Gyurcsány rémembere arról fantáziál, hogy Orbán esténként veri a feleségét

Nagy Attila Tibor kispolitológus szereti a vért és az izgalmat: korábban a koronavírus halottairól és egy választás előtti terrortámadásról értekezett. Most eljött az idő, hogy újramixelje a baloldal régi slágerét. Egy pillanatra visszaköszönt 2002.

Semmi sem képes kellően kifejezni azt a döbbenetet, amit ennek a képességén felül túlbecsült és túlfoglalkoztatott elemzőnek a legutóbbi megnyilatkozása után éreztem.

Eddig meg voltam győződve arról, hogy Pulai „Publicus” András után már nem lehetséges ebben a mélységben még tovább merülni (róla szóló írásomat korábban szintén a Kontra közölte), de tévedtem. Nagy Attila Tibor, a mindentől IS független 168 Órában azt nyilatkozta, hogy akkor lehet esélye az ellenzéknek a választási győzelemre, ha

Orbán Viktorról vagy más vezető fideszes politikusról olyan elképesztő negatív felvételek látnak napvilágot, amelyek döntően befolyásolják a választások kimenetelét. Például egy felvétel arról, hogy a miniszterelnök veri vagy megcsalja a feleségét.

Nagy Attila Tibor fejében sajnos már régóta kiégett az a lámpa, amely arra szolgálna, hogy a kulturáltságának vészes fogyását jelezve szapora villogásba kezdjen. Így sajnos kontroll nélkül osztja meg a nyilvánossággal „sikerültebbnél sikerültebb” szégyenpados meglátásait.

Arra, hogy valami nincs teljesen rendben az úriembernél, abból lehet következtetni, hogy nem is oly régen arra hívta fel a hatalomért ácsingózó ellenzék figyelmét, hogy nem aknázták ki kellően a Covid-halálozásokban rejlő kormánybuktató lehetőséget, és nem fordultak kellő intenzitással a gyászoló családokhoz. Ez a felvetés Nagy Attila Tibortól olyannyira emberellenes hitványság, amire még heveny kormányellenessége se adhat felmentést.

kapcsolódó

Azt követően, hogy a nyilvánosságban végigfutott ez a szégyenletes megjegyzés, és a Népszava, a 444 és a HVG Bermuda-háromszögét meg az egyéb „függetleneket” kivéve minden sajtóorgánum kellő határozottsággal elhatárolódott a soknevű szerzőtől, csak remélni lehetett, hogy Nagy Attila Tibor egy ideig nem ragadtatja magát valamilyen újabb aranyköpésre. Nem így történt.

A HVG legfrissebb, vele készült riportjában emelte a tétet, és Orbán Viktor feleségveréséről készült képekben, esetleg a miniszterelnök hűtlenségét tanúsító szaftos videókban sejteti a reményt és a tuti megoldást az ellenzék számára.

Nagy Attila Tibor azt mondja, szó szerint idézem „ha lenne ilyen, az komoly áttörést jelentene”, valamint „egy ehhez hasonló hiteles felvétel átlépné az ingerküszöböt”. Politikai elemzőnk elemzésének nem a kormány lassan 12 éve működőképes rendszere a tárgya, és nem is az ellenzék zsebnoteszlapra elférő programja (O1G).

Még véletlenül sem ezek összevetéséből szűri le mondandójának csak egyféleképpen értelmezhető konklúzióját, hanem ehelyett a bulváridiotizmus felségvizeire evezve, a westernfilmek „Wanted” feliratú tacepaóját tolja mindannyiunk arcába. Csak még a nyomravezetői díjat nem kalkulálták ki az Orbánról „készült” fotókért és a videókért.

Mint az köztudott, a kiváló videotechnikai programoknak köszönhetően ma már bármilyen mozgóképes felvétel szereplői tetszés szerint más személyekre cserélhetőek, és szinte az eredetiség illúzióját nyújthatja ez a technika.

Vélhetően Nagy Attila Tibornak se lenne ellenére, ha ilyen módon egy Orbánt a felesége elleni erőszak közben vagy egy Jakab Péter-szerű „munkalakásos” liezonon ábrázoló videót fabrikálna valaki a közeljövőben. Hinni szeretném, hogy idáig azért mégsem süllyedünk.

Mindaddig, amíg Márki-Zay Péter  fülhasogató zenei élményt nyújtó, háromszereplős Tik-Tok-os kampányvideójával próbálja hatalmi céljait elérni, amíg az ellenzéki „kapitány” Gréczy Zsoltot teszi programjuk kultúrfelelősévé, és amíg Pulai András meg Nagy Attila Tibor jelentik a baloldal politikai elemzőit, addig azt gondolom, hogy nem fenyeget a kormányváltás veszélye.

Legfeljebb a társadalmi morál további erodálódása következik be az arra fogékonyaknál. Nem engedhetjük őket a hatalom közelébe, hiszen Magyarország előre megy, nem hátra. Merem remélni!

A szerző a Madách Színház színművésze