Cselesen nevet változtatott az LMBTQ-barát, orosz vodkamárka, hogy megússza a tisztogatást

A Stolichnayát forgalmazó cég vezetői tartottak attól, hogy másokhoz hasonlóan ők is tiltólistára kerülnek, ezért gyorsan Stolira változtatták a termékük nevét. Persze, azt siettek leszögezni, hogy az Ukrajnával való szolidaritás jegyében lépték meg a névcserét. Ez itt a Szivárvány Híradó, a legőrültebb LMBTQ-hírekkel!

Ismét itt van a Kontra Szivárvány Híradója!

Ezúttal egy kevésbé ijesztő hírt is hoztunk, hogy a háború által beárnyékolt hangulatot kicsit javítsuk: Floridában Magyarország gyakorlatát követik, és ez nagyon nem tetszik a helyi libsiknek!

  • Nem hazánk az egyetlen hely, ahol a jogalkotók törvényben kívánják garantálni a kiskorúak szexuális nevelésének biztonságát. Florida állam szenátusa elfogadta a „Don’ Say Gay”-nek csúfolt jogszabályt, amelynek – ha betűje nem is – szellemisége szinte teljesen megegyezik a magyar gyermekvédelmi törvény vonatkozó részével. Ennek alapján kiskorú gyermek a szülők beleegyezése nélkül nem kaphat olyan oktatást vagy impulzust, amely a szexuális orientációról szól, és ellenkezik a szülők nevelési elveivel.

Forrás: AFP

A kritikus reakciók is kísértetiesen emlékeztetnek a hazaiakra: az LMBTQ-jogvédők szerint ezzel a nem ciszheteró diákok veszélybe és hátrányba kerülnek, ezért a jogszabály kirekesztő. Kíváncsiak vagyunk, meddig sikerül életben tartani egy ilyen jellegű kezdeményezést Amerikában.

  • Ha az Olvasó azt hinné, hogy az ukrán háborúra adott, impulzív kulturális válaszok közül kimarad az LMBTQ-közösség reakciója, akkor téved. A Putyin elnök által elrendelt offenzívára reagálva orosz cégek, termékek, sportolók és művészek teljes körű bojkottját és kiközösítését határozta el a világ elfogadó, toleráns fele. Azok az orosz (vagy annak tűnő) szereplők, akik túl kívánják élni a kulturális tisztogatást, kénytelenek önmagukat álcázni, illegalitásba vonulni, vagy beletörődni a feledésbe. A Stolichnaya nevű, az Egyesült Államokban igen népszerű vodkamárka korábban (vörös-fehér címkéjével) előszeretettel használta az egzotikusan oroszos arculatot annak ellenére, hogy a rendszerváltás óta Litvániában gyártják – igaz, sok orosz alapanyag felhasználásával.

A szeszesitalt forgalmazó cég már jó ideje aktívan és nagyvonalúan támogatja az LMBTQ-közösséget, most viszont ők is érzik, hogy ez sem menti meg őket a kíméletlen tisztogatástól.

marketingtherainbow.info

Ezért úgy döntöttek, eljött az ideje a márkanév korszerűsítésének, és közleményükben ki is emelték, hogy ezt az Ukrajnával való szolidaritásuk miatt időzítették így. A világhírű vodka neve mostantól simán Stoli, és várhatóan ismét felbukkan majd a már 2018-ban is  előkerült szivárványos-aktivistás címke. Egészségükre!

  • Szivárvány Híradó rovatunk visszatérő, szinte már állandó szereplője a Harry Potter-könyvek brit írónője, J. K. Rowling. Azon Olvasóink kedvéért, akik még nem tudják, milyen módon érintett az ifjúsági regények szerzője, röviden: Rowling pár éve egy Twitter-bejegyzésben szóvá tette, hogy menstruálni csak biológiailag nőnek született emberek tudnak. Ez pedig olyan mértékű gyűlölethullámot indított el, amely mind a mai napig fenyegeti Rowling nyugalmát és talán testi épségét is. A hozzá hasonló, józan, de modern gondolkodású nőkre kitalált az LMBTQ-terrorhálózat egy kiközösítésre alkalmas betűszócímkét: TERF, azaz transznemű nőket kiközösítő radikális feminista. Ezt azokra mondják, akik elmulasztják a péniszes kishölgyeket is a női egyenjogúsági harc alanyaiként meghatározni. Az írónő a legutóbbi skót jogszabályra reflektált, mely alapján pár egyszerű feltétel teljesítésével bárki kérheti, hogy születési anyakönyvi kivonatában változtassák meg nemét. 16 éves kortól bárki (orvosi diagnózis nélkül is) átírathatja útlevelében a nőt férfivá (vagy fordítva) amennyiben három hónap „próbaidő” után nyilatkozik, hogy élete végéig vállalja új identitását.
    Twitter
    A Harry Potter-könyvek írója szerint a jogszabály még kiszolgáltatottabbá teszi a nőket, például a börtönökben, ahova ezentúl bármikor kerülhet egy 200 kg-os testépítő férfi is, aki majd könnyedén molesztálhatja a nőnek született nőket (ez egyébként a büntetés-végrehajtásban valóban gyakori). Nicola Sturgeon, a jogszabály kezdeményezője erre mindössze annyit reagált, hogy ez az új törvény semmivel sem ad több jogot a transzneműeknek, mint az eredeti nemük szerint élőknek, és hogy a jelenlegi jogfosztottság  rendkívül traumatikus a genderfluid közösség számára. Nem tudjuk eldönteni, a nők közé zárt férfinő általi molesztálás kevésbé traumatikus-e, de ez sajnos a gyakorlatban várhatóan ki fog derülni.