Nomentum szülinap

Négy éves a budapesti olimpia meghekkelése

Négy éve történt, hogy zászlót bontott a tagadás és képmutatás ifjú titánjainak közössége.

Az utóbbi napokban a Momentum nevű SZDSZ-klón ismertebb politikusainak közösségi médiatevékenysége az aktuálpolitikán kívül a „dicső” múlttal szembeni tisztelgésről szólt.

Önmaguk nagyszerűségétől meghatódott, párás szemmel idézik fel a 2017-es, négy évvel ez előtti, becstelen és képmutató kezdeményezésüket, a Nolimpiát, amely azonban őket kétségtelenül felrakta a magyar belpolitika térképre.

Orosz Anna, Cseh Katka, Fekete-Győr mindannyian veregetik lelkesen saját és egymás vállait (már amelyiknek van - a szerk.) hogy sikerült megtorpedózniuk egy történelmi jelentőségű lehetőséget hazájuk számára.

Mindenki emlékszik FeGyőr önelégült arcára, amint az összegyűjtött aláírásokkal teli dobozzal pózol az újságírók előtt. A kommentek között meglepően sok kritikus, felháborodott vélemény jelenik meg. Láthatóan hasznos lenne ezt a dicstelen pályakezdést szép csöndben elfelejteni. Már ha lenne azóta egyéb teljesítmény a brüsszeli mószeroláson kívül.

 

A Wikipédia vonatkozó szócikke szerint (melyet kétséget kizáróan a Momentum saját stábja szerkeszt, ki másnak jutna eszébe centristának hívni ezt az elvtelen, brüsszelita-populista belvárosi puccs-szakkört?) idézzük: „a 2024. évi nyári olimpiai játékok Budapesten történő megrendezéséről szóló népszavazási kezdeményezés volt”. 

Az ifjú román liberálisok legfontosabb következtetése tehát, hogy a Nolimpia kezdeményezés nem is a rendezés lehetőségének megakadályozása, hanem az emberek véleményének a kikérése.

Segítünk: a Nolimpia valójában szójáték, No Olimpia, vagyis NE LEGYEN OLIMPIA.

Ha hazudtok, legalább ne mondaton belül tegyétek!

Ugyanakkor a nemzeti konzultáció egy irányított, hiteltelen eszköz az emberek véleményének kikérésére, fúj.

Első fényes és hatalmas győzelmüknek könyvelték el, hogy a kormány a pályázati esélyek drasztikus romlása miatt, a további fölösleges költségeket és procedúrát megelőzve végül visszamondta a részvételi szándékot.

Na igen, úgy tényleg nehéz futóversenyt nyerni, ha még a startvonalon valamely jó szándékú néző vádlin rúg, majd közli, hogy csak szeretné, ha mindenkinek lenne beleszólása abba, ki futhat és ki nem.

A Momentum mára kétségtelen az egyik legnagyobb támogatottságú ellenzéki párt, amely saját bevallásuk szerint önnön létét valamely ügy ellen szerveződött kezdeményezésből származtatja.

 

Elképzeltük a Momentum javaslatait a moslék-koalíciós tárgyalásokon:

  • Ne legyen semmi olyan, mint korábban! Bárhogyan legyen inkább, ami nem olyan!
  • Szüntessük meg a sportegyesületeket, túl sokba kerülnek!
  • Ne válasszunk köztársasági elnököt, túl drága!
  • Írjunk ki népszavazást a költségvetés vitájáról, majd azt az emberek jobban tudják!
  • Szüntessük meg az adózást, majd az emberek eldöntik, mire mennyit szánnak!
  • Írjunk rövidebb himnuszt, tiszta pazarlás ennyi műsoridő minden szilveszterkor!

Az értéksemlegesen lavírozó, identitását kereső ifjúság mára megtalálta saját politikai otthonát a körúton belüli neomarxista értelmiség és az SZDSZ árván maradt szavazói között. A mindenkori „kemény” kritikának álcázott lózungok mögött azonban fenntartható, reális politikai-gazdasági, vagy éppen társadalmi jövőkép azonban nem látszik kialakulni. Ez addig rendben van, míg ezt ellenzékből folytatják a következő 2-3 cikluson keresztül, de jól emlékszünk, milyen volt Gyurcsány kényszerházassága az SZDSZ-el.

Köszönjük, nem kérünk repetát!