Olimpiai sportág lett a hazugság, és a világ legjobbjai között több magyar származású versenyzőt is találunk.

Javában zajlik az olimpia, és a magyar közvélemény nem vesz tudomást egy olyan versenyszámban zajló küzdelemről, amelynek több magyar származású versenyzője is van.

A világ legnagyobb hazudozói között számon tartott magyar baloldali média legjobbjai szorongatják az örökös csúcstartó és jelenleg is éremesélyes Ausztriát. A verseny még egyáltalán nem dőlt el, a speciális szabályok miatt bármikor számítani lehet meglepetésbefutóra.

A küzdelem jelenlegi szakaszában a magyar baloldali média egyik zászlóshajója (akit az egyszerűség kedvéért nevezzük csak T.-nek) vív meg Ausztriával.

T. azzal került nemrég a világ hazugságversenyek élmezőnyébe, hogy eljátszotta saját halálát, majd csodásan feltámadt, azóta pedig százmilliókkal kitömve hallgatja el az ellenzéki pártokra nézve kínos híreket.

Ausztria pedig közismerten örökös csúcstartó a hazudozók világában. Eredményeit többek között azzal alapozta meg, hogy Hitlerből németet, saját magából osztrákot faragott az orosz csapatok Bécsbe érkezése előtt.

Ausztria 76 éve az utolsó pillanatban, szenzációs hajrában hazudta át magát agresszorból áldozati pozícióba.

Azóta a művelt világ a hazugság nehézsúlyú bajnokaként tekint az osztrákokra. Az elmúlt 76 év alatt ritkán fordult elő, hogy a hitleres hazugságrekordjukat bárki megközelítette volna.

Az utóbbi időben azzal hívták fel magukra a hazugságverseny szerelmeseinek a figyelmét, hogy Ausztria kancellárja bemelegítés nélkül kiállt a közönség elé, majd a déli határkerítés miatt megtámadta a magyar kormányt. Ez után egy zseniális mozdulattal testtartást váltott és építtetett egy saját kerítést az osztrák határra, amelyet elnevezett szárnyas kapunak, ami a befogadás szimbólumává vált a műkedvelők körében.

Ezért a hazugságért Ausztria méltatlanul kevés elismerést kapott a világ közvéleményéltől, pedig rengeteg energia volt benne.

Ne feledjük el, a szárnyas kapus mutatványban a magyar származású T. még csapattársként játszott együtt Ausztriával. Igaz azóta, T. mezt váltott, az osztrákok pedig egy jobboldali csatársorral erősítettek.

A változások ellenére azonban a laikusok számára is észrevehető, hogy egy istállóból való a két versenyző. Mondhatni befejezik egymás hazugságait.

Éppen ez történt a napokban, amikor a magyar származású csapat lehozta ellenfele hazugságát, amelyben az osztrák csapat új játékosa, Karl Nehammer a belügyminiszteri posztról bírálta Magyarországot amiatt,

hogy nem őrzi megfelelően a határait az illegális bevándorlókkal szemben.

Itt a szabályok szerint azonnali sportorvosi vizsgálatot rendeltek el a bírók, mivel a verseny folytatását veszélyeztette a művelet mélysége, félő volt, hogy az osztrák versenyző arcán nem maradt elég bőr a mutatvány után a befejezéséhez.

A vizsgálat azonban mindenkit megnyugtatott, a bőr jó vastagnak bizonyult, úgyhogy Nehammer gond nélkül tudta folytatni a mérkőzést. Végül kijelentette:

„Sok olyan migráns van úton, akikről senki sem tudja, hogy kicsodák. Ezt nem engedheti Magyarország. Magyarországnak tartania kell magát az uniós jogszabályokhoz, és hatékonyabban kell védenie határait”

Ezzel a bejelentéssel Ausztria feladta a nagy esélyesnek tartott T.-nek a leckét. T. eddig csapatban és egyéniben is azt játszotta (szakzsargonnal: hazudta) hogy semmiféle migrációs nyomás nincs az Európai Unió határain, mi több, a magyar határkerítésre nincs is szükség, egyetlen migráns sincs a határon.

Ez a sport azonban nem játszható kifejlett szégyenérzettel. Akiben gátlások vannak, az inkább menjen el pornózni, mert a hazugságversenyben nincs helye a szemérmességnek.

Mivel T. kipróbált versenyző, így gond nélkül lehozták Nehammer szavait, amely szerint idén már legalább 200 embercsempészt fogtak el, a múlt héten több százan akartak Magyarországon át Ausztriába szökni illegálisan, illetve egy horrorkamiont is feltartóztattak, amelyben életveszélyes állapotban levő embereket találtak.

Akik nem ismerik alaposan a sportág szabályait, azok most össze vannak zavarodva. A szabályzat lehetővé teszi a csúsztatást, és a hazugságba rejtett igazságmagvak használatát is. Egy gigantikus méretű hazugság kedvvért engedélyezett egyszer-kétszer igazat is mondani.

De a hazugságot utólag lemérik, és ha nincs arányban az egy-két igazsággal, akkor pontlevonás jár.

T. ezzel kockázatot vállalt. A közeljövőben kezdeniük kell valamit azzal, hogy közvetítették az osztrákok közleményét az országba érkező migránsokról. Itt egy méretes orbánozásra lesz szükség, hogy felzárkózzanak Ausztria mellé.

Hogy T. mit kezd azzal, hogy egy kis nyugati Magyarország-hibáztatásért torkon vágta a korábbi hazugságait, az a jövő zenéje.

Most a verseny szempontjából sokkal érdekesebb az, hogy az Európai Unió kapott lehetőséget arra, hogy az élvonalban visszafoglalja a helyét.

A magyar gyermekvédelmi törvény kapcsán a magyarországi ellenzéki média hatalmas előnyre tett szert, az EU csak kullogott az események mögött.

Azt azonban el kell ismerni, hogy a hazai pálya a magyar ellenzéki médiának kedvezett.

A törvény szövegét és a magyarországi viszonyokat nem ismerve, az Unió csak vagdalkozott, igazán méretes hazugságokat csak a magyarországi ellenségi sajtó tudott bemutatni.

Éppen ezért nem lennénk meglepődve, az Unió most felszívná magát és Nehammer szavait felhasználva úgy akarna pontot szerezni, hogy kötelezettségszegési eljárást indítana Magyarország ellen, amiért a kormány nem védi megfelelően az Európai Unió külső határait.

Szakértők nem zárják ki, hogy valamelyik néppárti játékost tolják előre, aki elhazudja majd, hogy

„az Európai Unió évek óta kéri erre Magyarországot a határok szigorúbb ellenőrzésére, eddig azonban nem tapasztaltunk semmilyen előrelépést. Felépítettük nekik a határkerítést, de a magyarok csempészalagutakat fúrtak alatta, amelyeken keresztül beszökhettek a migránsok. Ideje lenne, hogy Magyarország komolyan vegye a feladatát! Óriási kihívás az Unió számára a migráció, azzal foglalkozzon Magyarország és ne a pedofilokkal!”

Ezzel a bejelentéssel az EU, a teljes magyar ellenzéki sajtóval és az osztrák kormánnyal megosztva vihetné el idén az aranyat. Talán ez lenne a leginkább európai megoldás.