"Orbán pont annyira szarul teljesít, mint a focija" - válogatás a legöngólgyanúsabb cikkekből

2019: A Ferencváros a napokban vett egy drága játékost Norvégiából. Mivel a Fradi sem a piacról él, ez a játékos is a mi pénzünkön fog itt tengeni-lengeni. 2017: Valójában nagyon régen volt ennyire szar a magyar futball. [...] Ezért kell olyan politikai közeg, amelyik visszahozza őket, itt tartja a fiatalokat és békét teremt. Ezért kell tenni, legkésőbb áprilisban! 2016: `53-ban 6-3-ra megvertük az angolokat. Az emberek - zemberek - az utcákon ünnepeltek. Rákosi Mátyás elvtársnak pedig két év múlva már nyoma nem volt. Az ellenzéki héják folyton várják a következő kudarcot, hogy boldogan leszarozhassák a magyar focit. Most is készen állnak.

Orbán pont annyira szarul teljesít, mint a focija
A magyar foci szar, de élvezi
Világszínvonalú magyar fociról beszélt Orbán Viktor az Andorra elleni meccs előtt

Mi a közös ezekben a szalagcímekben?

Mind pár évvel ezelőtti ellenzéki írás (cikk, blogposzt), ahol hatalmas kárörvendéssel vetették bele magukat a szerzők a magyar válogatott vagy klubcsapatok aktuális kudarcai nyomán támadt bűnbakkereső hangulatba. Persze, hogy Orbán a hibás!

Ne felejtsük: minderre a 2016-os Eb után került sor, amikor a magyar csapat meggyőző teljesítménnyel – miután Norvégiát oda-vissza legyőzte a pótselejtezőn – került ki 1972 óta először a versenyre, majd csoportjából első helyezettként jutott tovább a legjobb 16 közé.

Persze a 2016. nyári Európa-bajnokság ilyenkor már messze volt (legalábbis biztos annak éreztük), és a magamfajta elfogult kormánypártinak úgy tűnik, ezek a héják csak a megfelelő alkalmat várták, hogy újra leírhassák:

a magyar foci szar.

kapcsolódó

  • Szív és lélek nélkül nem megy - Mi a baj a magyar labdarúgó-bajnoksággal?

    Szív és lélek nélkül nem megy - Mi a baj a magyar labdarúgó-bajnoksággal?

    A napokban véget ért az idei szezon, amit talán csak a fradisták élvezhettek igazán, de talán ők se felhőtlenül: a Paksot leszámítva mindenhol gyökértelen csapatok, idegenlégiósok. A lényeg hiányzik: a szív, a kötődés és a hagyományok. Egy elrontott futballvilágban próbálunk helytállni, de a siker így is mérsékelt. Cikkünkben végigvettük miért laposodott el, és miért érdekel keveseket az NB I!

Persze, lehetne sokkal jobb. Például kijuthatnánk egy vébére, akár még meg is nyerhetnénk azt, lehetne több magyar az NB I-ben... De halló! Mindent egyik pillanatról a másikra akarunk, ugye? Medgyessy és Gyurcsányék alatt milyen volt?

kapcsolódó

Az viszont boldoggá tesz, amikor a magyar válogatott kikap, mert ez is mutatja Orbán Viktor labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját. A pótselejtezőben mind a négy lehetséges ellenfelünk jobb nálunk. Az, hogy kiemelt csapat vagyunk, nem oszt, nem szoroz, legfeljebb annyi a különbség, mint az akasztás vagy a főbelövés között. /Farkasházy Tivadar, 2015/

Na, ezután vertük a norvégokat kétszer is, és ezután következett a franciaországi Európa-bajnokság... Farkasházy már túlságosan elcsépelt ideát – talán nem is elegáns már folyton őt idézgetni –, de ez mégis olyan őszintére sikerült a részéről, semmi képmutatás nem volt benne.

Nézzük tovább, miket okoskodtak össze az ellenzéki térfélen!

2016, Himposztor: Bayer térdel

Na, aztán még üzenném, a fideszes oldalakon Vezérüknek hálaimákat rebegőknek, és jó időben szólok: `53-ban 6-3-ra megvertük az angolokat. Az emberek – zemberek – az utcákon ünnepeltek. Rákosi Mátyás elvtársnak pedig két év múlva már nyoma nem volt. Tegnap az utcákon ünnepelték a csapat győzelmét... :) A sors lábujjai kifürkészhetetlenek. 

Ez se jött be, bár akkor biztos jó tippnek tűnt. A 6:3 újra aktuális valamiért... Ja, megvan! Pont az angolokat vertük 4:0-ra, ráadásul idegenben, sőt: tétmeccsen. Orbán pedig még mindig miniszterelnök, azóta kétszer is újraválasztották. 

2017, 444.hu: Orbán Viktor éppen az Andorra elleni meccs előtt beszélt a hamarosan világszínvonalú magyar fociról

Szóval azt gondolom, hogy ha az akadémiai rendszert stabilizáljuk, abból lesz világszínvonalú magyar futball.” (Orbán Viktor) Tény: Andorra-Magyarország 1-0. 
Orbán arról sem beszélt egy szót sem, hogy a magyar futballt a valódi teljesítmény és a piac helyett közpénzekből tartják el. 

Oké, rendben. Valóban nagyon kellemetlen meccs volt az andorrai – végül az amúgy kiváló örökséget hagyó Bernd Storck állásába is került a vereség és ez a sorozat.

2017, Zsúrpubi: Orbán pont annyira szarul teljesít, mint a focija

Orbán Viktor és az ő felcsúti futballakadémiája jól szemlélteti egész Magyarország helyzetét. Az országot lezüllesztő Kisgömböc csak önti és önti bele a közpénzt a saját csapataiba, a saját hóbortjába, kedvtelésébe, de valójában nagyon régen volt ennyire szar a magyar futball. [...] Ezért kell olyan politikai közeg, amelyik visszahozza őket, itt tartja a fiatalokat és békét teremt. Ezért kell tenni, legkésőbb áprilisban!

Ja, így értjük. A nép ennek megfelelően döntött 2018-ban: emlékeink szerint már akkor is súlyos vereséget mért a balliberálisokkal akkor még kicsit távolabbról kollaboráló Jobbikra. Kár, hogy nem tudhatjuk már meg, milyen fasza kis focit csináltak volna itt nekünk... 

2018, Index: A magyar foci szar, de élvezi

Csütörtök este végre elismerte a magyar foci, hogy hol tart, hol a helye, de sajnos azt is, hogy SEMMI KEDVE, REMÉNYE ÉS AMBÍCIÓJA NINCS RÁ, HOGY ELMOZDULJON ONNAN. [...] LÉNYEG A LÉNYEG: MEGTALÁLTUK A HELYÜNKET, ÉS JÓL IS ÉREZZÜK ITT MAGUNKAT.
Van sok szép stadion, spéci szerkó meg taós-milliós fizetések havonta. Mi kell még? A csütörtöki újpesti képek, szavak alapján: semmi, de semmi. És ez a legszomorúbb.

Igen, a magyar foci szar, mert az Újpest csont nélkül kiesett a Sevilla ellen, rendben. És mennyivel jobb és őszintébb korszak volt, amikor a fradista szurkolók 2003-ban megverték a játékosokat, mert az utolsó fordulóban elbukták a bajnoki címet, ugye?

2019, Bruck András: Orbán focija

Mit kezd egy ilyen karakter (Orbán Viktor – a szerk.) ezekkel az évek óta egyvégtében ismétlődő kudarcokkal? Kit hibáztat értük? És legfőképp, érti-e, felfogja-e, miért történik ez vele? Végül arra jutottam, hogy nem érti, mert nem elég intelligens hozzá. [...] A Ferencváros a napokban vett egy drága játékost Norvégiából. Mivel a Fradi sem a piacról él, ez a játékos is a mi pénzünkön fog itt tengeni-lengeni. 

A kiváló szerző talán Franck Bolira gondolt, aki azóta 98 meccsen 32 gólt szerzett a Fradi színeiben, és ez csak a magyar bajnokság. A nemzetközi kupákban (közte a Bajnokok Ligájának csoportköre) összesen 6, a Magyar Kupában pedig szintén 6 gólt találhatunk a neve mellett. Persze értjük, hogy mindenki jobban szeretne egy újabb Ebedli Zolit, de most pont ez van. Ha másért nem, befektetésnek szerintem nem rossz.

Szóval ha ez mind Orbán focija és felelőssége volt, akkor az Eb-ken és a Nemzetek Ligájában szépen teljesítő magyar válogatott is az, ugye? Ugyanis 2020-ban – akkor Izland ellen – megint kijutottunk, a tornán szépen szerepeltünk, gondoljunk csak a müncheni 2:2-re. Vagy az megint csak Orbán ellenére sikerült? Bár Szalai Ádám nem véletlenül beszélhette rá a miniszterelnököt Wolverhamptonban, hogy személyesen is menjen be az öltözőbe a csapatot köszönteni.

 

Ne legyenek kétségeink: ellenzéki jóakaróink most kicsit úgy tesznek, mintha átálltak volna, és örülnének. De az első adandó kínos vereségnél vagy döntetlennél, akárcsak tovább nem jutásnál újra le fognak csapni.

Ők készen állnak, és már a konzervcikkek is tuti be vannak készítve jó szokásuk szerint.