Orbán népe és a balliberális cigányozás

"Sok a cigány, sok köztük kevésért megvehető, meg is veszik őket, a szavazatukat is. Az országból, a világból nem értenek semmit, nem is akarják. És ez a többség, mint látjuk..."

„most értem haza. és nem, nem az ország távoli csücskéből, hanem a nyolcadik kerületből.

ahol ma láttam orbán magyarországát. nyomorult, semmit sem értő, a nevüket leírni alig-alig tudó embereket, akik megkérdezték, hogy a három lap közül melyikre kell húzni a négy nemet.

ez a tömeg - mert ez tömeg - az a bázis, ami a kétharmadot biztosítja neki. orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement…”

„sok a cigány, sok köztük kevésért megvehető, meg is veszik őket, a szavazatukat is. az országból, a világból nem értenek semmit, nem is akarják. ez a többség, mint látjuk…”

Vajon kitől származnak az idézett sorok?

Nem, nem egy újabb jobbikos cigányozás borzolja a jobbat akaró polgárok idegrendszerét, ez a remekbe szabott nettó cigányozás most a demokratikus ellenzék másik fertályán látott napvilágot.

A cigányságra becsmérlő kijelentés egy virtigli balliberális múmiától, Csáki Judittól származik. A szerző ezzel rácáfolt arra a városi legendára, amely szerint a körúton belüli értelmiség képtelen kiizzadni magából egy vaskosan alpári cigányozást.

No, de ki is valójában ez az írni alig tudó, látványra is visszataszító rasszista förmedvény, aki a mindenre nyitott belpesti világpolgároknak tűpontos látleletet adott ORBÁN népéről?

Forrás: MTI/Filep István

A továbbélő kommunizmus, a rendszerváltás utáni hatalom- és befolyásátmentés kifejezések mellé Csáki Judit portréja kifogástalan szemléltetőanyag lehetne. Már, ha nyíltan vállalná, hogy miféle örökséget cipel magában.  

  • Az ELTE-n diplomázott, gyakornokoskodott a vérvörös Népszavánál, majd 2008 és 2021 között a Revizor kritikai portál főszerkesztője volt. Közben a 2008 és 2013 között a Kaposvári Egyetem Színházi Tanszékének vezetőjeként is tevékenykedett, ahonnan eltávolították, miután munkájával kapcsolatban komoly kifogások merültek fel.
  • Eltávolítása óta Csáki szünet nélkül támadja Vidnyánszky Attilát, a színházi rendezőt téve felelőssé azért, hogy lapátra került az egyetemről.
  • Pedig jó eséllyel nem szakértelmének köszönhetően, hanem politikai kapcsolatait hasznosítva jutott egyik jól fizető pozícióból a másikba. Hogy mire célozgatunk több soron keresztül a kommunista kapcsolatokkal összefüggésben?

Hogy egy Facebook-kommentet idézzünk:

Most hallottam, hogy annak a Csáki Sándornak a nevelt lánya, aki az egész Rákosi- és Kádár-rendszer egyik legvisszataszítóbb figurája volt, élet-halál ura, szó szerint.

Egy ilyen jó családból való hölgynek ki is lehet az élete párja? Férje, Radnóti Sándor (nem hiszed el!!!) Lukács György tanítványa volt.

  • A vén kommer többek között a Soros Alapítvány életműdíjának büszke tulajdonosa. Meg is hálálta a kitüntetést. Miután elvtársai Széchenyi-díjjal jutalmazták, egy díszvacsorára való meghívást azzal visszautasított vissza, hogy olyan emberrel nem ül egy asztalhoz, aki pengedrótos kerítést emel a szerb-magyar határra a migránsok megfékezésére.
  • A politikában jártas olvasók talán kitalálták, hogy Sándornak kifejezetten ellenére volt Orbán Viktor migránspolitikája.
  • Igen, Sándor lebontaná a kerítést. Mert ő abban hisz, hogy a nyitott társadalmaknál csak a nyitott határok szolgálják jobban a békét és a biztonságot.
  • Radnóti Sándor megvédte Heller Ágnes becsületét (háháhá) is, mikor Kovács Zoltán, akkori kormány szóvivő öreg, bigott kommunistának nevezte az öreg, bigott kommunista filozófusnőt.

A cikknek ezen részén talán már az olvasókban is felmerült a kérdés, hogy vajon milyen pályát választ magának két kipróbált vérvörös káder közös gyermeke? Persze annak tudatában, hogy az MSZP, BIT és az SZDSZ már semmilyen érvényesülési lehetőséggel nem kecsegtet a megbízható családi háttérrel rendelkező fiatalok számára?

Mint a többiek: momentumos.

Radnóti András a Momentum külpolitikai szakértőjeként tevékenykedett egy időben. A szülői háttér azonban nem csak egy politikai pozíció megszerzéséhez volt elegendő. Ez az embertípus nem is érné be ennyivel.

A családi kapcsolatoknak köszönhetően Csáki és Radnóti gyermeke Göncz Kinga mellett volt gyakornok az EP-ben, illetve dolgozott az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságánál is.

Egyetemi tanulmányait pedig a London School of Economicon végezte, ahová egyébként a nagy példakép, Soros György is járt. Az éves tandíj – akkori árfolyamon számolva – több mint 7 millió forint volt, ebből sejthetjük, hogy a Radnóti-család is jó eséllyel nyomorog a kivéreztető orbáni diktatúrában.

Aztán valami történhetett, Radnóti András ugyanis hirtelen teli szájjal kezdte el szidni az előválasztást és az összefogást:

  • az Élet és Irodalomban az ellenzéki előválasztásról azt írta, hogy az nem több, mint kenyér és cirkusz a népnek, és egy DK–MSZP–Jobbik-szövetség által dominált kormányzat egyet jelentene a 2002 és 2010 közötti szisztéma visszaépítésével, illetve az ellenzék a történelem szemétdombjára jut, éppen oda, ahová való.

Andrást tehát valamivel sikerült feldühíteniük az elvtársainak, ezért még igazmondásra is készséget mutatott.

Ha pedig a történet nem lett volna elég fordulatos és színes, akkor nézegessen képeket arról, amikor Radnóti András éppen független szakértő: