Óbuda-Békásmegyer Dk. Kiss Lászlója és csapata folytatják a kerületi parádét

A dilemma: közösségi kaszálás vagy méhlegeltetés?

Igen, folytatódik az Óbuda-parádé, Hörömpő Cirkusz, világszám!

A nap dilemmája: közösségi kaszálás, vagy sünteleltető?

Miután fütyörészve, feltehetőleg kalákában (netán közösségi hegesztésben!) összeberhelték „jó lesz az úgy”-módra a K-híd korlátjait, terveztek egy orbitálisan randa Szentlélek teret nem annyira olcsón, dk. Kiss László a kerületi fogadóórában (28. perc környékén) már megszellőztette a

  • kerületi sünteleltetőt és a méhlegelőt is.

Elég sokan kiröhögték a fővárosi és kerületi önkormányzatokat ezekért az aranyos kezdeményezésekért, úgyhogy ezt a részét most meg is hagyom nekik. Nem értek hozzá, de nem is utasítom el: a gyerekek tényleg biztos imádják.

Inkább kiemelnék pár érdekes megfigyelést:

  • a kerület semmiről se tehet, mert minden fővárosi kezelésben áll (bárcsak ellenzéki lenne Budapest városvezetése is!),
  • a kerület semmiről se tehet, mert az Orbán nem ad pénzt.

És itt jön a dilemma!

Óbuda főkertésze ugyanitt KÖZÖSSÉGI KASZÁLÁSRA hívja a kerület tenni akaró lakóit, mert nincs pénz. Amúgy a közösségi kaszálás kolosszális kifejezés az „ingyenmunka” vagy a „kommunista szombat” helyett. Óbudai-békási téglajegy is kapható esetleg?

De pont most volt arról szó, hogy ne vágjunk le semmit, hiszen ott van a méhlegelő-tábla! Újbudán frankón kitették a táblát, hogy Nem gaz, méhlegelő.

Na, szóval szeretjük a természetet – bizony, akár városon belül, autók helyett is – ráadásul Bús Balázsék is kísérleteztek mohafallal a Kolosyn. Sajnos nem jött be: na, de majd az újaknak biztos sikerülni fog, nem szabad feladni!

Ha másért nem, a gyerekek tényleg imádni fogják: és talán azt is megtanulják, hogy a vírushelyzet nem vicc, a büszke baloldaliság pedig azzal is együtt jár, hogy szegényebb leszel. Főleg, ha elfogyott a mások pénze.

Hiszen mást se hallottunk 2010 előtt Kókáéktól, minthogy a magyar lakosság pénzügyi analfabéta.