Ön szerint melyik magyarországi párt ápol testvérpárti kapcsolatot a kínai kommunistákkal?

Mi a képmutatás? Napi fogalomtisztázó írásunk következik.

A wikiszótár szerint a képmutatás:

Bűnöket leplező, megtévesztően viselkedő (ember). Látszólag jónak, tisztességesnek, hibátlannak tűnő, de titokban mélységesen erkölcstelen emberre jellemző (viselkedés, beszéd).

A szótári meghatározásokkal az a baj, hogy hiányzik mellőlük a szemléltetés, életszerű példa. Mi a Kontránál azonban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy munkánkkal elősegítsük az egyes fogalmak valódi tartalmának megismerését.

Erre azért is nagy szükség van, mivel a jelek szerint a nyugati világban zajló kultúrharc részeként éppen újraértelmeznek bizonyos fogalmakat, ezzel együtt pedig a valóságot is. Eddig például azt hittük, hogy tudjuk mit jelent az a szó, hogy család. Aztán az LMBTQ mozgalom bebizonyította, hogy minden, amit a család fogalmáról gondoltunk vagy tudni véltünk, az mind tévedés volt.

Arról is sokan meg voltunk győződve, hogy tudjuk azonosítani a homofóbiát, mint jelenséget, mivel tudjuk, hogy mit jelent ez a szó.

Szélsőliberális európai partnereink azonban újragondolták a homofóbia jelentését, kiterjesztve a nemi irányultságra vonatkozó intolerancia vádját azokra is, akik szerint

a szexualitás magánügy, a gyerekek szexuális nevelése pedig kizárólag a család és a szülők feladata és felelőssége.

No, de lássuk mi a helyzet a képmutatással. Tegyünk végre rendet a fogalom körül uralkodó zűrzavarban és nézzünk egy olyan példát, amiből mindenki megérti, hogy mit is jelent ez a szó valójában!

Vegyük például az MSZP-t. A törpepárttá zsugorodott kommunista utódszervezet politikusai habzó szájjal rontottak rá a Fudan Egyetem budapesti campusának tervére. Szerintük ugyanis a kínai egyetemmel a (kínai kommunista) patás ördög teszi be a lábát a 2019-ben felszabadult Budapestre.

Az MSZP azonban útját állja a vörös veszedelemnek. Az antikommunista küzdelem élére pedig a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely állt.

Az MSZP és csatolt részei KÉPMUTATÓ módon azt kommunikálják, hogy Magyarország számára nemzetbiztonsági kockázatot jelent egy kínai top egyetem Budapestre költözése, mivel az intézményen keresztül a Kínai Kommunista Párt veszélyes befolyást szerezhet az országban.

Ezt az a párt állítja, amely kormányon lehetővé tette a bolgár titkosszolgálatnak, hogy átvilágítsák a magyar nemzetbiztonsági szervezeteket.

És a hab a tortán!

Ezt az a párt állítja, amelyiknek elnöke, Tóth Bertalan, két éve részt vett a Kínai Kommunista Párt testvérpártoknak szervezett konferenciáján.

Igen, az MSZP testvérpárti kapcsolatot ápol a KKP-val, amelytől most meg szeretnék védeni Magyarországot.

Az MSZP múltjáról megfeledkezve KÉPMUTATÓ módon kommunistázza a kínai csúcsegyetemet, miközben a párt elnöke elzarándokol Pekingbe, hogy ott a többi vérvörös kistestvérrel közösen, ütemes tapssal köszönjék meg a kínaiak vendégszeretetét.

Megjegyzem, ez az ügy inkább a KKP-ra nézve kínos. Szerintem nem tudják, hogy miféle emberekkel adták össze magukat, amikor testvériséget fogadtak az MSZP-vel.

Szóval testvéri kapcsolat köti az MSZP-t a Kínai Kommunista Párthoz, Tóth Bertalan Pekingben ünnepel a pártelittel, ennek ellenére azonnal "románkodnak" egy kicsit a kínaiak rovására, ha a helyzet úgy hozza.

KÉPMUTATÓ módon démonizálják Kínát, KÉPMUTATÓ módon a kommunistákkal riogatnak, a párt parlamenti képviselője pedig megalázó és rasszista megjegyzéseket tesz a magyarországi kínaiakra.

Ez a képmutatás nagy vonalakban.

Illetve az is az, hogy Gyurcsány Ferenc 2007-ben még robogó vonathoz hasonlította a Kínával való gazdasági szövetséget:

Van, aki felszáll vagy lemarad. Aki lemarad, az magának árt, nem akarunk lemaradni.”

Mára azonban 180 fokos fordulatot vett és gyökeresen megváltoztatta a véleményét Kínával kapcsolatban. Vagy nem. Még valószínűbb, hogy most is robogó vonatnak látja a kínai gazdaságot, amiről kár lenne lemaradni. Azonban a 2022-es kampány sikere érdekében feláldozza az ország gazdasági és stratégiai érdekeit.

Igazi európai hazafi. Remélem a Szent Koronát eladja valami német ócskásnak, mint ahogy azt egy elődje tervezte!

Update:

A Kontra csapatán belül tudományos vita alakult ki azt illetően, hogy a DK magatartása képmutatás vagy nettó görénység. Az akadémiai szintű vita lezárultáig mindkét jelzőt érvényesnek tekintjük a pártra.

A következő fogalomtisztázó cikkünkben a „románkodás” kifejezést járjuk körül. Reklám!