Orbán nyaralni is tökéletesen tud, még ebben is kilométerekkel veri a baloldali politikusokat

Összehasonítottuk, hogyan kapcsolódik ki a miniszterelnök és hogyan kapcsolódnak ki az ellenzéki politikusok. Elég nagy a különbség közöttük.

"A magyar ember olyan, hogy ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert, börtönben érzi magát."

(Orbán Viktor, 2020)

A nyár hagyományosan a legideálisabb évszak a nyaralásra.

Kénytelenek vagyunk ezt a banális közhelyet rögzíteni, ugyanis az uborkaszezon miatt unatkozó, bulvárba menekülő kormánykritikus sajtó évről évre előszeretettel tobzódik a magyar miniszterelnök Horvátországban töltött szabadságának minden elérhető részletén. Úgy, mintha a kikapcsolódás és  arról készült képek egészen különlegesek lennének. Bár az 1,2 millió követővel rendelkező Orbán Viktor szabadságáról jellemzően nemhogy részletes élménybeszámolót, de még képeket is alig, nagy ritkán oszt meg, mégis az egész közéletet bejárja az a néhány felvétel és sztori, amiből kiderül: a magyar miniszterelnök hagyományos, magyar hús-vér ember módjára jár pihenni a tengerpartra.

Az Instagramon és TikTok-on felnövő generációk már azt tekintik alapvetésnek, ha valaki megfelelően ápolt külsővel, jól beállított felvételeken, utómunkázott fotók százaival számol be arról, milyen jól is érzi magát. Amiről nincs huszonötször átnézett és filterezett insta-poszt az olyan, mintha meg sem történt volna.

Ezzel szemben a kiszivárgott, vélhetően magáncélból készült fotók tanulsága szerint a magyar miniszterelnök láthatóan saját és családja jó közérzetére koncentrál, nem a lájkokra és követői számának növelésére.

Szerintünk így kell nyaralni:

  • 1. Üdülőhelyen az ember leginkább kényelmesen öltözzön és ha felesége engedi, a borotválkozást is elhanyagolhatja. Nem mellesleg az Oakley Holbrook szemüveg és a vajszínű Peaky Blinderst idéző sapka ultra menő. Németh Zsolt, aki a Főnök régi munka- és harcostársa láthatóan ugyanezt az irányzatot követi, teljesen érthető módon.

 

  • 2. Vacsora a barátokkal: Sokan találgatták, vajon miféle titkos tárgyaláson érhették tetten Orbánt Zoran Milanović horvát elnökkel. A szomszédos ország első embere köztudottan egész közel szeret nyaralni ahhoz a környékhez, ahol a magyar miniszterelnök is visszatérő vendég. Az alábbi képről nekünk úgy tűnik, a legkomolyabb témák a vacsora közben a fehérbor hőmérséklete, a nemzetközi futballélet és a tengerparton várható időjárás lehettek. A képen szereplő két államférfi elképesztően stresszesnek tűnik.. Ja, nem!

 

  • 3. Hatalmas hír és káröröm tárgya volt a magyar sajtóban, hogy Orbánék motorcsónakja kirándulás közben lerobbant és segítséget kellett hívni. A mindenkitől elszigetelődött, közutálatnak örvendő diktátort egy horvát újságíró mentette ki, aki nem csak széles mosollyal pózolt a magyar kormányfővel, de még éttermet is javasolt neki.

Orbán arcán itt is látszik az elképesztő megfelelési kényszer, hogy divatosan, közösségi média-kompatibilisen nézzen ki? Szerintünk mindenkinek ennyire kéne komolyan venni a nyaralást.
 

Nézzünk egy-két ellenpéldát, hogy tölti szabadidejét az ellenzék:

Karácsony Gergely például teljesen PR-szagú fotósorozatot posztolt, mikor főpolgármesteri minőségében, lazacsávós szettben ellátogatott a Sziget Fesztiválra. Vajon ezt ő munkának, vagy szabadidős tevékenységnek tekintette? Mert a képek alapján nem úgy tűnik, mintha élete bulija lett volna (kuporog a lépcsőn a tőle hagyományos savanyú ábrázattal):

 

Barabás Richárd alpolgármester tajvani "ösztöndíjáról" külön cikkben is megemlékeztünk. Posztjaiból az utazása valódi céljáról nem sokat tudunk meg, az is elképzelhető, hogy pihenni is volt ideje, bár a képek alapján nem fogott minket el a sárga irigység.

 

A Momentum nyári tábort tartott, ahol bizonyára megnyugtatták egymást, hogy a Gyurcsány-lista hátán szerzett parlamenti jelenlétük óriási eredmény, amelyet megérdemeltek. Biztosan ittak mellé egy-két pohár vegán, újrahasznosított málnaszörpöt is. Döntse el az Olvasó a kép alapján, mennyire lehetett ebben a társaságban pihentető a tábor.

 

Még tavaly ősszel ment Gyurcsány Ferenc családjával Szardínia szigetére pihenni. A nyaralás nem sikerült túl jól, mert távirati tömörségű beszámolója alapján vakbélműtét céljából haza kellett jönnie közben (azóta szerencsésen felépült mindannyiunk legnagyobb örömére).

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc
Érdemes megjegyezni, hogy a félbeszakadt kikapcsolódás is hatással lehetett a  baloldal kevésbé sikeres választási eredményére,  Gyurcsányék történelmi vereséget szenvedtek. 

Ezért fontos hatékonyan pihenni, ami egyúttal rossz hír az ellenzéknek: a magyar miniszterelnök kipihente magát, a következő ülésszakban keresztbe le fogja nyelni őket, ha megéhezik.