve Orbán tehet majd minden kivágott fáról, minden fán rekedt kismacskáról.

Így megy ez majd 2022 tavaszáig, amikor remélhetőleg ismét pofára esnek majd. Mert ilyesmivel nem igazán lehet választást nyerni.