Niedermüller Péter másodszor is utcára akarja rakni az erzsébetvárosi Molnár Antal Zeneiskolát

Az erzsébetvárosi önkormányzat szerint a Tankerület hibájából nem kötnek szerződést. Pedig a DK-s városvezetés mindent megtett. Na persze.

Tovább folytatódik az erzsébetvárosi zeneiskola körüli huzavona, amely tulajdonképpen az SZFE körül keltett mesterséges hisztéria szövődményeként kezelendő.

A történetet talán onnan érdemes kezdeni, hogy Niedermüller Péter nyilvánosan elismerte, hogy ő tulajdonképpen nem alkalmas polgármesternek, a politikus szokatlanul őszinte beismerését azonban nem hallotta meg a DK és elindította a 2019-es az önkormányzati választásokon.

A DK-s jelölt pedig meg is szerezte a polgármesteri széket.

Niedermüller mindent elkövetett, hogy végre mindenki megértse, hogy ő nem való egy kerület élére, számára az Európai Parlamenti mandátum fekszik igazán, ahol sokkal magasabb fizetésért nem kell csinálnia semmit. Sorra halmozta a botrányokat:

kapcsolódó

Mind hiába, pártja nem hívta vissza. Niedermüller és a kerület így most együtt szenved.

N. Péter (68) azonban nem adta fel. Azt találta ki, hogy talán akkor lecseréli a pártja, ha keresztbe tesz egy népszerű és fontos kerületi oktatási intézménynek, ezzel magára haragítva a polgárokat. Reményei szerint egy ilyen botrányos lépés után kénytelenek lesznek surranópályán kimenteni.

Első körben pályázatot írt ki a Damjanich utca 4. szám alatti ingatlan használatára, mindezt annak tudatában, hogy a kerület korábbi fideszes vezetése, a képviselő-testület többségének támogatásával az említett épületet a Molnár Antal Zeneiskolának újíttatta fel.

Ezt a döntést, az erzsébetvárosi baloldal is támogatta akkoriban, azóta azonban meggondolták magukat. Többszörösen is.

Az új pályázatot csodás körülmények között (egyáltalán nem csoda) a Free SZFE Egyesület nyerte meg, akik el is kezdtek behurcolkodni az új épületben. Talán már neki is láttak belakni a teret, amikor hatalmas társadalmi felháborodást okozott, hogy a zeneiskolás kisdiákokat utcára tették a változtatással.

A Free SZFE Egyesület végül nagyon bölcsen visszatáncolt a pályázatból. Valószínűleg ráéreztek, hogy azt a csekély társadalmi rokonszenvet, amit kipasszíroztak az ellenzéki érzelmű szavazókból, egy szempillantás alatt felélik, ha az épületben maradnak.

Lemondtak tehát az épületről, az önkormányzat pedig újabb pályázatot írt ki, amit a Belső-Pesti Tankerületi Központ nyert meg.

A Tankerület saját irodái mellett, a Molnár Antal Zeneiskola elhelyezésére vállalt kötelezettséget.

Az erzsébetvárosi önkormányzat azonban nem békélt meg az eredménnyel. Mert azért mégiscsak példátlan, hogy egy zeneiskola ugráltatja a kerületvezetést.

Niedermüllerék azóta újabb és újabb akadályokat gördítenek a szerződéskötés elé, mondvacsinált indokokra hivatkozva akarják megakadályozni, hogy a zeneiskola diákjai a Damjanich utcában kezdjék meg az új tanévet.

A „transzír” identitású Niedermüller Péter valószínűleg sokkal szívesebben látna a kerületben valami sokkal barátibb oktatási intézményt. Az ilyen területfoglalás pedig egyáltalán nem idegen a kerületi vezetéstől.

A Wesselényi utcai Erőműházat is simán átjátszották a Milestone Intézetnek, amely a Léderer-dinasztia kezében van.

A család többek között azzal büszkélkedhet, hogy az idősebb fiú, mielőtt megalapított a K-monitor nevű szervezetet, lefűrészelte a Rákosi Mátyásék által 1951-ban lerombolt Regnum Marianum templom helyén állított fakeresztet.

A középső fivér pedig, a Helsinki Bizottság menekültügyi programjában dolgozott, feladatai közé tartozott többek között, hogy információs anyagokat készítsen külföldi és hazai újságírók számára is. Ezen felül a Helsinki Bizottság jogi megfigyelőjeként részt vett a menekülteket befogadó központok ellenőrzésében. Hazánk nemzetközi megítélésének javításában tett erőfeszítései vitathatatlanok!

Naná, hogy a Milestone néven futó liberális elitképző sokkal jobban feküdt a DK-nak, mint a 100 Tagú Cigányzenekart vagy Európa egyetlen zsidó televíziója, a Heti TV, akiknek menniük kellett a Wesselényi utcából.

Az önkormányzatnak tehát esze ágában sincs megállapodni a Tankerülettel. Bár az önkormányzat közleményben azt állítják, hogy a pályázati eredményhirdetés követően mindent megtett annak érdekében, hogy a bérleti szerződés aljára aláírásra kerüljön, és minden vitás kérdésben nyitottak voltak az engedményekre, azonban a

"Tankerület a pályázatával félrevezette az önkormányzatot.”

Bárcsak látnám, hogy az ellenzéki lapok azon élcelődnek, hogy: „a Tankerület pályázattal provokál”.

A humoros bejegyzések azonban elmaradtak. Az önkormányzat pedig szintén nem viccel. Közleményükben az is szerepelt, hogy a Tankerület június 17-én kelt levelében arról tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy a pályázatukban vállalt kötelezettség ellenére nem kívánnak bérleti díjat fizetni. Ezzel mindössze az a probléma, hogy a Tankerület teljesen másként emlékszik a részletekre.

Közlésük szerint az önkormányzat által megküldött bérleti szerződés alaki és tartalmi hibákat, valamint a kiírással ellentétben korlátozásokat is tartalmazott, így például az iskolai udvar használatára vonatkozó tilalmat. A tankerületi központ folyamatosan jelezte írásban és a személyes egyeztetések alkalmával is, hogy a szerződésben lévő anomáliákat rendezni kell.

Az iskolaügy így most holtpontra jutott.

Ha Niedermülleren múlik, akkor a zeneiskola sosem költözik be a felújított épületbe. A szövevényes ügy részleteit nemrég Bajkai István képviselő tette érthetőbbé a Hír tv politikai műsorában.